به گزارش اکوایران، نماینده رئیس‌جمهور ایالات متحده در منطقه غرب آسیا مدعی است که واشنگتن به‌دنبال توافق دیپلماتیک با ایران است.

به نوشته خبرگزاری ایسنا، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در منطقه غرب آسیا، بامداد شنبه و با بیان جزئیاتی از نامه او به ایران، بار دیگر مدعی شد ترامپ می‌خواهد با ایران به توافق برسد.

ویتکاف که با تاکر کارلسون، مجری و کارشناس مشهور آمریکایی، گفت‌وگو می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره اینکه «آیا راه‌حل دیپلماتیک در قبال ایران، دست‌یافتنی است؟»، گفت: بله. 

فرستاده ترامپ در ادامه و با اشاره به ارسال نامه ترامپ به جمهوری اسلامی ایران، ادعاهای مقام‌های آمریکایی مبنی بر از بین رفتن توان پدافندی ایران توسط اسرائیل را تکرار کرد و مدعی شد: «اگر از قدرت فزاینده خود استفاده می‌کردیم، این برای آن‌ها بسیار بد می‌شد. البته این یک تهدید نیست، من تهدید نمی‌کنم و رئیس‌جمهور این اختیار را دارد».

این ادعا در حالی است که مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران بارها کاهش توانمندی پدافندی را رد کرده‌اند. 

این مقام آمریکایی در ادامه مدعی شد که در این شرایط، «طبیعی بود که ایران به سمت ترامپ می‌آمد و می‌گفت می‌خواهیم موضوع را به صورت دیپلماتیک حل کنیم اما او این کار را انجام داد. او ضعیف نیست و مردی قوی است، قوی‌ترین فردی است که در زندگی‌ام دیده‌ام».

ویتکاف درباره نامه رئیس‌جمهور آمریکا ایران، مدعی شد که این نامه می‌گوید که «من رئیس‌جمهور صلح هستم و این چیزی است که می‌خواهم، دلیلی وجود ندارد که آن را تبدیل به موضوعی نظامی کنیم. بیایید صحبت کنیم. باید سوءبرداشت‌ها را از بین ببریم. باید یک برنامه راستی‌آزمایی هسته‌ای ایجاد کنیم که کسی نگران ساخت سلاح از طریق مواد هسته‌ای شما نباشد. من می‌خواهم این، ما را به آن نقطه ببرد، چراکه راه‌حل جایگزین، گزینه خیلی خوبی نخواهد بود».

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، ویتکاف در ادامه مدعی شد رایزنی‌های ایران و آمریکا از طریق «کانال‌های پشت‌پرده، چند کشور و چند کانال» ادامه دارد. 

او تاکید کرد که راه‌حل دیپلماتیک نه تنها ممکن است، بلکه «منطقی است و باید این گونه باشد، نه به خاطر اینکه من با کسی در ایران صحبت کرده باشم، بلکه منطقی است که موضوع از راه دیپلماتیک حل شود و باید هم این‌گونه باشد».

ویتکاف مدعی است که ترامپ آماده است تا با حل‌وفصل موضوع، «ایران بار دیگر به جامعه جهانی بازگردد، کشور بزرگی باشد، تحریم نباشد و اقتصاد خود را تقویت کند».

نماینده ترامپ مدعی شد: «ترامپ می‌خواهد با احترام با ایران تعامل کند و در صورت امکان، با ایران اعتمادسازی کند. امیدوارم این موضوع از جانب ایران با شیوه مثبتی برخورد شود. همه چیز می‌تواند با گفت‌وگو حل شود. رئیس‌جمهور نمی‌خواهد جنگ به راه بیندازد، او از گزینه نظامی برای توقف جنگ استفاده خواهد کرد. در این مورد، امیدواریم لازم به استفاده از آن نباشد و بر سر میز مذاکره آن را حل کنیم».