تاثیر تحولات سیاسی بر نرخ دلار
تحولات هفتگی بازار ارز و بررسی روند نرخ در 6 ماهه ابتدای سال به همراه موضوع مدیریت منابع و مصارف ارزی با حضور معاون سابق بانک مرکزی، بخش های مختلف این هفته برنامه کرور را تشکیل می دهند.
بررسی روند شش ماهه نرخ ارز و مقایسه آن با ۶ ماه دوم سال گذشته بخش اول این قسمت از برنامه کرور است. تحولات حمله به پالایشگاه های آرامکو در عربستان و تقاضای زائران اربعین از جمله مهمترین تحولات ارزی این هفته است که بر قیمت دلار تاثیر گذاشته است. مرور ارزش اسکناس ها بخش دوم برنامه امروز کرور است. می دانستید که یک قطعه از بعضی اسکناس هایی که در همین دو قرن اخیر چاپ شده اند ارزشی چند میلیون دلاری دارند؟
بررسی موضوع مدیریت منابع و مصارف ارزی با استفاده از سامانه ها با حضور مینو کیانی راد معاون اسبق بانک مرکزی بخش دیگری از قسمت تازه برنامه کرور است. او می گوید کسی باور نمی کرد که سوئیفت ما را تحریم کند و بازهم ما این احتمال را بررسی کردیم که اگر این اتفاق بیفتد چه می تواند کرد. به گفته او حتی کشوری مثل امریکا هم برای عدم دسترسی به سوئیفت برنامه دارد و با این اوصاف تکلیف کشوری مثل ما مشخص است.
تاثیر احتمال مذاکره بر نرخ ارز
برای سمت تقاضا فارغ از تحولات سیاسی با توجه به افزایش ثبت سفارش ها در پاییز نیاز بیشتری به ارز در نیمه دوم سال به وجود می آید. تحولات سیاسی اما می تواند باعث نیاز به ارز بیشتر شود، چطور؟ شاید بعضی ها را به فکر خارج کردن سرمایه هایشان بیندازد و افزایش تقاضا روی قیمت تاثیر بگذارد. آیا تحولات سیاسی و احتمال مذاکره می تواند سمت عرضه را تحریک کند و باعث کاهش قیمت شدید ارز شود؟ تجربه مکالمه تلفنی اوباما و روحانی در مهرماه 92 این فرضیه را تائید نمی کند. زمانی که فردای آن روز قیمت ارز تنها 5 تومان کاهش یافت و با توافق اولیه برای انجام مذاکرات تنها چند صد تومان کاهش یافت اما دامنه نوسانش کنترل شد. باید منتظر ماند و دید عرضه و تقاضا چطور نوسانات دلار را تحت تاثر خود قرار می دهند اما تجربه گذشته نشان می دهد که احتمال مذاکره و حتی انجام توافق بر نرخ ارز تاثیر کوتاه مدت ندارد اما می تواند دامنه نوسان آن را کنترل کند وباعث ثبات اقتصادی در بازه های چند ماهه بشود.
تاثیر تحریم ها بر اصلاح ساختارهای بانکی در ایران
به نظر معاون اسبق بانک مرکزی شرایط تحریم حتی باعث شد تا اصلاح ساختارها و سامانه ها و طراحی پرتال ارزی در بانک مرکزی با سرعت و دقت بیشتری انجام شود و ایجاد این ساختارها علی رغم این که به دلیل تحریم ها نبوده و ریشه در نیاز کشور داشته است، اما با توجه به تحریم ها شتاب گرفته است.
به عقیده خانم کیانی راد پرتال ارزی می توانست مثل یک چراغ راه در شرایطی که ما محدودیت منابع مواجه هستیم و مصارف هم با توجه به رانت جویی و فساد ها قابل مدیریت و کنترل نباشد، کارایی داشته باشد. او اعتقاد دارد بانک های مرکزی موفق در همه کشورها بدون اینکه تحریم باشند سازوکاری مشابه پرتال ارزی داشته اند و شفافیت بالایی در مبادلاتشان وجود داشته است. کیانی راد معتقد است وجود نداشتن سامانه ارزی در شرایط تحریم مدیریت کشور را به سمت روزمرگی سوق می دهد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اشتباه بزرگی که شاید تکرار نشود؛ ترامپ آماده معامله با تهران میشود؟
-
فوری؛ قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس ارائه شد
-
رشد دوباره طلا و سکه در بازار کشور/ ربع سکه 1403 رسما وارد بازار شد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است