رفع فیلترینگ و طرحهای در دست اقدام: نقشه راه دولت چهاردهم برای تحقق اصلیترین وعده انتخاباتیاش
ستار هاشمی از در دست بررسی بودن طرحهایی درخصوص رفع فیلترینگ سخن گفت؛ در چند روز اخیر موضعگیریهای فراوانی درباره برداشته شدن فیلترینگ اتخاذ شده است. در این گزارش نگاهی داریم به نقشه راه دولت برای تحقق وعده رفع فیلترینگ خود.
به گزارش اکوایران، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد که رفع فیلترینگ در کشور بهصورت مرحلهای انجام خواهد شد. وزیر ارتباطات از درحال بررسی و جمعبندی بودن روند رفع فیلترینگ گفت و عنوان کرد که وزارت ارتباطات نیز طرح خود را ارائه داده و مرکز ملی طرحهای دیگری را نیز دریافت کرده که در حال بررسی هستند.
هاشمی همچنین به دلایل ادامهدار بودن محدودیتها اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل مهم، حملات سایبری قابل توجه به کشور است. علاوه بر این، برخی زیرساختها نیاز به ارتقا و تقویت دارند. استفاده از فناوریهای نوین نیز در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد. او ابراز امیدواری کرد که با اقدامات در حال انجام، وضعیت و کیفیت ارتباطات در کشور بهبود یابد و شرایط بهتری برای کاربران فراهم شود.
طبق تخمین مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، محدودیتهای اینترنتی در شهریور ماه سال 1401، روزانه ضرری معادل با 22 میلیون دلار برای کسبوکارهای اینترنتی داشته است. این میزان چه نسبتی از اقتصاد ایران بوده است؟
وعده روزنامه دولت: فیلترینگ بهزودی برداشته میشود
روزنامه ایران روز گذشته -11 آذر- در مطلبی درباره رفع فیلترینگ نوشت: «از روزی که دکتر پزشکیان وارد کارزار انتخابات ریاستجمهوری شد، بارها و بارها از تأثیر فیلترینگ و سوء استفاده کنندگان از فروش فیلترشکن سخن به میان آورده و همچنان بر پیمان و عهد خود وفادار مانده است و بهزودی با رفع فیلترینگ به وعده خود عمل خواهد کرد که امید میرود در رفع این موانع موفق شود.»
اکوایران: پس از گذشت صد روز از آغاز به کار دولت چهاردهم، در این گزارش نگاهی انداختیم به عملکرد دولت در راستای تحقق وعدههای خود.
فیلترینگ در سه مرحله برداشته میشود؟
مجید فراهانی، رییس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاستجمهوری در نهم آذرماه در هشتمین کنگره این حزب اعلام کرد فیلترینگ در سه نوبت تا عید برداشته خواهد شد.
قالیباف نیز با فیلترینگ مخالفت کرد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در هفتم آذر درخصوص فیلترینگ گفت: با فیلترینگ به شکلی که الان وجود دارد، مخالف هستم. اساس فیلترینگی که امروز با آن روبرو هستیم، حوادثی بود که در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد و واقعاً نیز لازم بود این کار انجام شود اما به نظر من ادامه آن به شکل فعلی صحیح نبود و ما باید زودتر از این در این زمینه تصمیم میگرفتیم.
در «اکوخبر» امشب ۷ آذر بیننده و شنونده اخبار مهم اقتصادی و سیاسی روز باشید.
گامهای دولت در مسیر رفع فیلترینگ
ستار هاشمی در هفتم ماه آذر در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه چرا وزارت ارتباطات در خصوص فیلترکنندگان و بخش هایی که در فیلترینگ دخیل هستند صحبتی نمیکند، بیان کرد: بحث رفع فیلترینگ و بازگشایی یکی از موضوعاتی بود که از همان ابتدا در دستور کار وزارت ارتباطات از باب مطالعه آسیبهای فنی و شناخت وضعیت موجود بوده است. نکتهای که باید خدمت شما یادآوری کنم، این است که ما متناسب با مطالعاتی که داشتیم، طرحی را آماده کردیم که در گام اول این طرح خدمت رئیسجمهوری ارائه شد و در ادامه این طرح را با تدبیر رئیسجمهوری خدمت شورای سران ارائه کردیم.
