صبح امروز - پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳- با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، علیرضا زاکانی شهردار تهران و جمعی از مدیران لشگری، کشوری و شهری از تراموا، اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران که به همت شهرداری پایتخت و همراهی دولت خریداری شده‌اند، رونمایی شد. در این آیین همچنین قرارداد آغاز عملیات خط ۸ و ۹ متروی تهران نیز امضا شد.

مهدی چمران رییس شورای شهر در این مراسم با بیان اینکه امیدواریم همیشه برنامه‌های افتتاح و آغاز به کار پروژه‌های بزرگ برای مردم باشد اظهار کرد: تمام تلاش ما توسعه حمل‌ونقل عمومی در تهران بود.

وی افزود: قابل باور نیست، اما در تهران بالغ بر ۵۰ درصد بودجه شهرداری تهران را فقط برای توسعه حمل‌ونقل عمومی اختصاص دادیم. به طوری که سال گذشته نیز ۱۵ همت اضافه‌تر برای توسعه حمل‌ونقل عمومی اختصاص یافت.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد:  باتوجه به بیانات رهبر معظم انقلاب، نباید دستگاه‌های نظارتی «سرعت‌گیر» باشند. اگر این سرعت‌گیرها نبودند، واگن‌های خریداری شده اکنون وارد کشور شده بود!وی ادامه داد: خطوط مترو در حال تکمیل است. ولی واگن به اندازه کافی نیست.

چمران با بیان اینکه تقاضا می‌کنم دولت همه توان را برای واردات واگن‌ها به کار بندد، گفت: موضوع واگن‌ها منوط به روابط دولتین ایران و چین است.

وی با تاکید بر اینکه اگر دولت کمک بدهد، می‌توان واگن‌ها و اتوبوس‌های تهران را ۲ برابر افزایش داد، تصریح کرد: انشالله با کمک دولت به جایی برسیم که بتوان از مردم درخواست کرد خودروهای شخصی را در خانه گذاشته و ناوگان عمومی استفاده کنند.

شهردار تهران هم  ضمن خوش‌آمدگویی به رییس‌جمهور و حضار اظهار کرد: بزرگ‌ترین مشکل تهران از نگاه مردم آلودگی هوا و ترافیک است. با مصوبه شورا بیشترین اعتبارات برای حل این مشکلات تخصیص یافت. در سه سال گذشته همه تلاش ما رفع این مشکلات بود.

وی افزود: ۶۶ درصد مردم از حمل‌ونقل شخصی استفاده می‌کنند. تلاش ما رساندن این نسبت به کمتر از ۳۰ درصد با توسعه حمل‌ونقل عمومی است.

زاکانی با بیان اینکه امروز آغاز جدیدی برای تهران است گفت: این رونمایی پیام‌های متعددی برای تهران دارد. اول آنکه همه مسؤلان کشور در حال تلاش برای پیشرفت و ارتقای کشور هستند. وجود مبارک رییس‌جمهور و نمایندگان مجلس چنین پیامی برای مردم دارد. دوم اینکه همه کارها برای خدمت به مردم و عمران و آبادانی کشور است.

شهردار پایتخت سومین ویژگی جلسه امروز را تلاش برای میدان دادن به بخش خصوصی دانست و تصریح کرد: همه اهتمام دارند تا با حمایت از بخش خصوصی موجبات ارتقای خدمت‌رسانی را فراهم کنند.

وی با تاکید بر اینکه احداث دو خط جدید مترو بالغ بر ۵ میلیارد یورو اعتبار نیاز خواهد داشت، افزود: چهارمین ویژگی جلسه امروز آن است که نشان دهیم انسدادی برای سرمایه‌گذاری و توسعه کشور وجود ندارد.

وی درخصوص پنجمین ویژگی این نشست گفت: نگاه به شرق و استفاده از ظرفیت‌های همسایگان برای توسعه حمل‌ونقل عمومی تهران ویژگی پنجم است. جا دارد از مشارکت‌کنندگان خارجی در این راستا تشکر کنم.

وی در پایان گفت: به مردم نوید می‌دهم امروز همه مسؤلان کشور در پیروی از رهبر معظم انقلاب در حال تلاش برای ارتقای خدمت‌رسانی به مردم هستند تا همه بدانند در مسیر توسعه و پیشرفت هیچ محدودیتی نداریم و در تلاش برای فتح افق‌های بالاتر برای کشور هستیم. با آرزوی عظمت و بزرگی برای ملت بزرگ ایران!