به گزارش اکو ایران، صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی پس از نشست خود با هیئت دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد درآمدزایی نفتی ایران در سال 1401 بیش از 60 درصد افزایش پیدا کرده است.

در همین رابطه طبق آمارهای بیان شده از سوی صالح آبادی در سال جاری فروش نفت، فرآورده، میعانات، گاز و پتروشیمی  در سطح 7.5 میلیارد دلار بوده که این رقم وصولی هاست نه فقط درآمد. چراکه درآمد به معنای فروش نیست بلکه به معنای وصول است و وصولی ها افزایش داشته است.

این در حالی است که پترولاجیستیکس در آماری اعلام کرده وضعیت صادرات ایران درماه می کاهش داشته است.

نفت

کاهش صادرات ایران در دومین ماه 1401

بنابر گزارشی که پترو لاجیتیستیکس از وضعیت صادارت نفتی ایران در دومین ماه امسال منتشر کرد، در فروردین ماه (آپریل) فروش نفت روزانه ایران به طور متوسط برابر با 900 هزار بشکه بوده که در ماه بعد در سطح 250 تا 300 هزار بشکه در روز به ثبت رسیده است.

با این حال صالح آبادی در اطلاعات اخیر خود در راستای وضعیت درآمدزایی ایران در بخش نفت فرآورده، میعانات، گاز و پتروشیمی اعلام کرده این میزان در دو ماهه ابتدایی سال جاری برابر با 7.5 میلیارد دلار بوده و نسبت به سال گذشته بیش از 60 درصد افزایش داشته است. این رقم در سال گذشته برابر با 4.5 میلیارد دلار بوده است.

مطرح شدن این موضوع از زبان رئیس کل بانک مرکزی از آن جهت بود که از توان این نهاد از ایجاد تعادل در بازار ارز رونمایی کند.

نفت

ارزیابی توان بانک مرکزی در ایجاد تعادل در بازار ارز

در همین خصوص به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر صالح آبادی در حاشیه جلسه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران گفت: بانک مرکزی برنامه مفصلی را در حوزه مدیریت بازار ارز دارد. ما عرضه ارز را نسبت به گذشته بیشتر خواهیم کرد، آن هم به این دلیل که وضعیت درآمدهای ارزی خوب است و در نتیجه ما از نظر عرضه ارز مشکلی نداریم. لذا در دو بخش اسکناس و حوالجات ارزی عرضه هایمان را تشدید خواهیم کرد.

وی ادامه داد: همانطور که پیشتر نیز تأکید کرده ام، در حوزه اسکناس بیشترین ذخایر اسکناس ارزی را در تاریخ بانک مرکزی داریم.

رئیس شورای پول و اعتبار درباره بخش تقاضا عنوان کرد: از سوی دیگر و در بخش تقاضا تلاش خواهیم کرد تقاضاهای واقعی بازار چه در بخش حواله و چه در بخش اسکناس به طور کامل در سامانه نیما و بازار متشکل ارزی پوشش دهیم.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: پوشش کامل عرضه و تقاضا در بازار می‌تواند آرامش را در بازار ارز ایجاد کند.

دکتر صالح آبادی با بیان اینکه وضعیت منابع ارزی کشور امسال نسبت به سال گذشته در تمام حوزه‌ها به مراتب بهتر شده است، تصریح کرد: در دو ماهه ابتدایی امسال نسبت به دو ماهه ابتدایی سال گذشته، حدود ۷.۵ میلیارد دلار نفت، فرآورده، میعانات، گاز و پتروشیمی داشتیم که سال گذشته در همین مدت حدود ۴.۵ میلیارد دلار بوده؛ یعنی بیش از ۶۰ درصد رشد در وصولی‌ها و نه فقط درآمد داشتیم، چراکه درآمد به معنای فروش نیست بلکه به معنای وصول است و وصولی ها افزایش داشته است.

عالی ترین مقام بانک مرکزی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین در بانک مرکزی و در حوزه صادرات غیرنفتی با توجه به توان خوبی که داریم و عرضه خوبی که در بازار انجام می‌دهیم، تعادل را در بازار ایجاد می‌کنیم.