معاون وزیر کار: دچار کمبود کارگر شدیم
سید مالک حسینی، معاون اشتغال وزارت کار، میگوید: در برخی از مناطق کشور تقاضای کار از نیروی کار بیشتر است. به تعبیر دیگر، تقاضا از سوی کارفرما هست ولی نیرو نیست؛ و این کمبود، بخشهای تولیدی و خدماتی را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
به گزارش اکوایران، سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: «برای استانهایی با نرخ بیکاری بالا باید اقدامات فوری و ویژهتری انجام شود و این کار را در دستور کار داریم.»
او تأکید کرد که برای حل مشکلات بیکاری، باید بهصورت منطقی و برنامهریزیشده عمل کرد و افزود: «طرحهای شتابزده و مقطعی نمیتوانند مشکلات را کاهش دهند. باید ریشه مشکلات را درست درک کنیم و با مشارکت نهادهای مردمی و فعالان این حوزه، برنامهای جامع تدوین کنیم. مشکلاتی که طی دههها ایجاد شدهاند، یکشبه حل نخواهند شد، اما اگر مردم ببینند که در مسیر درستی حرکت میکنیم، حتماً با صبوری همراهی خواهند کرد.»
به گزارش تسنیم، حسینی با اشاره به تغییرات فرهنگی در حوزه کار گفت: «برای حل مشکلات، باید فرهنگ کار را اصلاح کنیم. تورمهای بالا و دستمزدهای ناکافی باعث شدهاند که در برخی مناطق، تقاضای کار بیشتر از عرضه نیروی کار باشد. از سوی دیگر، تغییر نگرش نسل جوان به درآمدزایی سریعتر و راحتتر نیز بر این مسئله تأثیر گذاشته است.»
سیاستهای شکستخورده و راهحلهای پیشنهادی
او همچنین به اهمیت بهرهگیری از ظرفیت تعاونیها و اتصال شرکتهای کوچک به واحدهای بزرگ اشاره کرد و گفت: «تولید بدون کارخانه و فعالسازی ظرفیتهای تعاونی میتواند بخشی از مشکلات را حل کند. باید ظرفیتهای خالی را به ظرفیتهای فعال متصل کنیم.»
حسینی تأکید کرد که سیاستهای مبتنی بر پرداخت پول مستقیم برای ایجاد اشتغال موفق نبودهاند و افزود: «برای پایداری اشتغال، باید در کنار تسهیلات مالی، خدمات مشاوره و پشتیبانی ارائه دهیم.»
اکوایران: آییننامه اجرایی نحوه محاسبه فوقالعاده سختی کار در محیطهای کاری غیر متعارف به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد.
ابلاغ آییننامه جدید برای محاسبه سختی کار
روز گذشته نیز، آییننامه اجرایی محاسبه «فوقالعاده سختی کار» در محیطهای غیرمتعارف به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد. این آییننامه، با تصویب هیأت وزیران و به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور، شرایط شناسایی و برقراری سختی کار را برای مشاغل درگیر با عوامل زیانآور، مانند کار با مواد سمی یا آتشزا و محیطهای دشوار، مشخص میکند.
زیرسامانه ثبت درخواستهای سختی کار ظرف ۶ ماه راهاندازی میشود و متقاضیان باید درخواست خود را برای بررسی به کمیتههای مربوطه ارسال کنند. در صورت تأیید، امتیازات سختی کار به آنها تعلق خواهد گرفت.
تقاضای کار بیشتر از عرضه نیروی کار
این سخن وزیر در حالی مطرح میشود که 2 معضل «دستمزدهای ناکافی» و «کمبود نیروی کار» بهطور روزافزونی معیشت خانوارها و عملکرد بخشهای تولیدی و خدماتی را تحت تأثیر قرار دادهاند. به گزارش اکوایران، بر اساس گزارشهای میدانی، بسیاری از کارگران و کارمندان معتقدند که دستمزدهای فعلی توان تأمین هزینههای زندگی را ندارد. افزایش مداوم قیمت کالاهای اساسی و تورم، حتی اقلام ضروری را از دسترس بخش بزرگی از جامعه خارج کرده است.
این شرایط بسیاری از نیروهای ماهر را به جستوجوی فرصتهای شغلی بهتر در داخل یا خارج از کشور سوق داده است. برخی نیز به مشاغل کاذب روی آوردهاند و میگویند که درآمد در این مشاغل بهتر از کار در واحدهای تولیدی است.
این وضعیت باعث شده است که بخشهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی با کمبود نیروی کار مواجه شوند و کارفرمایان از ناتوانی در جذب و حفظ نیروی ماهر گلایه دارند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
امید دوباره خروج از لیست سیاه FATF؟
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
سیگنال تهران به ترامپ از کانال تروئیکا/ چرا اروپا نگران مذاکره مستقیم شده؟
-
قیمت طلا و سکه بازار را غافلگیر کرد/ اصلاح قیمت در راه است؟
-
جنگ جهانی پنهان؛ چرا غرب نمیخواهد کریدورهای تجاری از ایران و ترکیه عبور کنند؟
-
بندر آستار یکسال تعطیل است! / مکران آخرین فرصت دولت ایران
-
حمله هوایی اسرائیل به استانی در سوریه/ موضع الجولانی مقابل رژیم صهیونیستی
-
خبر مهم وزیر آموزش و پرورش برای بازنشستگان/ مجوز پرداخت ۶۰ درصد باقیمانده پاداش پایان خدمت صادر شد
-
شکایت 60 نماینده مجلس از ظریف/ ادامه پسلرزههای اظهارنظر جنجالی در داووس