هریس چه خوابی برای خاورمیانه دیده؟
اکوایران: هریس قبل از رسیدن به مقام معاونت رئیس جمهور، حمایت خود را از توافق هستهای ایران اعلام کرد و نسبت به تشدید تنش با جمهوری اسلامی هشدار داد. او در ژانویه 2020 زمانی که سناتور بود، قانون ناموفق منع جنگ علیه ایران را ارائه کرد.
به گزارش اکوایران، کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا، پس از تصمیم جو بایدن در روز یکشنبه برای کناره گیری از رقابت و حمایت از او، به عنوان نامزد احتمالی دموکراتها برای ریاست جمهوری ظاهر شد.
از نظر برخی ناظران، هریس بیشتر از بایدن منتقد اسرائیل است و در مورد ایران و دیگر مسائل سیاسی در منطقه دیدگاههای مشابهی دارد.
اسرائیل - فلسطین
به نوشته المانیتور، هریس در دوران معاونت خود در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین صریح بوده است. او در یک سخنرانی در ماه مارس که بازتاب زیادی داشت، به جنگ غزه پرداخت و از شرایط موجود در اراضی فلسطینی ابراز تأسف کرد و گفت: «تعداد بیش از حد زیادی از فلسطینیان بیگناه کشته شدهاند».
او در این سخنرانی گفت: «مردم غزه از گرسنگی میمیرند. شرایط غیر انسانی است. و انسانیت مشترک ما ما را وادار به عمل میکند.».
هریس مستقیماً از اسرائیل درباره این وضعیت انتقاد کرد و گفت: «اسرائیل باید برای افزایش چشمگیر جریان کمکها، اقدامات بیشتری انجام دهد.»
هریس همچنین در این سخنرانی حماس را به شدت مورد انتقاد قرار داد و آن را یک «سازمان تروریستی بیرحم» خواند و گفت که «نباید غزه را کنترل کنند».
او گفت: «حماس هیچ توجهی به زندگی بیگناهان، از جمله مردم غزه که تقریباً دو دهه تحت حاکمیت آن بودهاند، نشان نداده است».
معاون رئیس جمهور افزود که اسرائیل «حق دفاع از خود» در برابر حماس را دارد.
پس از حمله اسرائیل در ماه آوریل که منجر به کشته شدن کارگران سازمان بشردوستانه آشپزخانه مرکزی جهان در غزه شد، هریس در پستی در اکس گفت که «اسرائیل باید برای محافظت از امدادگرانی که شجاعانه و فداکارانه برای کاهش رنج غزه تلاش میکنند، اقدامات بیشتری انجام دهد.»
هریس در مقایسه با بایدن نسبتاً منتقد اسرائیل توصیف شده است. انبیسی روز یکشنبه به نقل از مقامات سابق گزارش داد که «به نظر میرسد معاون رئیس جمهور مایل به انتقاد علنی از نتانیاهو و ابراز همدردی با وضعیت اسفبار غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه است.»
انتقادات هریس از کابینه اسرائیل فراتر از غزه است. در ژوئن سال گذشته، هریس در پاسخ به طرح بحثبرانگیز اصلاحات قضایی نخستوزیر بنیامین نتانیاهو، از اسرائیل خواست «قوه قضاییه مستقل» خود را حفظ کند. بن کاسپیت از المانیتور در آن زمان نوشت که این اظهارات خشم جناح راست اسرائیل را برانگیخت.
هریس در سال 2017 در دوره خود در مجلس سنا، در کنفرانس کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (AIPAC) [گروه لابی اصلی اسرائیل در واشنگتن] سخنرانی کرد.
او در این سخنرانی گفت: «من معتقدم پیوندهای بین ایالات متحده و اسرائیل ناگسستنی است.»
همسر هریس، داگ امهوف، یک وکیل یهودی، به شدت در تلاشهای ایالات متحده برای مبارزه با یهودی ستیزی، از جمله در بحبوحه جنگ غزه شرکت داشته است. او در نوامبر به پولیتیکو گفت که یک «بحران یهودی ستیزی» در دانشگاههای ایالات متحده وجود دارد.
با این حال، هریس در ماه ژوئن گفت که «احساسات» معترضان طرفدار فلسطین را درک میکند. او گفت: «آنها دقیقاً همان احساسات انسانی را نشان میدهند که باید در پاسخ به غزه وجود داشته باشد. چیزهایی وجود دارد که برخی از معترضان میگویند که من کاملا آنها را رد میکنم، بنابراین قصد ندارم همه مواضع آنها را تأیید کنم. اما ما باید آن را هدایت کنیم. من احساس پشت آن را درک میکنم.»
الا امهوف، دختر ناتنی هریس و دختر امهوف، در ماه مارس در اینستاگرام خود لینکی به صفحه جمع آوری کمکهای مالی برای آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد، آنروا، منتشر کرد.
ایران
هریس نیز مانند بایدن منتقد حکومت ایران است اما از گفتگو حمایت میکند. او در شهریور ماه سال گذشته در یکمین سالگرد اعتراضات داخلی اظهار نظر کرد.
او در پستی در اکس گفت: «ما بر حمایت خود از زنان ایران که برای آزادی و حقوق بشر میجنگند، تاکید میکنیم. من از شجاعت آنها الهام گرفتهام.»
هریس قبل از رسیدن به مقام معاونت رئیس جمهور، حمایت خود را از توافق هستهای ایران اعلام کرد و نسبت به تشدید تنش با جمهوری اسلامی هشدار داد. او در ژانویه 2020 زمانی که سناتور بود، قانون ناموفق منع جنگ علیه ایران را ارائه کرد. این لایحه، ارائه بودجه برای هرگونه اقدام نظامی غیرمجاز آمریکا علیه ایران را رد میکرد. این قانون در پی ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بغداد در اوایل همان ماه توسط آمریکا مطرح شد.
