پیشنهادات هشتگانه کانون صرافان درباره کنترل بازار ارز
اکوایران: کانون صرافان با صدور بیانیهای هشت پیشنهاد برای کنترل نوسانات ارزی و برونرفت از شرایط ملتهب بازار ارز ارائه و آمادگی این کانون در جهت کنترل نوسانات شدید بازار ارز «در راستای سیاستهای جدید دولت و بانک مرکزی» را اعلام کرده است.

به گزارش اکوایران، در هفتههای اخیر بازار ارز با تلاطمهای زیادی روبهرو بود و افزایش نرخ دلار منجر به برکناری علی صالحآبادی از ریاست بانک مرکزی شد و محمدرضا فرزین جای او را گرفت. هرچند از زمان روی کار آمدن رئیس جدید بانک مرکزی قیمت دلار روند تاحدودی کاهشی در پیش گرفته، اما هنوز نگرانیهای زیادی بین معاملهگران و مردم وجود دارد.
در این میان، کانون صرافان ایرانیان با صدور بیانیهای، آمادگی خود در جهت کنترل نوسانات شدید بازار ارز در راستای سیاستهای جدید دولت و بانک مرکزی را اعلام کرد. این کانون در همین رابطه و به منظور ضرورت پرداختن به مساله آرامش اقتصادی و آسیبهای اجتماعی ناشی از تلاطم ارزی و تاثیر آن بر بهداشت روانی جامعه، بیانیهای صادر کرد.
در این بیانیه برای برونرفت از نوسانات اخیر ارزی ۸ پیشنهاد ارائه شده است:
۱- حل فوری و عاجل مسأله افزایش سرمایه شرکتهای تضامنی، به طریقی که هیچیک از صرافان دارای مجوز در شرایط فعلی کشور دچار مشکل نشوند.
۲- استفاده از توان کلیه صرافان کشور و خروج انحصار از دست صرافان خاص یا صرافیهای بانکی در خرید و فروش ارز نیمایی (در شرایط فعلی انحصار خرید و فروش ارز نیمایی در اختیار چند صراف خاص بوده و توزیع و گردش ارز را برای صادرکنندگان و واردکنندگان با مشکلات جدی مواجه کرده است).
۳- اصلاح ساختار پلتفرم بازار نیما بر اساس روش حراج قیمتی برای شفافیت معاملات و جلوگیری از هرگونه توافقات احتمالی غیرشفاف بین خریداران و فروشندگان.
۴- ایجاد حساب مستقل ریالی توسط بانک مرکزی در سامانه نیما برای تهاتر ریالی ارز خریداری شده که متاسفانه بخش زیادی از صادرکنندگان پس از دریافت ریال به تعهدات خود در زمان اعلام شده در سامانه عمل کرده و این عمل منجر به آسیب جدی به خریداران ارز شده است.
۵- امکان ایجاد بازار آتی فروش ارز در بازار متشکل ارزی با استفاده از بخشی از ارز صادرکنندگان بزرگ و خوشحساب (شرکتهای فولادی و پتروشیمی) برای کشف قیمت و سیگنالدهی بازار آتی به جای شبکههای غیر رسمی که در بازار غیررسمی فعال و سیگنال قیمتی ایجاد میکنند.
۶- امکان ایجاد معاملات توافقی حواله برای صادرکنندگان متوسط و کوچک که ارز خود را با قیمتهای رقابتی به مصرفکنندگان ارزی متفاوت عرضه کنند.
۷- امکان اجازه فعالیت به صرافان کشور در کشورهای مختلف و جلوگیری از خود تحریمی برای تحویل اسکناس به مسافران، مصرفکنندگان و واردکنندگان کوچک و ...
۸- امکان استفاده از پلتفرمهای ارزی روز دنیا برای صرافان به منظور انتقال بخشی از ارز مورد نیاز مردم برای مصارف ارزی کوچک که در شرایط فعلی این تقاضای ارز در بازار غیررسمی تامین و منجر به کشف نرخ اشتباه در آن بازار و سیگنالدهی به بازارهای رسمی و تلاطم ارزی کشور میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا کماکان در هالهای از ابهام
-
ورود نخستین خودروی وارداتی از قصرشیرین به کشور
-
عراقچی: چون قادر به نابودی تاسیسات هستهای نیستند وارد مذاکره شدند
-
پیشنهاد رسمی ترامپ به تهران؛ هیاهو برای هیچ؟
-
شمخانی: در صورت لغو فوری تحریمها، آماده توافق با ترامپ هستیم
-
افزایش 40 درصدی قیمت برنج؛ هر کیلو طارم درجه یک 250 هزار تومان شد
-
تورم پیشران مسکن شتاب گرفت
-
جزئیات تازه از برنامه ترامپ برای معافیت تحریمی 180 روزه سوریه
-
پوتین به ترکیه نمیرود/ مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین لغو شد؟