مصرف لبنیات کمدرآمدها به یکسوم رسید
در سالهای اخیر به خصوص بعد از حذف ارز ترجیحی یا همان ارز 4200 تومانی، خبرهای بسیاری در خصوص کاهش سهم لبنیات در سبد مصرف خانوار شنیده میشود.
چرا که افزایش هزینههای تولید که به افزایش قیمت محصولات لبنی منتهی شد، باعث شد برخی از اقلام لبنی از سبد مصرف خانوار حذف شده یا مصرف آن کاهش پیدا کند.
به گفته حمیدرضا پیشبهار پژوهشگر آکادمی سامان، تا سال ۱۳۹۹ همواره تورم محصولات غذایی پایینتر از تورم تولیدکننده بخش صنعت بوده اما با تغییر قیمت ارز ترجیحی میانگین تورم تولیدکننده در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، در بخش صنعت ۳۹ درصد بوده اما صنایع غذایی ۵۵ درصد رسیده است.
پیشبهار توضیح میدهد که با این اتفاق، قیمت تمام شده محصولات افزایش چشمگیری داشته و همین موضوع خود را روی تورم مصرف کننده نشان میدهد.
پژوهشگر آکادمی سامان، با اشاره به اینکه در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، محصولات غذایی جزو عوامل تورمساز بوده و بیشترین تاثیر را در بین دهکهای مختلف روی دهک کمدرآمدها داشته، یادآوری میکند که در دو سال اخیر ارزش مصرف ۱۲ درصد کاهش داشته اما حجم مصرف ۱۸ درصد کاهش یافته است.
او با یادآوری اینکه سرانه مصرف کاهش پیدا کرده، میگوید سرانه مصرف در گروههای درآمدی مختلف، نشان میدهد که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲، مصرف در گروههای کمدرآمد با ۶۶ درصد کاهش، یک سوم شده، ولی در گروههای پردرآمد ۵۰ درصد کاهش یافته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توئیت عراقچی پس از لغو سخنرانیاش/ برخی گروههای ذینفع خاص به دنبال دستکاری روند دیپلماسی هستند
-
فوری؛ پاپ فرانسیس درگذشت
-
بازی تازه در بازار مسکن شروع شد/مستاجران منتظر تغییرات باشند
-
سخنگوی دولت: توافق خوب با آمریکا در زمان کوتاه مقدور است
-
اولین واکنش ترامپ به دومین دور مذاکرات تهران و واشنگتن
-
دلار و طلا واگرا شدند
-
دوگزینه اصلی دولت برای تصدی وزارت اقتصاد
-
افزایش حقوق کارگران بیاثر شد
-
ایران خودرو پُرقدرت استارت زد / اتفاقی که همه منتظرش بودند، افتاد