شوک ارزی 97-96
دلار در سال 97 بیش از صدوهفتاد درصد رشد قیمت داشت اما در سال 98 نهتنها این افزایش قیمت ادامه پیدا نکرد بلکه شاهد کاهش قیمت 10 الی 13 درصدی قیمت دلار هستیم. بررسی عوامل دخیل در شوک ارزی سال 96 و 97 موضوع این برنامه اکوگپ است. دکتر مجید شاکری، کارشناس به این سوال حمید عزیزی، مجری برنامه که چرا دلار در سال 97 چنین جهش قیمتی را تجربه کرد اما در سال 98 نهتنها نرخ آن بالا نرفت بلکه کاهش هم یافت، پاسخ داده است.
شاکری مهمترین عامل و همچنین اشتباه سیاستگذار که باعث شد قیمت دلار در سال ۹۷ آنچنان بالا رود را تشریح کرده است.
به اعتقاد او ریشه شوک ارزی ۹۷-۹۶ به سال ۹۵ بازمیگردد: «ما در سال ۹۵ برای اولین بار با تنش ارزی مواجه شدیم که معمولا تحلیلگران این تنش ارزی را نادیده میگیرند در حالی که این تنش، نقطه شروع وقایع سال ۹۶ و ۹۷ بود. بعد از بهمریختگی که به وجود آمد، بانک مرکزی در یک دوره یک هفتهای ۶ میلیارد دلار در دبی تزریق کرد تا نرخ را از حد ۴۲۰۰ پایین بیاورد.»
در بخش دیگری از برنامه اکوگپ کارشناس به این سوال پاسخ داده که چه اتفاقی افتاد برخلاف پیشبینیها مبنی بر سخت بودن سال ۹۸، اما قیمت دلار پلهپله پایین آمد و در کانال ۱۱ هزار تومان ایستاد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بحران در راه است؟ تهران تا پایان اردیبهشت برای دفن اموات فرصت دارد
-
بازگشت هواپیماهای سعودی به آسمان تهران
-
هشدار مدیریت بحران به تهرانیها/ از تردد غیرضروری خودداری کنید
-
انتقاد شدید بایدن از ترامپ: واقعاً سادهلوح است/ تاریخ معاصر جهان را تغییر خواهد داد
-
فوری/ ادعای ترامپ: حملات به یمن را متوقف میکنیم
-
تکرار سناریوی سوریه در یمن قریبالوقوع است؟
-
ورود یک ناو آمریکایی دیگر به خاورمیانه در پی افزایش تنشهای تهران و ترامپ
-
واکنش ترامپ به احتمال تحریف نام خلیج فارس و غنیسازی اورانیوم در ایران
-
دو دلیل ریزش بازار ارز و سکه