بیماران در مسیر دشوار تامین دارو؛ افزایش قیمت و کاهش پوشش بیمهای
اکوایران: افزایش قیمت دارو در ماههای اخیر به یکی از بزرگترین چالشهای حوزه سلامت تبدیل شده است. این افزایش قیمتها که بسیاری از داروهای حیاتی و موردنیاز بیماران مزمن را شامل میشود، فشار شدیدی به اقشار آسیبپذیر وارد کرده و دسترسی آنان به خدمات درمانی را محدود کرده است. در حالی که بیمهها نیز به دلیل ناترازی منابع، از جبران این هزینهها ناتواناند، بیماران بیش از پیش در معرض آسیبهای مالی و جانی قرار گرفتهاند.
به گزارش اکوایران، به گزارش ایرنا، محمد عبدهزاده، رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در رابطه با افزایش قیمت خودروها گفت: ریشه همه این مشکلات در اقتصاد کلان کشور و کسری بودجه است که در بحث دارو و درمان مشاهده میشود.
او ادامه داد: وقتی وزارت بهداشت دچار کسری بودجه میشود این طور فکر میکند که نباید قیمت دارو را مطابق تورم اصلاح کند. ولی آیا تورمی که بر بازار دارو وجود دارد، تابع بودجه وزارت بهداشت و بیمهها است؟ وقتی بیمهها اعتبار و منابع را ندارند، نمیتوانند هزینهها را به موقع پرداخت کنند.
عبدهزاده ادامه داد: از طرفی درآمدهای ارزی کشور به دلیل تحریمها و کمبود ارز، تغییر چندانی ندارد و در نتیجه به صنعت و تولیدکننده فشار وارد میشود. دولت در اقتصاد کلان باید هزینههای اداری و ردیفهای بودجه را سبکتر کند، اما این موضوع هم مشاهده نمیشود که هزینههای دولت کم شود. از طرفی درآمد هم افزایش پیدا نمیکند و در عین حال، تعرفههای پزشکی و دارویی هم اصلاح نمیشود.
او میگوید: صنعت داروسازی تمایلی ندارد که قیمت دارو افزایش پیدا کند، ولی وقتی زنجیره دارو رها شده و تحت تاثیر تورم است، کنترل آخر زنجیره، نتیجهای جز واردات داروهای فوریتی نخواهد داشت که عمدتا از کشورهای آسیایی وارد میشوند و در سالهای اخیر با «ریکال داروها» یا بازگرداندن دارو از سطح عرضه، مواجه بودیم. اگر بودجه واقعی نباشد و تعرفهها اصلاح نشوند، دولت بار بدهی خود را تقسیم کرده و بخشی را بر دوش صنعت و پخش و داروخانهها میاندازد و بخشی بر دوش کادر درمان است.
تولیدکنندگان قادر به تولید دارو نیستند
رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران میگوید: تولیدکنندگان داروهای نیمه جامد میگویند اصلاح قیمت انجام نشده یا اگر شده در حد ۴ تا ۵ درصد است. قیمت تیوپ با بسته بندی حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان است و به طور مثال قیمت یک کرم را ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام میکنند. همین وضعیت در مورد آمپول و شیاف هم وجود دارد و در واقع قیمت بسته بندی و جانبی خیلی بیشتر از ماده موثره میشود
عبده زاده ادامه میدهد: قیمت داروهای بیماران خاص و صعب العلاج مربوط به سال ۱۴۰۱ است؛ از سال ۱۴۰۱ تاکنون چقدر تورم در کشور داشتیم؟ شرکتهای تولیدکننده دارو از جایی به بعد قادر به ادامه دادن نیستند و هزینههای جاری آنها بر اساس قیمت روز کشور است.
افزایش قیمت دارو بدون هماهنگی با بیمهها انجام شد
ماجرای دیگر در زمینه افزایش قیمت دارو، پوشش بیمهای است. علی رضا اذانی، داروساز در اینباره گفت: افزایش قیمت علاوه بر اینکه باید با هماهنگی بیمهها انجام شود، باید در حدی باشد که بیمهها با توجه به منابعی که در اختیار دارند، بتوانند آن را پوشش بدهند تا در نهایت فشاری به بیماران وارد نشده و بیمار مجبور به پرداختی بیشتر از جیب نشود. این در حالی است که اکنون به گفته کارشناسان پرداختی از جیب بیمار در حوزه سلامت بیش از ۵۰ درصد است.
