به گزارش اکوایران، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز -7 اسفند- با هدف دیدار و گفت‌وگو با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود وارد تهران شد.

به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری ریانووستی، لاورف که یک روز قبل مذاکراتی با همتای ترکیه‌ای خود در آنکارا داشت، امروز در تهران با برخی مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان نیز از سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در ساختمان وزارت امور خارجه در تهران استقبال کرد و با دیدار و گفت‌وگو کرد.

خبر مرتبط
هدف احتمالی فرستاده پوتین به تهران

اکوایران: در برنامه امروز کیوسک، -سه شنبه 7 اسفند-، مهم‌ترین عناوین خبری و تیتر یک روزنامه‌های صبح تهران را بررسی کردیم. در میان خبرها، موضوع سفر لاوروف به ایران و انتخابات آلمان به نظر موضوعات پرتکراری بودند.

رایزنی لاوروف با مقامات ایرانی در تهران

روز گذشته -6 اسفند- کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در خصوص سفر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به تهران در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: سفر وزیر خارجه روسیه به تهران در ادامه مسیر توسعه همکاری‌های نزدیک دو کشور با محوریت تعمیق گفتگوها و رایزنی‌های سطح عالی درباره طیف متنوعی از موضوعات در روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی انجام می‌شود که در برهه کنونی بیش از همیشه ضروری است.

او افزود: عمق روابط تاریخی دو کشور، بویژه پس از امضای اخیر معاهده راهبردی توسط روسای جمهور، مانع از آن است که رویدادهای زودگذر ثالث بر مناسبات دیرینه ما اثر گذارد. 

چهارم اسفند بود که اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از سفر لاوروف به تهران خبر داد. او در خصوص این سفر گفته بود که سفر وزیر امور خارجه روسیه به تهران در چارچوب مشورت‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران-فدراسیون روسیه راجع به روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی انجام خواهد شد.

او افزود: وزیر امور خارجه روسیه در این سفر علاوه بر دیدار و گفت‌وگو با همتای ایرانی خود با برخی دیگر از مقام‌های کشورمان نیز دیدار و در مورد آخرین وضعیت روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی خواهد کرد.

سفر لاوروف به تهران کمی بیش از یک ماه پس از سفر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران به مسکو انجام می‌شود، جایی که او در ۲۸ دی‌ماه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت‌وگو کرد.

طرفین سپس معاهده جامع راهبردی امضا کردند که در آن توافق شد همکاری های نفت و گاز را گسترش دهند، از پیوستن به تحریم‌های کشورهای ثالث علیه یکدیگر خودداری کنند و در صورت حمله به یکی از طرفین به کشور متجاوز کمک نکنند.