شکل و شمایل روابط ایران و آلمان پس از تحریم ها
اکوایران: هر چند پس از خروج آمریکا از برجام، میزان حضور شرکتهای اروپایی در ایران به شدت کاهش یافت، اما آلمان جزو تنها کشورهای اروپایی بودند که سطحی از روابط اقتصادی خود با ایران را در طول این سالها حفظ کرد.
به گزارش اکوایران؛ آمارهای ارائه شده از سوی گمرک نشان میدهد که آلمان و سوییس تنها کشورهای اروپایی هستند که در میان 10 شریک اول تجاری ایران باقی ماندهاند و پس از امارات متحده عربی، چین و ترکیه، چهارمین و پنجمین کشور صادرکننده کالا به ایران به شمار میروند.
آمارهای اعلام شده از سوی گمرک نشان از آن دارد که در نه ماه منتهی به آذر سال جاری حجم صادرات آلمان به ایران بیش از یک میلیارد یورو رسیده است که در مقایسه با سال قبل، هفت درصد کاهش داشته است. در مقابل اما صادرات ایران به آلمان با رقمی معادل ۲۱۶ میلیون یورو نسبت به مدت مشابه سال قبل دو درصد افزایش پیدا کرده است. که این امر نشان میدهد صادارت این کشور به آلمان با روند ثابتی همراه بوده است.
با توجه به مناسبات تجاری میان ایران و آلمان این سوال مطرح می شود که در صورت لغو تحریم ها روابط دو کشور به چه سطحی خواهد رسید؟ در این خصوص عباسعلی قصاعی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان با اشاره به پیشنه اتاق ایران و آلمان به اکوایران می گوید: اتاق ایران و آلمان بیش از 45 سال پیش به صورت مشترک با مدیران شرکت های آلمانی در ایران پایه گذاری و با اساسنامه و آیین نامه مستقل ثبت و در ایران فعال شد. قصایی بر این نکته نیز تاکید می کند که روابط ایران و آلمان پیش از تشکیل اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان نیز ادامه داشته، بطوریکه روابط دو کشور به بیش از 100 پیش باز می گردد، روابطی که تنها بر مبنای تجارت نبوده و در کنار تجارت انتقال تکنولوژی نیز در این میان صورت گرفته و این امر برای صنعتی شدن ایران بسیار مفید بوده است.
وضعیت مناسبات ایران و آلمان پس از تحریم ها
قصایی در خصوص اینکه با لغو تحریم ها روابط دو کشور چه شکل و شمایلی به خود خواهد گرفت نیز می گوید: در شرایط فعلی که مذاکرات طولانی در ارتباط با شرایط بهتر برای برجام در وین در حال انجام است، ما امیدواریم پس از رفع تحریم های ناشی از مذاکرات طولانی وین ایران و غرب و شرق گرم تر شود و اقتصاد و صنعت کشور شکوفاتر شود. رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان در ادامه با اشاره به جنگ اوکراین براین نکته نیز اشاره کرده و تاکید می کند که پس از جنگ روسیه و اوکراین و افزایش قیمت های نفت و گاز از یک سو و غلات و روغن های خوراکی تحولات بزرگی در زمینه اقتصادی در دنیا به وجود خواهد آمد و اروپایی ها به سمت ایران گرایش پیدا کنند.
اقلام صادراتی به آلمان
اما چه کالایی به آلمان صادر می شود؟ در این خصوص رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان می گوید: صادرات آلمان به ایران بیشتر به ماشین آلات، قطعات صنعتی، تکنولوژی پیشرفته و بعضی مایحتاج با سطح کیفی بالا مربوط می شود و در مقابل صادرات ایران به آلمان از سال های دور بیشتر به کالاهای صنعتی و خشکبار مربوط می شده و در سال های اخیر بسیاری از کالاهای تولید داخل نیز به آلمان صادر می شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم