رئیس اتاق اصناف ایران: مشکل مردم گرانی است نه گرانفروشی
اکوایران: هرساله در آخرین روزهای سال شاهد آشفته بازار شب عید هستیم و رشد قیمتها در بازار بیداد می کند، اما امسال این آشفتگی شکل و شمایل دیگری به خود گرفته و در آخرین روزهای سال، قیمت کالاهای اساسی سربه فلک کشیده است، در این میان راهاندازی قرارگاههای نظاراتی تنها راهکاری است که متولیان بازار هرساله آن را در دستور کار قرار می دهند، اما شواهد نشان داده که این طرحها تاکنون نتوانسته بازار آخر سال را آرام کند و برخی مسوولین چندان امید به این طرح ندارند.
به گزارش اکوایران؛ معاون پیشگیری سازمان تعزیرات حکومتی، یکی از مسوولین است که معتقد است ایجاد قرارگاه جدید راهکار عبور از بحران نیست، به اعتقاد محمدعلی اسفنانی سالهاست که در بحث تنظیم بازار درگیر کار هستیم و در حال حاضر نیز چندین قرارگاه زیر نظر سازمانها و وزارتخانههای مختلف وجود دارد و نمیدانم این تعداد قرارگاه چه نتیجهای در جامعه دارد، لذا اگر آسیبشناسی در این زمینه صورت بگیرد بهتر است تا اینکه قرارگاه سر قرارگاه ایجاد شود.
با این شرایط اسفنانی امروز در قرارگاه ملی نظارت و بازرسی بر بازار ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان اظهار امیدواری کرد: ماحصل جلسه بهبود وضعیت موجود باشد، زیرا احساس میکنم این جلسه بیشتر شبیه به همایش است تا قرارگاه زیرا قرارگاه باید مستقر باشد و در یک دوره زمانی محدود یا نامحدود برگزار و تصمیمات آن مرتب رصد شود.
حسین فرهیدزاده رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در واکنش به اظهارات مطرح شده عنوان کرد، ما اعتقادی به افزایش قرارگاه و افزایش بروکراسی نداریم و در واقع همایش امروز برای بررسی مشکلات دو ماه نوروز و ماه رمضان برگزارش شده و تمرکز نیز روی همین موضوع است.
قاسم نوده فراهانی نیز در ادامه این جلسه بیان داشت: در ماههای اخیر شاهد افزایش قیمت کالاها و کاهش قدرت خرید مردم بوده ایم که با این شرایط می توان گفت در حق مردم اجحاف شده است.
رئیس اتاق اصناف ایران بیان داشت: بازار را عرضه و تقاضا و سپس رقابت تنظیم میکند، زمانی که بین دوتاجر رقابت ایجاد کنیم شاهد کاهش قیمت و افزایش کیفیت خواهیم بود.
به گفته نوده فراهانی، آنچه در بازار مشهود است ما یک گرانی داریم و یک گرانفروشی است که البته آنچه در حال حاضر مردم را اذیت می کند گرانی کالا است چرا که گرانفروشی با مدیریت بازار کنترل می شود، اما عبور از مشکل گرانی با کمک مسوولین فراهم می شود. توزیع نکردن بهموقع کالا توسط کارخانهها نیز یکی دیگر از موارد است که به گفته نوده فراهانی موجب اذیت مردم شده است، بطوریکه در حال حاضر کارخانهها قطرهچکانی کالا به بازار عرضه میکنند.
رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه با اشاره به اینکه چرا فضای اعتماد را به جامعه باز نمی گردانید، بر این نکته تاکید کرد که مردم به شرایطی رسیدهاند که از هم رویگردان شدهاند و از یکدیگر فاصله گرفتهاند این در حالی که پیش از این حال مردم خوب بود و بداخلاقی در فضای جامعه وجود نداشت.
10 هزارتن گوشت منجمد وارد بنادر شد
در این نشست اما خبرهایی هم از سوی مسوولین اعلام شد که می تواند به تنظیم بازار در آخرین روزهای سال کمک کند. ورود 10 هزارتن گوشت منجمد به بنادر یکی از اخبار است.
در این خصوص مسعود امراللهی سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی گفت: امروز ۱۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی وارد بندر شهید رجایی شده و روزانه حداقل ۳۰۰ تن محصول در حوزه پروتیینی وارد بازار کشور میشود.
سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی افزود: همین الان ۱۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی وارد بندر شهید رجایی شده و روزانه حداقل ۳۰۰ تن محصول در حوزه پروتئینی وارد بازار کشور میشود. برای تامین گوشت گرم وارداتی محدودیت داریم، زیرا از دو کشور پاکستان و روسیه باید این محصول را وارد کنیم و کلا سه کشتارگاه در این کشورها وجود دارند که مورد تایید سیاستهای دامپزشکی است.
کمیته اقدام مشترک برای تنظیم بازار
در ادامه این جلسه رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بیان داشت: با توجه به مصادف شدن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، بحث ما هماهنگی ذیل کمیته ملی اقدام مشترک است تا فرآیند مشترکی را در حوزه نظارت پیش بگیریم.
فرهیدزاده افزود: در کمیته اقدام مشترک سازمان تعزیرات حکومتی، وزارت جهاد و بسیج اصناف و اتاق اصناف حضور دارند و ما بهعنوان سازمان حمایت از اعضای فعال آن هستیم، لذا یک فضایی پیش رو داریم که اگر بخواهیم کاری در کشور برای مردم کاری انجام شود، باید از تمام ظرفیتها استفاده شود، از جمله اینکه سامانه شفافیت فروشگاهی ایجاد شود که بر اساس مصوبه مقرر شده ۲۰۰ هزار فروشگاه حتماً به این طرح بپیوندد.
فرهید زاده بیان داشت: حدود سه میلیون و ۸۰۰ هزار واحد تولیدی، صنفی و شرکت پخش در کشور وجود دارد، لذا وقتی قرار باشد اینها را مورد بررسی قرار دهیم، باید از تمام ظرفیتهای کشور استفاده کنیم.
وی بیان داشت تعداد بازرسیها باعث هدر رفتن انرژی و اختلال در بحث بازرسی میشود، بنابراین باید یک مشی واحد در این خصوص داشته باشیم، باید از یک روش مناسب استفاده کنیم تا از تمام ظرفیتها بتوانیم بهدرستی استفاده کنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق