به گزارش اکوایران، در معاملات اولین روز هفته شاخص کل بورس بیش از 27 هزار واحد نزول کرد و شاخص هم‌وزن افت 3 هزار واحدی داشت. همچنین نزدیک به نیم تریلیون تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

بورس

اعداد قرمز تابلوی بورس

امروز از ابتدای معاملات روند شاخص کل بورس نزولی شد و در نیم ساعت ابتدایی بیش از 3 هزار واحد افت کرد. در پایان معاملات شاخص کل نسبت به روز چهارشنبه 27 هزار و 292 واحد افت کرد و به سطح یک میلیون و 383 هزار و 485 واحد رسید.

شاخص هم وزن نیز در پایان معاملات امروز 3 هزار و 236 واحد نسبت به روز چهارشنبه پائین آمد و در رقم 383 هزار و 528 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 254 واحد افت کرد و به رقم 19 هزار و 988 واحد رسید.

بورس

خطر تعطیلی فولادی‌ها

 شرکت ملی گاز ایران در بخشنامه‌ای اعلام کرده با هدف پرهیز از قطع گاز منازل مسکونی به اعمال محدودیت شدید گاز رسانی به زنجیره تولید فولاد دست خواهد زد. این اقدام می تواند به تعطیلی واحدهای فولادی منجر شود، بنابراین انتشار این خبر به سرعت موجب ریزش قیمت سهام شرکت‌های فولای و معدنی بورس شد. امروز قیمت سهام شرکت فولاد مبارکه -که با نماد فولاد در بازار سهام خرید و فروش می‌شود- 4 درصد افت کرد و به تنهایی 3 هزار و 446 واحد شاخص کل را پائین کشید. 

دو سمت سبز و قرمز بازار

در پایان معاملات ‌روز شنبه، 133 نماد رشد قیمت داشتند که 88 نماد بورسی و 45 نماد فرابورسی بودند. همچنین 344 نماد کاهش قیمت داشتند که 248 نماد بورسی و 96 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 27 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 71 درصد بازار افت قیمت داشتند.

خروج سهامداران حقیقی

امروز پس از یک روز باز هم ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 456 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. 

 در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 39 میلیارد تومان بود. پس از فولاد، شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) و بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

لیدرهای بازار

امروز نمادهای «فولاد»، «فارس» و «شستا» بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد «شفن»، «پترول» و «انرژی3» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. 

در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «زاگرس» و «بپاس» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «غصینو»، «بگیلان» و «خدیزل» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. 

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس شستا صدرنشین است و انرژی3 و فولاد در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای فجهان، کرمان و آریا پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

روز شنبه قیمت سهام اغلب نمادهای گروه‌های فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای، فلزات اساسی، استخراج کانه‌های فلزی، بانک‌ها و موسسات اعتباری و شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی کاهش یافت و این گروه‌ها که از بزرگ‌ترین گروه‌های بازار سهام هستند قرمزپوش شدند. 

مازاد عرضه در پایان معاملات شنبه

در پایان معاملات شنبه ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز چهارشنبه 238 درصد افزایش یافت و 210 میلیارد تومان شد.  ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 55 درصد افت کرد و در رقم 150 میلیارد تومان ایستاد. 

نماد ثشاهد (شرکت سرمایه گذاری شاهد) با صف‌ خرید 19 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از ثشاهد، نمادهای غسالم (شرکت سالمین) و غنوش (شرکت نوش مازندران) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین صف فروش نیز به وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان)  تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 40 میلیارد تومانی داشت. پس از وسخوز، نمادهای بورس (شرکت بورس اوراق بهادار تهران) و انرژی1 (نهادهای مالی بورس انرژی) بیشترین صف فروش داشتند.

افزایش ارزش معاملات خرد 

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام با کاهش 2 درصدی به رقم 7 هزار و 140 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 887 میلیارد تومان بود که 24 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد نیز اندکی رشد کرد و با افزایش 8 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 4 هزار و 509 میلیارد تومان رسید که 58 درصد از ارزش کل معاملات بازار را شامل می‌شود. 

بیشترین ارزش معاملات

در معاملات امروز نماد انرژی (شرکت بورس انرژی) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 239 میلیارد تومان بود.

پس از انرژی، فولاد بیشترین ارزش معاملات را داشت و شستا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن دو نماد شبندر و های‌وب در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

بیشترین حجم معاملات

در جدول حجم معاملات نیز خبهمن (شرکت خودروسازی بهمن) با تعداد 363 میلیون و 560 هزار و 85 سهم در صدر قرار گرفته است. پترول در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به کرمان تعلق داشت. دو نماد خگستر و شبندر نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

بورس