اثر فقر بر مغز؛ تفاوت غنی و فقیر در ساختار مغز
تاثیر مشکلات اقتصادی، فقط در کوچکشدن سفره خانوارها نیست. تاثیر کاهش درآمدها، افزایش تورم، افزایش اجارهبها و نداشتن قدرت خرید کافی، فقط همان مصائبی نیست که روزانه خانوادههای زیادی با آن دست و پنجه نرم میکنند و مجبور میشوند تا از مخارج روزانهشان بکاهند.
تمام این مشکلات رویه دیگری هم دارند که روانپزشکان و روانشناسان بارها درباره آن هشدار دادهاند. پژوهشها نشان میدهد که استرس میتواند به جز جدانشدنی افرادی تبدیل شود که با مشکلات اقتصادی روبهرو هستند. استرس مزمن، در نهایت میتواند باعث به خطر انداختن سلامت روان شود.
اما ماجرا فقط به استرس ختم نمیشود؛ محمد قدیری، روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با اکوایران توضیح میدهد که «تکانشی شدن مغز» میتواند از تبعات ماندن در دهکهای پایین جامعه باشد؛ موضوعی که در نهایت باعث میشود تا فرد به جای استفاده از «قشر مغز» از قسمتهای دیگری از مغز برای عملکرد روزانهش استفاده کند.
در این گفتوگو که به زودی از اکوایران منتشر میشود، به این پرسش پاسخ دادیم که ساختار مغز در افرادی که در دهکهای پایین جامعه هستند و وضعیت اقتصاد نامطلوبی را تجربه میکنند چه تفاوتی با دهکهای بالای جامعه دارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ورود 3 هواپیمای روسی به بندرعباس برای اطفاء آتش
-
انفجار قیمت و سقوط معاملات در بازار مسکن / مستأجران به حاشیه رفتند
-
فوری؛ مقام آمریکایی: مذاکرات مسقط مثبت و سازنده بود / دور بعدی مذاکرات در اروپا؟
-
خسارت احتمالی بندر شهید رجایی به تجارت
-
انقلاب در دندانپزشکی با روش نوین دانشمندان برای پرورش دندان در آزمایشگاه
-
مذاکره با شیطان بزرگ؛ توافق غیرمنتظره در عصر تشدید تنشها؟
-
اسماعیل بقایی: کنار گذاشتن اروپاییها از مذاکرات، انتخاب خودشان بود
-
مذاکراتی زمانبرتر و دشوارتر از خوشبینی های اولیه؛ بزرگترین اختلاف بر سر توافق تهران و ترامپ
-
واکنش ترامپ به بازگرداندن کریمه به اوکراین