به گزارش اکوایران، امروز باز هم نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد و شاخص کل بورس تنها 3 هزار و 480 واحد رشد کرد و به سطح یک میلیون و 386 هزار واحد رسید.

بورس

نوسان اندک

امروز در ابتدای معاملات شاخص کل صعود کرد و در نیم ساعت ابتدایی هزار و 600 واحد رشد کرد. اما پس از آن نزول کرد و تا ساعت 11 تا سطح یک میلیون و 381 هزار واحد افت کرد. در 2 ساعت پایانی معاملات روز یکشنبه روند شاخص کل صعودی بود و شاخص در پایان معاملات با رشد 3 هزار و 480 واحدی نسبت به روز شنبه به سطح یک میلیون و 386 هزار و 972 واحد رسید. بنابراین هرچند تعداد نوسان‌های شاخص زیاد بود اما دامنه نوسان آن کم بود.

شاخص هم وزن نیز چند بار تغییر جهت داد و با افت 199 واحدی در سطح 383 هزار و 327 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابوس 29 واحد رشد کرد و در سطح 20 هزار و 17 واحد قرار گرفت.

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 205 نماد رشد قیمت داشتند که 147 نماد بورسی و 58 نماد فرابورسی بودند. همچنین 271 نماد کاهش قیمت داشتند که 188 نماد بورسی و 83 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 42 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 56 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بورس

 لیدرهای بازار

امروز نمادهای «فولاد»، «تاپیکو» و «شستا» بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد «کچاد»، «پارسان» و «بورس» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. 

در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «زاگرس» و «غصینو» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «کگهر»، «اتکای» و «شاوان» بیشترین تاثیر کاهنده را بر شاخص داشتند. 

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس شستا صدرنشین است و فولاد و انرژی3 در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای مدیریت، فجهان و فرابورس پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

خروج پول حقیقی

امروز برای دومین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 95 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. 

 در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی به سهام اتکای (شرکت بیمه اتکایی ایرانیان) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 14 میلیارد تومان بود. پس از اتکای، میدکو (شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه) و آریان (شرکت پارس آریان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

رکود معاملات 

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام با کاهش 24 درصدی به رقم 5 هزار و 456 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 257 میلیارد تومان بود که 5 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد نیز اندکی افت کرد و با کاهش 2 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 4 هزار و 425 میلیارد تومان رسید که 78 درصد از ارزش کل معاملات بازار را شامل می‌شود. 

افزایش ارزش صف‌های خرید

در پایان معاملات یکشنبه ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز شنبه 47 درصد کاهش یافت و 111 میلیارد تومان شد.  ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 54 درصد رشد کرد و در رقم 231 میلیارد تومان ایستاد. 

نماد شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) با صف‌ خرید 102 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شستا، نمادهای غنوش (شرکت نوش مازندران) و توسن (شرکت توسعه سامانه نرم افزاری نگین) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین صف فروش نیز به وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان)  تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 37 میلیارد تومانی داشت. پس از وسخوز، نمادهای وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) و انرژی1 (نهادهای مالی بورس انرژی) بیشترین صف فروش داشتند.

بیشترین ارزش معاملات

در معاملات امروز نماد بورس (شرکت بورس اوراق بهادار تهران) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 147 میلیارد تومان بود.

پس از بورس، خبهمن بیشترین ارزش معاملات را داشت و شستا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن دو نماد انرژی و فولاد در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

بیشترین حجم معاملات

در جدول حجم معاملات امروز نیز خبهمن (خودروسازی بهمن) با تعداد 629 میلیون و 36 هزار و 650 سهم در صدر قرار گرفته است. پس از خبهمن، حق تقدم سهام فاراک در رتبه دوم قرار گرفت و رتبه سوم به خگستر تعلق داشت. فاراک و وبملت نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

بورس