هاشمی همچنین اعلام کرد که طرح رفع فیلترینگ بعد از تایید سران قوا در اختیار اعضای شورای عالی فضای مجازی قرار داده گرفته و این طرح در کنار طرحهای دیگری که در این خصوص مطرح است در مرکز ملی فضای مجازی در حال بررسی است.
اکوایران: رفع فیلترینگ یکی از اصلیترین دغدغههای بود که مسعود پزشکیان در کارزار انتخاباتیاش از آن سخن میگفت، اما دولت چهاردهم از همان ابتدا با چالشهای جدی در زمینه رفع فیلترینگ مواجه شد. حال پس از چهار ماه از تشکیل دولت، وزیر ارتباطات میگوید: شورای عالی فضای مجازی به توافقاتی در مورد ضرورت رفع فیلترینگ دست یافته، اما هنوز در مورد نحوه اجرای این توافقات به جمعبندی نرسیده است؛ با این حال، انتقادات و مخالفتهایی نیز از سوی برخی گروهها و افراد نسبت به این اقدام وجود دارد که میتواند بر روند تصمیمگیریها تأثیر بگذارد.
رییسجمهوری در حاشیه تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس در یکم آبان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره رفع فیلترینگ به عنوان یکی از وعدههای رییس جمهور، گفت: ما به حرفهایی که زدهایم تا آخر پایبندیم و تلاش میکنیم آنها را در عمل پیاده کنیم.
عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد نیز در 29 آبان طی توئیتی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «چرا به عنوان وزیر اقتصاد از رفع فیلتر دفاع میکنم؟ در اینکه فضای مجازی در کشور باید مدبرانه مدیریت شود شکی نیست. ولی، فیلترینگ به هیچ وجه یک روش مدبرانه برای مدیریت نیست. چرا فیلترینگ مدبرانه نیست؟
استفاده ۸۰ درصد مردم کشورمان از فیلترشکن و تشکیل بازار بزرگ سیاه در پهنه اقتصاد کشور تحت عنوان فیلترشکن فروشی که بنا بر برخی گزارشها با اقتصاد رسمی ارتباطات کشور برابری دارد!»
پالس رفع فیلترینگ ربیعی با «تابوشکنی با وفاق»
علی ربیعی، دستیار اجتماعی ریاستجمهوری نیز 14 آبان در قسمتی از یادداشتاش با عنوان «تابوشکنی با وفاق» در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس ، نوشت: «به رغم مقاومتهای زیاد با توافقسازی، قدمهای موثری نیز در رفع فیلترینگ برداشته شده است که به زودی شاهد آن خواهیم بود.»
وعده سخنگوی دولت درخصوص رفع فیلترینگ
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم در نشست خبری خود در ۸ آبان در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت فیلترینگ و نیز برگزاری تجمعی در این زمینه برای مخالفان رفع فیلتر و طرح این موضوع که آیا موافقان رفع فیلتر نیز امکان برگزاری تجمع خواهند داشت یا نه اظهار کرد: این صدا شنیده شده است. مراحل انجام آن در حال اقدام است. دولت به اندازه همه کسانی میخواهند برای [رفع] فیلترینگ راهپیمایی کنند، پیگیر موضوع است و نیازی به راهپیمایی و به نوعی لشکرکشیهای خیابانی نیست و ما پیگیر مطالبات مردم هستیم.
دولت چهاردهم به درخواستهای مردمی در خصوص فیلترینگ توجه دارد و اعلام کرده است که نیازی به تجمع خیابانی برای طرح این مطالبات نیست.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توافق در محیط استراتژیک تازه؛ نقشه تهران برای بازگشت دوباره حزبالله به میدان
-
سواری اردوغان از شورشیهای شامات/ تکفیریها چه خوابی برای اسد دیدهاند؟
-
برای اولین بار پس از ۵۶ سال؛ خسارت افت قیمت خودرو اجرایی میشود
-
بمب های ساعتی درتهران خنثی شد!
-
نشست خبری وزرای خارجه ایران و ترکیه؛ فیدان: دمشق باید باید با «مخالفان مشروع» به سازش برسد
-
3.5 ساعت مذاکره پشت درهای بسته
-
بازگشت بورسبازان غایب به بازار
-
یک سناریوی قانونی پیشروی پزشکیان؛ رئیسجمهور اجرای قانون حجاب را متوقف میکند؟
-
پیشنهاد بزرگ اردوغان به بایدن در سوریه/ پوتین آستینها را بالا میزند؟