در مناظره معاونت ریاست جمهوری 2020، هریس از دولت ترامپ به دلیل خروج از توافق انتقاد کرد و گفت که این اقدام «امنیت آمریکا را تضعیف کرده است.»
خلیج فارس
هریس نماینده ایالات متحده در کنفرانس آب و هوا COP28 امارات در ماه دسامبر بود. وی در این مراسم با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، و همچنین با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، دیدار کرد. بر اساس گزارش کاخ سفید، هریس و شیخ محمد در مورد جنگ غزه، از جمله همکاری بین ایالات متحده و امارات در مورد «برنامه ریزی پس از جنگ» در این منطقه گفتگو کردند.
هریس در سال 2022 و پس از مرگ شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، رئیسجمهور این کشور، رهبری یک هیئت آمریکایی به امارات متحده عربی را بر عهده داشت. او در ابوظبی با جانشین وی، شیخ محمد بن زاید آل نهیان، درباره روابط دوجانبه گفتگو کرد.
در سفر سال 2022 تنشهایی در روابط ایالات متحده و امارات وجود داشت. امارات متحده عربی نگران تلاشهای دولت بایدن برای احیای توافق هستهای ایران و همچنین پاسخ آن به حملات حوثیها به این کشور خلیج فارس بود. المانیتور در آن زمان گزارش داد که دو کشور بر سر جنگ در اوکراین نیز اختلاف نظر داشتند.
هریس به عنوان سناتور از عربستان سعودی انتقاد کرد. در سال 2019، او به قطعنامهای رأی داد که به حمایت ایالات متحده از جنگ عربستان سعودی علیه حوثیها در یمن پایان داد.
هریس در سال 2019 ترامپ را متهم کرد که در مورد قتل جمال خاشقجی، نویسنده سعودی، «خود را ندیدن میزند». او با اشاره به خاشقجی و جنگ در یمن از ایالات متحده خواست تا روابط خود با عربستان سعودی را «به طور اساسی» بازبینی کند. وی با بیان اینکه «موضوعات مورد علاقه دوجانبه» بین دو کشور وجود دارد، افزود: «سعودیها شرکایی قوی بودهاند.»
سوریه
هریس از برنامه ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در سال 2019 انتقاد کرد و گفت که او با این اقدام «مردم را میفروشد». این اظهارات اشارهای به نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا در شمال شرق سوریه بود.
پس از حملات هوایی آمریکا علیه ارتش سوریه در سال 2017، هریس در بیانیهای بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را «دیکتاتوری بی رحم» خواند. او از این حملات هوایی حمایت نکرد و گفت ترامپ باید در مورد سیاست خود در سوریه با کنگره مشورت کند. ترامپ در پاسخ به حمله شیمیایی ادعایی دولت سوریه مجوز این حملات را صادر کرد.
هریس در سال 2017 در اولین سفر خارجی خود به عنوان سناتور آمریکا از اردوگاه پناهندگان سوری در اردن بازدید کرد.
تیم هریس
تیم فعلی هریس شامل مشاور امنیت ملی او، فیلیپ گوردون، و ایلان گلدنبرگ، مشاور او در خاورمیانه، دفاع و فناوری است. گوردون به طور قابل توجهی در سیاست ایالات متحده در منطقه مشارکت دارد و در سال جاری از جمله با فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه و ملک عبدالله دیدارهایی داشته است.
گوردون در ماه ژوئن به اسرائیل و کرانه باختری رود اردن سفر کرد. او با مقامات اسرائیلی درباره برنامهریزی پس از جنگ در غزه و همچنین حزبالله گفتگو کرد و درباره خشونت شهرکنشینان اسرائیلی و گسترش شهرکسازی در کرانه باختری «ابراز نگرانی» کرد. بر اساس گزارش کاخ سفید، او در رامالله با مقامات فلسطینی درباره تلاشها برای افزایش کمک به غزه و «نیاز به ادامه اصلاحات» در تشکیلات خودگردان فلسطین صحبت کرد.
گوردون قبلاً در دولت باراک اوباما، از سال 2013 تا 2015 به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور و هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه، شمال آفریقا و منطقه خلیج فارس کار میکرد. او پیش از آن از سال 2009 تا 2013 دستیار هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه در امور اروپا و اوراسیا بود. در سال 2008 او کتابی در مورد ترکیه با عنوان «آمریکا، اروپا و ترکیه چگونه میتوانند یک شراکت در حال محو شدن را احیا کنند» نوشت.
گلدنبرگ از سال 2013 تا 2015 به عنوان یک کارمند حرفهای ارشد در کمیته روابط خارجی سنا روی مسائل خاورمیانه کار کرد. او از سال 2009 تا 2012 مشاور ویژه خاورمیانه و سپس رئیس تیم ایران در دفتر معاون وزیر دفاع در امور سیاستگذاری بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
پیام موشکی پوتین به غرب: در جنگ دخالت نکنید!
-
معافیت مالیات دیگری برای کارگران
-
چالش نابهنگام کرملین؛ بنسلمان رویاهای پوتین را بر باد میدهد؟
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟
-
پیش بینی بورس فردا 4 آذر ماه 1403/ بهار بازار بورس اوراق بهادار تهران در پاییز 1403
-
ترامپ دیگر یک عصیانگر نیست
-
پاس گل روسیه سوخت