به گزارش اکوایران، ماریا زاخارووا امروز در نشست خبری هفتگی خود افزود: ما با این رویکرد به همکاری با دوستان ایرانی ادامه می دهیم.

 به نقل از ریانووستی، او تأکید کرد: روسیه و ایران به طور مستمر همکاری های دوجانبه سودمند را در راستای منافع مردم کشورهایمان تقویت می کنیم.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور  ایالات متحده آمریکا عصر سه‌شنبه به وقت محلی (۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری ادعا کرد که آماده گفتوگو با رئیس جمهوری ایران است.

به گزارش ایرنا، ترامپ با تکرار ادعاهای واشنگتن مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به ساخت سلاح هسته ای نزدیک شده است، ادعا کرد: «ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. ما نمی‌خواهیم سخت‌گیری زیادی بر ایران اعمال کنیم.» رئیس جمهور آمریکا در عین حال ادعا کرد: حق داریم فروش نفت ایران را به سایر کشورها متوقف کنیم.

ساعاتی بعد، رئیس‌جمهور آمریکا با تعدیل موضع چند ساعت قبل خود، خواستار توافق هسته‌ای با ایران‌ شد. ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی خود «سوشال تروث»، نوشت که گزارش‌ها درباره آماده شدن آمریکا و رژیم اسرائیل برای «نابودی ایران» اغراق‌آمیز هستند.

او با بیان اینکه اولویتش رسیدن به یک توافق صلح هسته ای قابل راستی آزمایی با ایران است، گفت: ما باید فوراً کار بر روی آن را شروع کنیم و زمانی که این توافق امضا و نهایی شد، یک جشن بزرگ در خاورمیانه برگزار کنیم.

واکنش عراقچی به سخنان ترامپ

به گزارش اکوایران، سخنان دونالد ترامپ با واکنش وزیر امور خارجه ایران نیز همراه شد و سیدعباس عراقچی چهارشنبه شب ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ در واکنش به سخنان اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اعمال مجدد تحریم های حداکثری علیه ایران در شبکه ایکس نوشت:‌ آنچه «فشار حداکثری» خوانده می‌شود یک تجربه شکست خورده است. تکرار آن فقط بار دیگر به «مقاومت حداکثری» منجر می‌شود. افراد زیرک به جای آن «عقلانیت حداکثری» را انتخاب می‌کنند.

عراقچی افزود:‌ دستیابی به تضمین های عملی مبنی بر اینکه ایران به سلاح هسته ای نخواهد رسید دشوار نیست، مشروط بر اینکه متقابلا تضمین های عینی برای خاتمه موثر اقدامات خصمانه علیه ایران - از جمله فشارهای اقتصادی و تحریم ها - ارائه شود.