به گزارش اکوایران، در معاملات روز شنبه، دهم اردیبهشت 1401، شاخص کل بورس تهران با افزایش هزار و 60 واحدی نسبت به روز چهارشنبه به رقم یک میلیون و 522 هزار و 484 واحد رسید. 

شاخص هم وزن بورس نیز برای یازدهمین روز کاری متوالی رشد کرد و با صعود 3 هزار و 488 واحدی در سطح 415 هزار و 115 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 59 واحد بالا آمد و در سطح 20 هزار و 975 واحد قرار گرفت. 

در پایان معاملات ‌روز شنبه، 299 نماد رشد قیمت داشتند و 181 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 62 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 37 درصد بازار افت قیمت داشتند. 

ورود سرمایه حقیقی

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 12 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. گروه‌ «محصولات غذایی و آشامیدنی» بیشترین سهم را از ورود پول حقیقی داشت. 

در معاملات روز شنبه بیشترین ورود پول حقیقی به سهام خزامیا (شرکت زامیاد) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی آن 22 میلیارد تومان بود. پس از خزامیا، نمادهای حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) و بهپاک (شرکت صنعتی بهپاک) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

بورس

نمادهای پیشران بازار سهام 

امروز نمادهای «شپنا»، «حکشتی» و «شبندر» بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای «فولاد»، «شستا» و «تاپیکو» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل داشتند. 

در فرابورس نیز نمادهای «غصینو»، «سمگا» و «شرانل» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «صبا»، «شجم» و «کزغال» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص داشتند.  

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس شستا صدرنشین است و خگستر و خودرو در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای کرمان، فزر و سمگا پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

در معاملات شنبه، دو گروه «محصولات غذایی و آشامیدنی» و «فراورده‌های نفتی و کک» سبزترین گروه‌ها بودند. 

افت ارزش معاملات خرد

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 11 هزار و 732 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 4 هزار و 473 میلیارد تومان بود که 38 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد. 

امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 5 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 946 میلیارد تومان رسید.

افزایش ارزش صف‌های پایانی بازار

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 81 درصدافزایش یافت و 6.5 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 200 درصد رشد کرد و در رقم 703 میلیارد تومان ایستاد. 

امروز نماد آسیاتک (شرکت انتقال داده‌های آسیاتک) با صف‌ خرید 325 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از آسیاتک، نمادهای حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) و حتوکا (شرکت حمل و نقل توکا) بیشترین صف خرید را داشتند. 

در پایان معاملات امروز 4 نماد صف فروش داشتند. نماد خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین) بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، نمادهای ورنا، سبزوا و افرا صف فروش را داشتند. 

نقشه بازار سهام بر مبنای ارزش معاملات

بورس