دومین روز معاملات بورس تهران در این هفته از ساعتی دیگر آغاز می‌شود. دیروز شاخص‌ها افت بیش از 1.2 درصدی را ثبت کردند و حدود 1600 میلیاردتومان هم پول حقیقی از بازار خارج شد. اما چرا بورس به مدار صعود باز نمی‌گردد؟ 

حسن حسین‌نیا، تحلیلگر بازار سرمایه، در تحلیل خود از وضعیت بازار سرمایه در هفته گذشته اظهار کرد:  بازار سرمایه هفته گذشته را در شرایطی به پایان رساند که شاخص کل با افت مواجه شد و خروج نقدینگی اشخاص حقیقی از سهام همچنان ادامه داشت. در روزهای شنبه و یکشنبه، با وجود جو خوش‌بینی نسبت به نتیجه استیضاح وزیر اقتصاد، معاملات در بورس شرایط خوبی داشت. اما با برکناری دکتر همتی، بازار سهام در سراشیبی سقوط قرار گرفت.

وی در ادامه به تأثیر تحولات سیاسی بر وضعیت بورس اشاره کرد و گفت:  پایان هفته گذشته با انتشار اخبار مهم سیاسی و افزایش ریسک‌های سیستماتیک همراه شد. نامه دونالد ترامپ به رهبر جمهوری اسلامی و مصاحبه رئیس‌جمهور آمریکا که در آن به نزدیک شدن به روزهای حساس اشاره شده بود، منجر به افزایش نااطمینانی در بازار سرمایه شد. این شرایط باعث شد که روز آغازین هفته جاری با شکل‌گیری صف‌های فروش متعدد و کاهش قابل توجه ارزش معاملات مواجه شود. همچنین خروج سنگین ۱۶۰۰ میلیارد تومانی پول اشخاص حقیقی از سهام و صندوق‌های سهامی نیز نشان‌دهنده فضای منفی بازار بود.

حسین‌نیا در خصوص روند متفاوت سایر دارایی‌ها در بازارهای مالی افزود:  در شرایطی که بورس تحت فشار فروش بود، صندوق‌های طلا در روز شنبه صعودی شدند که نشان‌دهنده تغییر رفتار سرمایه‌گذاران و حرکت نقدینگی به سمت دارایی‌های امن‌تر بود. 

وی در پایان، چشم‌انداز بازار را به تحولات سیاسی پیش رو مرتبط دانست و تأکید کرد:  به نظر می‌رسد موضع‌گیری‌های مسئولان کشورمان در روزهای آینده نقش تعیین‌کننده‌ای در مسیر کوتاه‌مدت بازار سهام خواهد داشت. حتی اخبار بنیادی و رخدادهای مرتبط با افزایش سرمایه‌های سنگین شرکت‌های مهم نیز در روز شنبه نتوانستند ورق بورس را برگردانند.