به گزارش اکوایران به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت،‌ احمد میدری،‌ وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی دستورالعملی درباره نحوه اداره شرکت‌های مرتبط با این وزارتخانه ابلاغ کرده است. 

 دستورالعمل احمد میدری در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر،‌ 6 محور دارد. اول، به‌کارگیری «بومی» اعضای هیأت مدیره شرکت‌های اقتصادی؛ دوم، استخدام نیرو در شرکت‌ها در قالب آزمون؛ سوم، اینکه نباید در مجموعه‌های اقتصادی مدیران پروازی باشند؛ چهارم، اینکه حساب‌های بانکی شرکت‌ها باید به منطقه محل فعالیت برگردد؛ پنجم، خرید تجهیزات، داخل استان انجام شود و در نهایت دستورالعمل ششم مبنی بر اینکه صنایع باید در انجام مسئولیت‌های اجتماعی، «آموزش و پرورش و فنی و حرفه‌ای» را اولویت اصلی درنظر بگیرند.

میدری تأکید کرد که تخطی از این اقدامات منجر به برکناری مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره شرکت خواهد شد.

6 فرمان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درصورت تحقق، می‌تواند به ملی شدن شرکت‌ها و صنایعی منجر شود که امروز با استفاده از منابع و پول‌های ملی اداره می‌شوند، اما ملی عمل نمی‌کنند. به عنوان مثال جمع‌شدن منابع مالی در تهران و محروم کردن استان‌ها از این منابع، به معنای محرومیت استان‌ها از ثروت‌های خودشان است.

میدری درباره این دستورالعمل به نکاتی اشاره کرده است که بخشی از آن رادر ادامه می‌خوانید:

  • آنچه در این سفر مطرح شد، بیش از هرچیز ناظر به ناکارآمدی‌ها یا کژکارکردی‌هایی است که درباره شرکت‌های دولتی در کشور مطرح است.

  • نکات یا دستورالعمل‌هایی هم که مطرح شد، برای تحقق راهبرد توسعه منطقه‌ای ایران بود. زیرا اکنون شرکت‌های دولتی به رغم فعالیت اصلی در استان‌ها و شهرها، نقشی در توسعه این مناطق ندارند و عمده نقش آنها در توسعه تهران است و نه حتی ملی.

  •  مسأله توسعه و رونق در خوزستان بویژه بندر ماهشهر یک معماست. زیرا بندر ماهشهر قطب پتروشیمی کشور است، اما بافت اجتماعی و اقتصادی همین قطب پتروشیمی کشور وضعیت نابسامانی دارد.

  • علت این نابسامانی را باید در شهر جست‌و‌جو کرد. وقتی به شهر نگاه می‌کنیم و خدمات ارائه شده به شهروندان مانند شبکه فاضلاب و جمع‌آوری زباله را می‌بینیم، می‌توان پاسخ به سؤال شما را داد. درحالی که شهری با این سطح از رونق اقتصادی و جمعیت ساکن، نباید این همه مشکل داشته باشد.

  • دلیل انتخاب ماهشهر برای ارائه این موضوع این بود که ما باید بتوانیم از ظرفیت‌های موجود در خود هر شهر- و در اینجا بندر ماهشهر- برای توسعه منطقه‌ای استفاده کنیم. یعنی نیازی نیست که از تهران منابع بیاوریم یا در تهران برای بندر ماهشهر بودجه تصویب کنیم. خود منابع موجود در ماهشهر و شرکت‌های فعال در آن کفاف این کارها را می‌دهد.

  • مباحثی که در سفر به ماهشهر و خوزستان مطرح شد، به دنبال تحقق سه هدف است. اول توسعه متوازن منطقه‌ای و کاهش نابرابری‌های جغرافیایی در کشور. دوم حرکت به سمت عدالت شغلی و ایجاد فرصت برابر اشتغال در شرکت‌های بزرگ و سوم سیاست‌زدایی از شرکت‌ها و واحد‌های اقتصادی.

  • هر کدام از این سه هدف برشمرده شده، مسأله‌های مهم اقتصاد ایران هستند که نبود این موارد یعنی نبود توسعه متوازن منطقه‌ای یا نبود عدالت شغلی، پیامدهای مهمی بر زندگی اجتماعی ما به جا گذاشته‌اند. به عنوان مثال توسعه نامتوازن منطقه‌ای به مشکلات عدیده‌ای مانند انتقال سرمایه و نیروی انسانی از روستا به شهر‌ها و از شهر‌ها به تهران منجر شده است. به گونه‌ای که تأمین حداقل نیازها را در روستا و شهر‌ها با مشکل روبه رو کرده است. از سوی دیگر مشکلاتی مانند سوداگری در بخش مسکن و آلودگی هوا، شهری مانند تهران را در معرض تهدید‌های جدی قرار داده است. اینها ناشی از نبود توسعه متوازن منطقه‌ای است.

  • برای حل مسأله یعنی نابرابری منطقه‌ای، باید امکان انباشت سرمایه را در شهر‌های مختلف به‌وجود آورد. همان‌طور که گفتم، به جای استفاده از منابع ملی یا منابعی که قرار است از تهران بیاید، می‌توان از منابع موجود در این مناطق بویژه شرکت‌های ملی موجود در آنها استفاده کرد

  • یکی از الزامات امروز کشور توسعه عدالت شغلی و سیاست‌زدایی از شرکت‌هاست.