به گزارش اکوایران، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت شامگاه روز شنبه در برنامه یک برنامه تلویزیونی،  گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور داد و مدعی شد، اگر دولت سیزدهم نبود تورم 80 درصد می‌شد. او مدعی شد تورم سال گذشته 60 درصد بود درحالی که طبق آمار مرکز آمار در شهریور سال گذشته زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد، این رقم  43.8درصد بود.در این برنامه جهرمی از  دلایل عدم رشد کشور در حوزه  علمی از جمله اینکه چرا باید ساخت تلسکوپ فضایی ایران 20 سال طول بکشد؛ سخن گفت. او در این برنامه درباره حضورش در دانشگاه علامه طباطبائی و اعتراض به او نیز  اشاره کرد. جهرمی همچنین در خصوص موضوع فروش پهپاد به روسیه واکنش نشان داد. 

تأخیر 16 ساله صادرات به پاکستان

سخنگوی دولت درخصوص اقدامات دولت در حوزه اقتصادی گفت: در شش ماهه اول سال 30 درصد واردات گندم کمتر شد که علت آن حمایت از کشاورزان داخلی بود که این اقدام باعث شد تراز اقتصاد ما مثبت شود یا مثلاً 16 سال سیب ایران به پاکستان صادر نمی شد که علت آن عدم‌توجه دولت‌های گذشته بود و این دولت به این موارد توجه داشت و این مشکل را حل کرد و تراز صادرات کشور مثبت شد.

بهادری‌جهرمی افزود: وقتی جوان نخبه ما بخواهد کاری کند، نیازمند مجوز کسب و کار است، در گذشته این کار مشکل زیاد داشت، ولی الان با یک ثبت در سامانه، جوان نخبه و تولیدکنندگان می‌توانند بیش از 500 مجوز دریافت کنند.

او با تأکید بر اینکه در همین ایام اخیر بیش از 100 هزار مجوز از طریق سامانه صادر شده است، گفت: حجم نقدینگی در کشور ما در طول 8 سال، حدود 8 برابر شد و این به معنای یک تورم و یک بهمن است که هر چقدر پایین‌تر می‌رود، بزرگتر می‌شود.

تورم 80 درصدی داشتیم بدون دولت سیزدهم

جهرمی با اشاره به تورم کشور، گفت: نقدینگی اواخر دولت دوازدهم 4 هزار 100 هزار میلیارد تومان بود که این عدد یک تورم بزرگ است که هر کجا برود باعث آسیب زدن به آن می شود و دولت سیزدهم با برنامه‌ریزی در حال هدایت این نقدینگی به سمت صنایع پیشران و تولید است تا مانع ورود آن به بازار سکه، طلا، ارز یا مسکن شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه تورم امسال 40 درصد است؛ این درحالی است سال گذشته 60 درصد بوده است، افزود: دولت در حال کنترل تورم است و با تدابیری که اتخاذ کرده این تورم درحال کاهش است و اگر این تدابیر دولت نبود اکنون تورم کشور به 80 درصد می‌رسید ولی اکنون 40 درصد رسیده است که این عدد نیز مطلوب نیست اما به مرور این تورم کاهشی خواهد شد.

چرا ایران رشد نکرد؟

سخنگوی دولت گفت: ایران امروز در حال محقق کردن تمدن گذشته خود است ازاین‌رو رقبا و دشمنان چشم دیدن ایران مقتدر را ندارند و دست به اقداماتی زدند تا ایران را درون خود مشغول کنند.

بهادری جهرمی افزود: چرا ایران با تمام توانایی‌ها و استعدادهای جوان نتوانسته است رشد داشته باشد چون موانعی وجود داشت بعد از انقلاب هر کجا ایران خواست بر لبه علم حرکت کند با تحریم و تهدید مانع شدند چرا باید تلسکوپ فضایی ایران 20 سال طول بکشد تا تکمیل شود چون اجازه نمی‌دهند ایران در علم رشد کند.

