به گزارش اکوایران،‌ رضا محمدیان، مدیرعامل شرکت احداث، بهره‌برداری و نگهداری آزادراه شیراز-اصفهان، در نشست خبری امروز با اشاره به برنامه‌های ویژه نوروزی برای این آزادراه گفت: طول آزادراه شیراز-اصفهان در قطعات یک تا شش حدود ۲۱۲ کیلومتر است و با احتساب قطعه ۷، به ۲۲۵ کیلومتر می‌رسد.

او افزود: برای ایام نوروز، برنامه‌ریزی‌های کاملی در خصوص تجهیزات و نظامات راهداری انجام شده و آمادگی کامل برای پشتیبانی از ترددها وجود دارد.

وضعیت روشنایی آزادراه شیراز-اصفهان

مدیرعامل شرکت آزادراه شیراز-اصفهان درخصوص وضعیت روشنایی این آزادراه گفت: پروژه روشنایی آزادراه شاهچراغ به ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و شناسایی مسیرهای مه‌گیر نیز انجام شده است. قرار بود ۶۰ کیلومتر از آزادراه روشنایی شود که در نهایت، ۱۰ کیلومتر اضافی نیز روشن خواهد شد. همچنین دوربین‌های نظارتی در ۶ ایستگاه نصب شده‌اند و قرار است ۱۱ نقطه دیگر از این آزادراه تحت پوشش قرار گیرد.

نرخ و پرداخت عوارض آزادراه شیراز-اصفهان

او همچنین درباره عوارض آزادراه افزود: پس از افتتاح آزادراه، حدود یک سال عوارض آن رایگان بود که طی این مدت، ۸۰۰ میلیارد تومان ضرر به سیستم وارد شد. عوارض این آزادراه از ۲۳ مهرماه امسال اعمال شد و نرخ آن مطابق با نرخ سال ۱۴۰۱ تعیین شد.

عوارض این آزادراه به صورت پیمایشی محاسبه می‌شود؛ به طوری که حداقل عوارض برای خودروهای سواری ۵ هزار تومان و حداکثر ۱۲۰ هزار تومان است. برای تریلی‌ها، عوارض ۶۰۰ هزار تومان و برای کامیون‌ها ۳۵۰ هزار تومان خواهد بود. همچنین، پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، اما در حال حاضر تنها ۳۵ درصد از عوارض پرداخت شده و مابقی باقی مانده است. پیشنهاد شده که در هنگام تمدید بیمه‌نامه خودرو، عوارض پرداختی از کارت بانکی افراد کسر شود.

او همچنین تاکیدکرد ریلی‌ها با بار بیش از ۲۵ تن نمی‌توانند از این مسیر استفاده کنند و در صورت تخلف، جریمه خواهند شد. 

برخورد با خودروهای پلاک مخدوش

او در خصوص برخورد با خودروهای دارای پلاک مخدوش نیز گفت: در پنج ماه گذشته، پلیس ۷۰۰ دستگاه خودرو با پلاک مخدوش را در این آزادراه متوقف کرده است. این خودروها جریمه‌ای بین ۳ تا ۱۰ میلیون تومان دریافت کرده‌اند. محمدیان تأکید کرد که خودروهای با پلاک مخدوش ممکن است تخلفات زیادی داشته باشند و مقابله با آن‌ها ضروری است.

وضعیت قطعات ۷ و ۸ آزادراه شیراز-اصفهان

مدیرعامل شرکت آزادراه شیراز-اصفهان در پایان درباره وضعیت قطعات ۷ و ۸ این آزادراه گفت: برای قطعه ۷ به طول ۱۲ کیلومتر، تامین مالی کارفرما مشکلی ایجاد نکرده و پیشرفت فیزیکی آن ۶۵ درصد است. اما در قطعه ۸ به طول ۱۳ کیلومتر هنوز اقدامی صورت نگرفته و میزان مشارکت در این قطعه ۳۰ درصد است. تامین مالی و رفع معارضات بر عهده کارفرما است.