سهم کشاورزان از قیمت محصولات کشاورزی چند درصد؟
سهم کشاورزان از قیمت محصولات کشاورزی چند درصد است؟ این سوالی است که این روزها و با افزایش قیمت برخی محصولات کشاروزی در بازار مطرح می شود.

به گزارش اکوایران؛ طی هفته های اخیر گوجه فرنگی به دفعات طعم رشد قیمت را چشید بطوریکه در آغازین روزهای سال جاری قیمت آن از 25 هزار تومان هم عبور کرد، اتفاقی که به اعتصاب کامیون داران به دلیل کمبود سوخت رخ داد و مسوولین این بخش رشد عجیب گرانی گوجه فرنگی را به گردن کامیون داران انداختند. مشکلی که به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با پذیرش ۱۰ درصد افزایش نرخ کرایه از سوی کامیون دارن برطرف شد و کامیون ها به جاده ها بازگشتند. اما داستان به همین جا ختم نشد چرا که چند روز پس از مهلت کاهش قیمت گوجه فرنگی دوباره شاهد افزایشی شدن قیمت گوجه در بازار بودیم، اینبار متولیان این بخش صادرات، بدون توجه به نیاز بازار داخلی را مقصر گرانی اعلام کردند.
حال با توجه به افزایش های پی در پی قیمت گوجه این سوال مطرح می شود که کشاورزان چه سهمی از این رشد قیمت دارند؟ در این خصوص عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه تنها 27 درصد از قیمت محصولی که در بازار به فروش میرسد به جیب کشاورزان میرود و 73 درصد از آن سهم دلالان و واسطهها استبه خانه ملت گفت: متاسفانه افزایش قیمت محصولات کشاورزی به زیان کشاورزان و مصرفکنندگان است. به گفته عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس برای جلوگیری از زیان کشاورزان وزارت جهاد کشاورزی وعده داده است تا سهم کشاورزان از قیمت محصولات را به 70 درصد افزایش دهد اگر این میزان به 50 درصد نیز تغییر کند دستاورد بسیار بزرگی برای کشاورزان محسوب میشود. به گفته ذبیح الله اعظمی ساردوئی گوجه کار در جنوب استان کرمان متضرر شدند و کشاورزان بوشهری هر کیلوگرم گوجه فرنگی را کمتر از 4 هزار تومان به فروش رساندن، این در حالیکه برداشت گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان و شرق هرمزگان از اسفندماه آغاز شده کماکان قیمت این محصول کاهش پیدا نکرده است زیرا کارخانههای صنایع تبدیلی همزمان با آغاز فصل برداشت موظف به فعالیت شدهاند تا محصولات درجه 3 در اختیار آنها قرار بگیرد و این موضوع حجم محصول عرضه شده به بازار را کاهش داده است.
در خصوص دلایل افزایش قیمت برخی از محصولات کشاورزی در بازار، گفت: در اقتصاد کشاورزی مبحثی به نام منحنیهای تارعنکبوتی وجود دارد به این معنا که کاهش قیمت محصولات منجر به کاهش سطح زیر کشت آنها در سال بعد میشود و این اقدام منجبر به برهم خوردن عرضه و تقاضا در بازار میگردد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
مهمترین سناریوی احتمالی روز پس از حمله؛ آیا اقدام نظامی برنامه هستهای ایران را نابود میکند؟
-
مخالفت ترامپ با طرح جنجالی نتانیاهو
-
موضع دولت درباره بازگشایی سفارت آمریکا
-
مصوبه سال ۱۴۰۱ لغو شد؛ تغییر ساعت کاری ادارات از نیمه خرداد
-
واکنش غریبآبادی به ماجرای خودکار طلایی در عمان+ فیلم
-
روزهای تاریک اسکناس سبز؛ دلار به کف 6 ماهه رسید
-
فلزاتی که دنیا بدون آنها فلج میشود؛ برگ برنده چین در جنگ تجاری با آمریکا
-
چرخش وزیر دفاع ترامپ در قبال برنامه هستهای ایران: با تهران مذاکره کنیم/ قیمت نفت سایه جنگ را دور میکند؟
-
اثر افزایش طلای جهانی بر بازار دلار