به گزارش اکوایران تورم کل کشور در تیر ماه 40.5 درصد به ثبت رسیده که نسبت به ماه های گذشته روندی صعودی داشته است. بررسی ها نشان می دهد عمده ترین دلیل به ثبت رسیدن تورم در اعداد بالا در چند ماه اخیر، افزایش شدید قیمت خوراکی ها بوده به گونه ای تورم ماهانه خوراکی ها در خرداد ماه بالغ بر 25 درصد بوده است. مواد خوراکی در سبد مصرفی اقشار کم درآمد جامعه وزن بالاتری دارد، از همین رو زمانی که تورم بیشتر از سمت افزایش بهای اقلام خوراکی باشد، فشار و تورمی بیشتری در اقشار ضعیف جامعه حس می شود. همین از باعث شده تا تورم سالانه رقم خورده در دهک اول که فقیر ترین دهک جامعه محسوب می شود، 44.8 درصد رقم بخورد، این در حالیست که تورم در دهک دهم یا همان ثروتمند ترین دهک 38.9 درصد بوده است. آمار ها نشان می دهد به طور کامل هرچه از سمت اقشار با درآمد بالا به سمت فقرا حرکت می کنیم، تورم سالانه بالاتری رقم خورده است. روستاییان هم به طور میانگین جز اقشار ضعیف از نظر درآمدی محسوب می شوند، به همین علت در ادامه گزارش به تورم تیر ماه در مناطق روستایی کشور پرداخته شده است.

رشد بالای تورم در مناطق روستایی

تورم سالانه مناطق روستایی کشور 43.2 درصد برآورد شده است، به عبارت دیگر تورم دوازده ماهه در  روستا های کشور در تیر ماه نسبت به این شاخص تورمی در مناطق شهری به شکل قابل توجهی بالاتر بوده است. به طور میانگین درآمد روستاییان نسبت به شهر نشینان پایین تر است و هر چه درآمد پایین تر باشد سهم خوراکی ها در سبد مصرفی بیشتر خواهد بود، با توجه به اینکه در چند ماه گذشته بسیار بالا بوده است، باعث تورم بالاتر در مناطق روستایی باشد.

تورم مناطق روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد در تیر ماه 50.8 درصد به ثبت رسیده که بالاترین تورم در بین روستا های کشور محسوب می شود. استان های قزوین و مازندران نیز به ترتیب در جایگاه دوم و سوم تورم مناطق روستایی قرار دارند. همانگونه که گفته شد تورم روستا های گهکیلویه و بویراحمد حدود 5 درصد بالاتر از تورم شهری این استان در نخستین ماه سال جاری بوده است.

کمترین تورم سالانه روستا های کشور با نرخ 34.9 درصدی در مناطق روستایی استان همدان به ثبت رسیده است. روستا های استان سیستان و بلوچستان نیز به ثبت تورم 36.7 درصدی در جایگاه دوم قرار دارد. همچنین متاطق روستایی استان خوزستان نیز در زمره کمترین تورم های به ثبت در تیر ماه سال 1401 است. بررسی ها نشان می دهد بر خلاف مناطق شهری که قسمت عمده از شهر ها تورم بالاتری را نسبت به میانگین کشوری متحمل شده بودند، در مناطق روستایی تقریبا نیمی از روستا های بالاتر از میانگین و نیمی دیگر نیز پایین تر قرار داشتند.

photo_2022-08-01_12-48-50