سیاست ارز دولتی نه‌تنها عرضه ارز را مختل کرده، بلکه با ایجاد رانت برای واردکنندگان و فشار بر صادرکنندگان، به یکی از گره‌های اصلی اقتصاد ایران تبدیل شده است.

بهرام شکوری، رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران در برنامه عیارسنج پرسید:

برای چه صادرکنندگان باید با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز آزاد، که گاهی تا ۵۰ درصد هم کمتر از بازار بوده، ارز خود را عرضه کنند؟

صادرکنندگان برای پوشش هزینه‌های خود ارز را می‌آورند اما نه از مجرای رسمی تعریف‌شده و طبیعتاً این موضوع عرضه ارز را در کشور تحت تأثیر قرار می‌دهد.

از سوی دیگر ارزان بودن نرخ ارز دولتی برای واردکنندگان باعث ایجاد رانت و تشکیل مازاد تقاضا از طریق صف می‌شود؛ نمونه‌های آن هم روشن است، مانند پرونده چای دبش.

با این سیاست نه مصرف‌کنندگان نفعی برده‌اند و نه صادرکنندگان، بلکه نتیجه آن افزایش رانت و زیان فعالان اقتصادی بوده است.