اکوایران: قیمت‌های تولید کننده در چین کاهشی بیش از انتظارات را ثبت کرد، در حالی‌که قیمت‌های مصرف کننده بدون تغییر ماند؛ شرایطی که نشان دهنده تاثیر ضعف تقاضای داخلی و نااطمینانی مداوم تجاری بر اعتماد مصرف کنندگان و کسب‌وکارهاست.

به گزارش اکوایران، قیمت‌های تولید کننده در چین بیش از دو سال است که در حال کاهش هستند و داده‌های روز شنبه نشان داد که تلاش‌های اولیه برای مبارزه با «رقابت قیمتی در صنایع» هنوز نتیجه نداده است.

براساس گزارشی از سی‌ان‌بی‌سی، فشارهای ناشی از تورم منفی، مقامات چینی را بران داشته است تا به مساله «ظرفیت مازاد» در صنایع کلیدی رسیدگی کنند. با اینحال دور تازه بازسازی صنعتی به نظر نسخه‌ای محدود شده از اصلاحات گسترده طرف عرضه است که یک دهه پیش آغاز شد و نقش محوری در  پایان دادن به چرخه تورم منفی داشت.

کاهش بیش از انتظارات تورم تولید کننده 

براساس داده‌های منتشر شده از سوی اداره ملی آمار چین، شاخص قیمت تولید کننده چین، 3.6 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است، که از پیش‌بینی اقتصاددانان پایین‌تر است و نزدیک به پایین‌ترین سطح دو ساله قرار دارد.

از منظر دونگ لیجوان، آماردان ارشد اداره ملی آمار، شرایط نامناسب آب‌وهوایی و نااطمینانی‌های تجارت جهانی در کاهش قیمت در برخی صنایع نقش دارند. با اینحال، شاخص قیمت تولید کننده به صورت ماهانه کاهش 0.2 درصدی را ثبت کرده، که نسبت به کاهش 0.4 درصدی در ماه قبل بهبود یافته است.

ظهور نشانه‌های کاهش فشارهای تورم منفی

با وجود ارقام تورم کل، برخی از تحلیلگران نشانه‌هایی از کاهش فشارهای تورم منفی را مشاهده می‌کنند. شینگ ژائوپنگ، تحلیلگر ارشد چین در «گروه بانکداری استرالیا و نیوزلند» به بهبود شاخص قیمت تولیدکننده ماهانه و شاخص قیمت مصرف کننده هسته سالانه اشاره کرده است. او انتظار دارد تدابیر فعلی «ضد خودفرسایی»، که با هدف مهار رقابت بی‌ضابطه در بخش‌هایی مانند خودروسازی اجرا می‌شود، از ماه آگوست باعث افزایش سالانه شاخص قیمت تولید کننده شود.

با این‌حال، سایر تحلیلگران همچنان محتاط هستند و می‌گویند بدون مشوق‌های سمت تقاضا یا اصلاحاتی که رفاه مردم را بهبود بخشد، این اقدامات می‌توانند تاثیر کمی بر تقاضای نهایی داشته باشند. رکود طولانی مدت بخش مسکن و روابط تجاری شکننده با آمریکا نیز بر هزینه‌های مصرف کننده و فعالیت کارخانه‌ها تاثیر می‌گذارد.

تورم مصرف کننده  به صفر رسید

شاخص قیمت مصرف کننده چین نسبت به سال قبل ثابت ماند، در حالی که ماه گذشته رشد 0.1 درصدی را ثبت کرده بود.

با اینحال، تورم هسته سالانه، که قیمت سوخت و مواد غذایی را در نظر نمی‌گیرد، به 0.8 درصد رسید، که بالاترین سطح در هفده ماه گذشته است. قیمت مواد غذایی اما  پس از کاهش 0.3 درصدی در ماه قبل، 1.6 درصد کاهش یافت.

در بعد ماهانه، شاخص قیمت مصرف کننده رشد 0.4 درصدی را ثبت کرد، در حالی ماه قبل 0.1 درصد کاهش یافته بود، و از پیش‌بینی‌ها مبنی بر رشد 0.3 درصدی فراتر رفت.

با اینحال، ژیوی ژانگ، اقتصاددان ارشد در شرکت مدیریت دارایی «پین پوینت» می‌گوید هنوز مشخص نیست که این پایان تورم منفی در چین باشد. بخش مسکن هنوز تثبیت نشده است و اقتصاد هنوز از سوی تقاضای خارجی حمایت می‌شود تا رقابت داخلی آن را تقویت کند. بازار کار نیز ضعیف مانده است.