از ایران می‌ترسند

بهادری‌جهرمی گفت: آمریکا مدعی شده که ایران پهپاد به کشوری می‌فروشد، به کشوری که بزرگترین دارنده امکانات نظامی جهان است؛ طرف مقابل از اینکه ایران در سطح جهانی نقش‌آفرینی کند می‌ترسد، وقتی ایران اعلام می‌کند که آماده نقش‌آفرینی در جهت ایجاد صلح در تنش بین اوکراین و روسیه است و نقش ایران هم در منطقه جدی شده است، طبیعتا از این مسئله واهمه دارند.

او ادامه داد: می‌ترسند که ایران بتواند در سطح جهانی دوباره نقش‌آفرینی‌های گذشته‌اش را تکرار کند که قطعا برای آن‌ها بحران خواهد بود.

مردم را دسته‌بندی نمی‌کنیم

سخنگوی دولت درباره به رسمیت شناختن اعتراضات نیز گفت: برنامه دولت در مورد شنیدن صدای مردم است، مردم را هم نباید دسته‌بندی کرد. دولت اقداماتی انجام داده و در طول کمتر از یک سال به 31 استان کشور سر زده است، یعنی اینکه میان دولت و مردم دیواری وجود ندارد و بین مردم و می‌رود.

بهادری‌جهرمی افزود: این دولت نشان داده که شنونده حرف‌های مردم است، از هر جنس و سلیقه‌ای در حوزه نخبگانی هم همین بوده است.

او ادامه داد: وقتی با نخبگان اقتصادی سیاسی جلسه گذاشته می‌شود، کسی گلچین نمی‌شود و همه به آن جلسه دعوت می‌شوند. دولت از هر روش مسالمت‌آمیز و مناسبی برای انتقال حرف و کلام تا اعتراض استقبال می‌کند.

سخنگوی دولت تأکید کرد: اخیرا شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه نخبگانی مصوبه خانه ملی گفت و گوی آزاد را داشت که در دانشگاه‌ها شروع شده بود، البته کرسی‌های آزاداندیشی سال‌ها پیش توسط رهبر انقلاب مطالبه شده که تحقق نیفتاده بود، دولت این بارِ روی زمین مانده را هم مثل سایر بارها بر دوش گذاشت.

او تصریح کرد: نگاه دولت این است که وقتی 85 میلیون جمعیت نخبه داریم، اگر حرفشان را نشنویم، خودمان را از شنیدن آن‌ها محروم کرده‌ایم.

رئیس جمهور 6 بار دانشگاه رفت

بهادری‌جهرمی گفت: دولت اهل تعامل با قشرهای مختلف است و رئیس‌جمهور در یک سال گذشته فکر می‌کنم حداقل 6 بار به دانشگاه رفتند، معاون اول هم همینطور، اساساً رویه دولت این چنین بوده است.

او با بیان اینکه بیش از 50 درصد کسانی که در هیئت دولت حضور دارند هر هفته حداقل یک کلاس و در دانشگاه حضور دارند و در بحث‌ها شرکت می‌کنند، گفت: بحران کرونا متاسفانه دانشگاه را تعطیل کرده بود و اجازه بروز و ظهور حرف‌ها و تعاملات را محدود کرده بود، به همه خواسته‌ها در حوزه‌های مختلف پاسخ داده می‌شود.

بهادری جهرمی درباره حضورش در میان دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، گفت: دانشجویان ما را به دانشگاه علامه دعوت کردند، ناهار را میهمان دانشجویان بودیم، قبل از شروع سخنانم، تعدادی از دانشجویان سالن همایش خارج شدند، پرسیدم چرا از سالن خارج شدند، عده‌ای گفتند سلیقه‌شان این است که بیرون شعار دهند، من هم گفتم این را نمی‌پسندم ولی احترام می‌گذارم. قریب به سه ساعت پرسش و پاسخ در حوزه‌های مختلف در جریان بود، وقتی تمام شد بین دانشجویانی رفتم که از سالن خارج شدند، نیم ساعتی بین جمعیت بودم و هر کسی که سؤال پرسید، جوابش را دادم.