به گزارش اکوایران، در معاملات روز چهارشنبه یازدهم خرداد، شاخص کل بورس پایتخت با افزایش 868 واحدی نسبت به روز سه‌شنبه به رقم یک میلیون و 543 هزار و 580 واحد رسید. این در حالی است که شاخص تا دقایق پایانی قرمز بود و پائین‌تر از سطح روز گذشته قرار داشت. 

شاخص هم وزن بورس نیز با رشد هزار و 619 واحدی در سطح 429 هزار و 940 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 184 واحد پائین آمد و در سطح 21 هزار و 219 واحد قرار گرفت. 

جریان پول حقیقی

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 231 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. گروه‌‌های «فلزات اساسی» و «فراورده‌های نفتی و کک» بیشترین سهم را از خروج پول حقیقی داشتند. 

در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فغدیر (شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 30 میلیارد تومان بود. پس از فغدیر، نمادهای شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. 

بورس

نمادهای مؤثر بر شاخص‌‌ها

امروز نمادهای «بفجر»، «کگل» و «رمپنا» بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای «نوری»، «شپدیس» و «شپنا» بیشترین تأثیر کاهشی را بر شاخص کل داشتند. 

در فرابورس نیز نمادهای «زاگرس»، «آریا» و «ددانا» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «دماوند»، «بمپنا» و «بگیلان» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.  

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس آسیاتک صدرنشین است و شستا و خودرو در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز ددانا، زاگرس و قچار پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

نزول ارزش معاملات 

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 21 هزار و 710 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 16 هزار و 144 میلیارد تومان بود که 74 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد. 

امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 6 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 4 هزار و 108 میلیارد تومان رسید که دومین رکورد در سال 1401 است. 

کاهش ارزش صف‌های پایانی بازار

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 21 درصد کاهش یافت و 56 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 47 درصد افت کرد و در رقم 104 میلیارد تومان ایستاد. 

امروز نماد آسیاتک (شرکت انتقال داده آسیاتک) با صف‌ خرید 14 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از آسیاتک، نمادهای قچار (شرکت قند چهارمحال) و دیران (شرکت ایران دارو) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد وآذر (شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان) تعلق داشت که ارزش آن 19 میلیارد تومان بود. پس از وآذر، نمادهای شاملا، ثالوند، سصفها و غنوش بیشترین صف فروش را داشتند. 

نقشه بازار سهام بر مبنای ارزش معاملات

بورس