بودجه جدید دولت ژاپن در روزهای اخیر توجه بازارهای جهانی را به‌شدت جلب کرده است. توکیو بودجه‌ای معادل ۱۳۵ میلیارد دلار اعلام کرد؛ رقمی بسیار بالاتر از انتظار تحلیلگران. نتیجه این خبر، جهش بازدهی اوراق دولتی ژاپن بود؛ به‌طوری‌که بازدهی اوراق ۳۰ساله به بالای ۳.۳٪ رسید و هزینه استقراض دولت را به شکل محسوسی افزایش داد.

هم‌اکنون غیر از ژاپن بسیاری کشور های دیگر نیز با قیمت پایین اوراق و بازدهی بالای آنها مواجه‌اند؛ وضعیتی که هم نشانه کاهش اعتماد بازار به بدهی دولت‌هاست و هم هزینه تأمین مالی را بالا می‌برد. همین شرایط یکی از محرک‌های مهم رشد بازار طلا در ماه‌های اخیر بوده است.

ژاپن در حالی چنین بودجه سنگینی را به دولت خود اختصاص داده که با نسبت بدهی به GDP نزدیک به ۲۵۰٪، رکورددار جهان است. باید دید این کشور در حکمرانی مالی خود تغییر ایجاد می‌کند یا روند فعلی را ادامه خواهد داد.