شهرام غفاری، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی نیز به ایرنا گفت: افزایش قیمت دارو توسط سازمان غذا و دارو انجام میشود و بر اساس سرجمع تعرفههای امسال، میانگین قیمت دارو نباید بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، ولی افزایشی که انجام شده به مراتب بیشتر از ۲۰ درصد است. سازمان غذا و دارو برای حمایت از تولیدکننده یا کمبود کسریهای دارو این اقدام را انجام داده است.
افزایش قیمت برخی داروها باعث شوک شد
هادی احمدی، عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران نیز درباره افزایش قیمت دارو ایرنا گفت: افزایش قیمت برخی داروها باعث ایجاد شوک در مردم شده و از هر ۱۰ نفر که وارد داروخانه میشوند، ۳ نفر دارو را دریافت نمیکنند.
اکوایران: عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران با انتقاد از اینکه بیش از 50 درصد هزینه درمان بیماران از جیب خودشان هزینه میشود، این موضوع را زیبنده نظام سلامت ندانست.
بیماران قربانی افزایش قیمت دارو
هادی احمدی همچنین در دوم بهمن نیز در خصوص افزایش قیمت برخی اقلام دارویی، اظهار داشت: بیمهها اعلام کردند سازمان غذا و دارو به ما اعلام نکرده و مدتی از افزایش قیمتها میگذرد ولی هنوز در سایت سازمانهای بیمهگر اعمال نشده است. توصیه میکنیم سازمانهای بیمه گر و سازمان غذا و دارو با هم لینک شوند و به محض اینکه دارویی افزایش قیمت دارد بیمار از جیبش پرداخت نکند و جزو تعهدات سازمانهای بیمهگر باشد.
به گزارش اکوایران، در ماههای اخیر، افزایش قابلتوجه قیمت دارو در کشور، به یکی از چالشهای اصلی حوزه سلامت تبدیل شده است. این افزایش قیمتها که بسیاری از داروهای ضروری و حیاتی را شامل میشود، فشار مضاعفی بر دوش بیماران، بهویژه اقشار آسیبپذیر و کمدرآمد، وارد کرده و دسترسی آنها به خدمات درمانی مناسب را دشوارتر از پیش کرده است.
بیماران خاص؛ آسیبپذیرتر شدند
بر اساس گزارشها، قیمت برخی داروها طی ماههای اخیر بین ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است. داروهای مرتبط با بیماریهای مزمن نظیر دیابت، فشار خون، سرطان، بیماریهای قلبی و بیماریهای خودایمنی، بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردهاند. این در حالی است که بیمههای درمانی نیز در جبران این هزینهها با محدودیتهایی مواجه هستند. مشکلات بیماران و خانوادههای بسیاری از بیماران با مشکلات جدی برای تأمین داروهای خود مواجه شدهاند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
برگزاری مراسم قرعهکشی ایران خودرو؛ ۹۱۱ هزار درخواست ثبت شد
-
رویای سلطان برای تغییر چهره خاورمیانه؛ اردوغان با حمایت ترامپ، بزرگترین برنده سقوط بشار اسد میشود؟
-
بورس ۱۳۹۹؛ درسهایی برای سرمایهگذاری در طلای خام
-
همه چیز در گرو شمال و جنوب رود لیتانی؛ چرا حزبالله در برابر موج تغییر در لبنان مقاومت نکرد؟
-
پیشبینی بورس 8 بهمن 1403/ تعادل در بازار سرمایه برقرار میشود؟
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
خوشبینی کمسابقه کارشناسان از رشد طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید
-
درآمدی بر بازی بزرگ قدرت در قفقاز؛ علیاف ریسک بازی در زمین تهران و پوتین در برابر ترامپ را میخرد؟
-
جنگ جهانی پنهان؛ چرا غرب نمیخواهد کریدورهای تجاری از ایران و ترکیه عبور کنند؟