قیمت واقعی سکه چقدر است؟

«بازاری که نوسان نداشته باشد برای مردم جذاب نیست.» این موضوع یکی از محورهای این قسمت از برنامه «کرور» است. به گفته کارشناسان این برنامه از اول شهریورماه تا به امروز قیمت سکه در بازار چهار میلیون تومان بوده و خیلی نوسان نداشته است؛ اما آیا این قیمت واقعی سکه است؟ کارشناس برنامه در پاسخ به این پرسش مطرح می‌کند که باید اجزای تشکیل‌دهنده سکه را شناسایی کنیم و قیمت هرکدام را به طور جداگانه تفکیک کنیم تا بتوانیم قیمت واقعی سکه را متوجه شویم. به گفته او ارزش ذاتی سکه، چهار میلیون و سیصد هزار تومان است. کارشناس این برنامه همچنین درباره حباب سکه صحبت می‌کند و می‌گوید که وقتی مطرح می‌شود که بازار سکه حباب دارد، به این معنا نیست که قرار است قیمت سکه در بازار پایین برود بلکه به این معنا است که در حال حاضر مطلوبیت سکه برای متقاضی‌هایش در حدی نیست که خریدها زیاد شود. او همچنین می‌گوید که روند آتی سکه به قیمت و وضعیت دلار بستگی دارد، چراکه اگر قیمت دلار پایین‌تر از چیزی که در حال حاضر است برود، قیمت سکه هم پایین می‌آید. او البته در این میان به روابط بین ایران و آمریکا هم اشاره می‌کند؛ رابطه ایران و آمریکا در قیمت دلار به شدت تأثیر دارد و باید دید که شرایط بین این دو کشور به کدام سمت می‌رود.

نگاهی به وضعیت تجارت خارجی ایران

«آخرین آمارهای بانک مرکزی ایران در خردادماه سال جاری نشان می‌دهد که ذخایر ارزی بانک مرکزی به چهارصد و پنجاه‌وسه هزار میلیارد تومان رسیده و ذخایر خارجی بانک‌ها هم به چهارصد و هفتادویک هزار میلیارد تومان رسیده است.» این صحبت یکی دیگر از کارشناسان برنامه «کرور» است.

از دیگر مباحثی که در این برنامه مطرح می‌شود، آمار تجارت خارجی کشورمان است. به گفته کارشناس این برنامه هرچه صادرات نسبت به واردات بیشتر باشد ذخایر ارزی ما بیشتر می‌شود و برعکس این موضوع هم وجود دارد که در نتیجه می‌توانیم با دنبال کردن واردات و صادرات ذخایر ارزی را محاسبه کنیم. او همچنین می‌گوید که از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۱ تقریباً ذخایر کشورمان بر اساس صادرات و واردات صفر بوده اما از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۴ به علت افزایش درآمدهای نفتی، صادرات بر واردات پیشی گرفته است و ذخایر کشورمان مثبت می‌شود و این عدد به ۱۱۷ میلیارد دلار می‌رسد. او به سال‌های بعد هم اشاره می‌کند و بیان می‌کند که در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ تقریباً حدود ۱۵ میلیارد دلار کسری داشته‌ایم و تقریباً در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ هم همین روند نزولی را سیر کرده‌ایم. پیشنهاد ما به شما این است که برای اطلاع از آمار و ارقامی که کارشناس برنامه در این قسمت مطرح می‌کند، این قسمت از برنامه «کرور» را از دست ندهید، چراکه آماری که به دست آمده و در اختیار شما گذاشته می‌شود، در کمتر جایی منتشر شده است. از دیگر مواردی که در این قسمت مطرح می‌شود این است که در آمارها نشان داده می‌شود که میانگین صادرات نفت ۵۰ میلیارد دلار در هر سال بوده و برخی تخمین‌ها هم نشان می‌دهد که این رقم در سال جاری یعنی سال ۱۳۹۸ حدوداً تک‌رقمی شده و به زیر ۱۰ میلیارد دلار رسیده است که این موضوع نشان می‌دهد در سال جاری درآمدهای نفتی کشورمان یک‌چهارم تا یک‌پنجم کاهش پیدا کرده است.

رفتارشناسی ترامپ و نقش آن در بهبود روابط ایران و آمریکا

در بخش پایانی برنامه «کرور» یکی دیگر از کارشناسان مطرح می‌کند که چه شد دونالد ترامپ در انتخابات ایالات‌متحده آمریکا رأی آورد. او به نوامبر سال ۲۰۱۶ برمی‌گردد و چگونگی روند رأی آوردن ترامپ در انتخابات را بررسی می‌کند. به گفته او آنچه باعث شد ترامپ وارد کاخ سفید شود، نقش نیروهای مهمی بود؛ برای مثال به کارگران یقه آبی یا کارگران یدی اشاره می‌کند که به گفته کارشناس برنامه آن‌ها از دو موج اقتصادی در آمریکا ضرر کرده بودند؛ یعنی موج خودکار شدن صنایع و موج دوم هم جهانی‌شدن. به گفته کارشناس این قسمت از برنامه «کرور»، در موج اول شاهد حضور بیشتر صنایع هوشمند در سیستم آمریکا بودیم که باعث شد نرخ بیکاری در این کشور به شدت افزایش پیدا کند و همین اتفاق منجر به این شد که بخش عمده‌ای از جامعه آمریکا به سیاستمداران کلاسیک بدبین شوند. او در توضیح موج دوم می‌گوید که در این روند شاهد کمرنگ شدن مرزها بودیم. به این معنا که بخش عمده‌ای از صنایع آمریکایی به کشورهایی که مزیت اقتصادی داشتند مهاجرت کردند و در نتیجه این دو موج باعث شد که طیفی به دونالد ترامپ رأی دهد. این کارشناس همچنین درباره کمپین فشار حداکثری بر ایران هم صحبت می‌کند و می‌گوید که این کمپین اهرمی است برای آمریکا با این تصور که با این کمپین که مبتنی بر قدرت اقتصادی امریکا است، می‌تواند ایران را به پای میز مذاکره بکشاند و از ایران امتیازهای بیشتری دریافت کند. او همچنین می‌گوید که برخلاف فضای ژورنالیستی که بعد از اخراج بولتن از کاخ سفید ایجاد شده، بعید نیست که از سوی آمریکا به طور موقتی و کوتاه‌مدت شاهد معافیت‌های تحریمی باشیم اما کمپین فشار حداکثری به ایران، به احتمال زیاد به روند خودش ادامه می‌دهد و کسانی که تصور می‌کنند که بنیان‌گذار و بانی این کمپین جان بولتن بوده اشتباه می‌کنند چراکه این کمپین اهرمی است برای مذاکره با ایران.