وزارت نفت متهم تازه خاموشیهای اخیر
طی چند هفته گذشته که کلانشهرها با موضوع آلودگی شدید هوا دست و پنجه نرم کردهاند و شهرهای بزرگ و کوچک هم دچار خاموشیهای پیدر پی شدهاند.
در این اتفاقات فهرست بلندبالایی از مقصران و عوامل ردیف شده است. حالا اسم وزارت نفت و کوتاهی این وزارتخانه در ذخیرهسازی سوخت جایگزین به چشم میخورد، سناریویی که پذیرش آن سوالات دیگری در پی دارد.
وزارت نفت متهم تازه خاموشیهای اخیر
خاموشی های اخیر در شهرهای مختلف ایران، ارتباط این ماجرا با آلودگی هوا و... هنوز هم یک کلاف سر در گم است و هر روز درباره آن یک اظهار نظر و احتمال تازه شنیده می شود، حالا هم یک سر نخ تازه پیدا شده سرنخی که نشان میدهد شاید یک سر ماجرا به وزارت نفت مربوط باشد، آنجا که ذخیره مازوت در تابستان به درستی انجام نشده، براساس گزارش های رسمی توان عملی تولید برق در کشور روزانه حدود ۶۰ هزار مگاوات برآورد میشود، اما در روزهای اخیر باوجود اینکه مصرف برق در کشور حدود ۳۸ هزار مگاوات بوده خیلی از شهرها و مناطق با خاموشی روبرو شدند. این نشون میدهد که تولید برق در حدود ۶۳ درصد توانش محدود شده و بهاجبار برای عبور از پیک، سیاست خاموشی اعمال شده، اما چرا؟ گفته شد که دلیل قطع برق افزایش مصرف گاز در بخش خانگیست اما گاز چه ربطی به برق دارد؟ تقریباً بخش زیادی از تولید برق در ایران از طرف نیروگاههای حرارتی تأمین میشود. نیروگاه هایی که از گاز به عنوان سوخت استفاده می کند و در زمستان که مصرف گاز بالا میرود سیاست این است که بهجای قطع مصارف خانگی، گاز بخش صنعت قطع بشود و از سوخت جایگزین برای آن استفاده بشود، وزارت نفت معمولا برای جبران قطع گاز تحویلی به نیروگاهها به بعضی از آنها گازوئیل و به بعضی های دیگر نفت کوره یا همان مازوت میدد، این سوخت جایگزین هم معمولا تابستان ها ذخیره میشود اما یک منبع آگاه به اقتصادنیوز گفته که این اتفاق امسال نیفتاده اما چرا وزارت نفت تابستان امسال سیاست ذخیره سازی سوخت را به طور کامل اجرا نکرده؟ همین منبع مطلع دلیل این کار را سیاست وزارت نفت برای جبران کسری صادرات نفت با صادرات سوخت مایع اعلام کرده و گفته که این سیاست اگرچه درآمد ارزی کشور را بالا برده و اجازه نداده فشار بیشتری وارد بشود اما در زمستان با افزایش مصرف گاز خودش را به شکل خاموشی برق نشان داده. البته اگر این نظر را بپذیریم برای آلودگی عجیب هوای تهران نمی توانیم دلیلی پیدا کنیم چرا که مازوت سوزی یکی از اصلی ترین دلایل آلودگی های اخیر کلانشهرها اعلام شده بود و حالا این سوال پیش میاید که اگر نیروگاه ها حتی مازوت برای سوزاندن نداشتند و از مدار خارج شدند پس دلیل آلودگی کلانشهرها در شرایط محدودیت های کرونایی چیست؟ احتمالا برای گرفتن جواب این سوال هم باید چند روز دیگر صبر کنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است