آمار ۹ماهه سرمایهگذاری خارجی در «صمت» منتشر شد
خرج میلیارد دلاری یک کشور آفریقای در ایران + اینفو
داده های اعلام شده از روند صدور مصوبات سرمایه گذاری خارجی در 9 ماه منتهی به آذر 1400 نشان دهنده آن است که «غنا» به تنهایی با اخذ یک مصوبه نزدیک به دو میلیارد دلاری بالاترین سهم از سرمایه گذاری را به خود اختصاص داده است.
به گزارش اکوایران؛ آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که در مدت زمان مورد بررسی کشورهای مختلفی در خواست سرمایه گذاری خود را ثبت کرده اند که تنها یک میلیارد و 680 میلیون دلار آن به درخواست غنا اختصاص داشته است و با توجه به اینکه این حجم از سرمایه تنها برای یک مصوبه بوده احتمال به نتیجه رسیدن آن بسیار زیاد است.
از سوی دیگر حجم مصوبات سرمایه گذاری خارجی بخش صنعت، معدن و تجارت در 9 ماهه 1400 هرچند رشد نزدیک به 90 درصدی داشت، اما به لحاظ تعداد روند مصوبات افت 1.9 درصدی را ثبت کرد تا به این طریق صنایع سرمایه بر پیشتاز در مصوبا سرمایه گذاری خارجی باشد. روند مصوبات سرمایه گذاری خارجی در مدت زمان مورد بررسی حکایت از آن دارد که در این مدت دو میلیارد و 804 میلیون دلار سرمایه گذاری برای این بخش صنعت، معدن و تجارت صادر شده است.
رشته های جذاب
داده های اعلام شده نشان دهنده آن است که بالاترین سهم سرمایه گذاری خارجی به «ساخت مواد و محصولات شیمایی» اختصاص داشته است و یک میلیارد و 849 میلیون دلار از مجموع سرمایه گذاری مصوب خارجی برای این گروه بوده است. اما سایر گروههای که موفق به جذب سرمایه خارجی شده اند، شامل «ساخت فلزات اساسی» ، «ساخت کک، فرآورده های حاصل از تصفیه نفت و سوختهای هسته ای» و « ساخت رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی» در ردههای نخست قرار داشته تا صنایع معدنی و منابع محور پذیرای عمده پولهای خارجی باشند.
پنج کشور نخست
اما در میان داده های اعلام شده از سوی وزارت صمت نکته قابل تامل به سهم بالای «غنا» در اخذ مصوبه سرمایه گذاری خارجی به لحاظ ارزشی باز می گردد، بطوریکه از حجم مصوبات سرمایه گذاری یک میلیارد و 680 میلیون دلار از مصوبات به این کشور اختصاص داشته است. در رده بعدی نیز کشورهای «امارات»، «افغانستان»، «هلند» و «صربستان» به عنوان سهامداران اصلی سرمایه گذاری خارجی قرار دارند.
استان های نخست جذب سرمایه گذاری
از دیگر نکات جالب درباره جذب سرمایه خارجی در بخش صنعت، تقسیم کل این سرمایه بین پنج استان سیستان و بلوچستان، بوشهر، کرمان، تهران و البرز بوده است که سیستان و بلوچستان 68درصد از کل سرمایه خارجی وارد شده است. در رتبه دوم هم بوشهر با 13 درصد، کرمان با 9 درصد، تهران با 6 درصد و البرز با 4 درصد بالاترین سهم از سرمایه گذاری را از آن خودر کرده اند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم