به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان در جلسه امروز -نهم دی ماه- با موضوع توسعه اقتصاد دریامحور، بر اهمیت صنایع دریامحور، به ویژه صنعت کشتی‌سازی، تأکید کرد و گفت که دولت چهاردهم توجه ویژه‌ای به این صنایع دارد و تمام تلاش خود را برای بررسی همه‌جانبه مسائل، مشکلات و فرصت‌های موجود در این زمینه به کار خواهد گرفت.

رئیس‌جمهوری نیز بر لزوم تدوین استراتژی مشخصی مطابق با شرایط روز تأکید کرد و گفت: برای ایجاد یک استراتژی کارآمد، باید وضعیت فعلی صنایع دریایی روشن شود و برنامه‌های توسعه و دستاوردهای آن در پنج سال آینده با جزئیات مشخص اعلام گردد.

پزشکیان همچنین بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در این صنایع تأکید کرد و افزود: برای جذب بخش خصوصی باید چارچوب‌های اقتصادی و پیوست‌های تجاری برنامه‌های توسعه اقتصاد دریامحور تدوین شود.

رئیس‌جمهور در ادامه درباره گزارش‌های ارائه‌شده در جلسه پیرامون وضعیت کشتی‌های تجاری و صنایع کشتی‌سازی کشور، دستور داد وزرای مربوطه و رئیس سازمان برنامه و بودجه طی روزهای آینده مشکلات این صنعت را بررسی کرده و برنامه‌های دولت برای احیای آن را تدوین و به هیئت دولت جهت تصویب ارائه کنند.

در این جلسه، علی عبدالعلی‌زاده و برخی مقامات ذی‌ربط گزارشی از وضعیت و آینده صنایع کشتی‌سازی ارائه کردند و رئیس‌جمهور دستور داد در جلسه‌ای دیگر، گزارشی مفصل‌تر در این زمینه تهیه شود.

همچنین، رئیس سازمان برنامه و بودجه گزارشی از توسعه چابهار و مکران و فرصت‌های توسعه کشاورزی، راه و راه‌آهن در این منطقه ارائه کرد.

پورمحمدی در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های چابهار گفت: در صورت اجرای مناسب برنامه‌های توسعه، کشور در آینده از واردات موز بی‌نیاز خواهد شد و تولید علوفه و خرما در این منطقه می‌تواند تأثیر زیادی بر اقتصاد کشور بگذارد. رئیس‌جمهور نیز دستور داد این گزارش به طور دقیق‌تر در اختیار ریاست جمهوری قرار گیرد تا در سفر آتی به سیستان و بلوچستان، تصمیمات لازم اتخاذ شود.

توسعه مکران، نیازمند همکاری با بخش خصوصی

روز گذشته -8 دی ماه- نیز علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در اقتصاد دریامحور، در نشست اتاق ایران بر لزوم ایجاد ایده‌های جدید برای توسعه مکران تاکید کرد و پیشنهاد داد که باید پروژه‌ای گردشگری به راه انداخت تا برندهایی مانند رئال مادرید قهرمانان خود را به مکران بیاورند، زیرا تنها با چنین ابتکاراتی می‌توان فرصت‌ها را به‌طور مؤثر جذب کرد.

عبدالعلی‌زاده با تأکید بر سپردن اقتصاد به بخش خصوصی، گفت که دولت باید سیاست‌گذاری کند و این سیاست‌ها باید در راستای منافع مردم و بخش خصوصی باشد.

او همچنین بر ضرورت همکاری با بخش خصوصی برای حل بحران‌هایی مانند ناترازی برق و آب در کشور تأکید کرد و اهمیت خودروهای برقی را در کاهش آلودگی هوای تهران یادآور شد.

توسعه دریامحور، یک پارادایم شیفت

عبدالعلی‌زاده توسعه دریامحور را به‌عنوان یک پارادایم شیفت مهم در اداره کشور معرفی کرد و گفت که کشور باید از مدل اقتصادی قدیمی خود به سمت راهبردی جدید با تعامل سازنده با جهان حرکت کند. او اشاره کرد که مکران به‌عنوان دروازه ارتباط ایران با جهان، فرصت‌های زیادی برای تجارت بین‌المللی فراهم می‌آورد.

توسعه دریامحور از مهم‌ترین راهبردهای دولت وفاق

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری در 13 آذر در دیدار با رئیس و هیات مدیره گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بحث سواحل مکران یکی از موضوعات اساسی در دولت چهاردهم است، گفت: این منطقه برای ما به حدی اهمیت دارد که آقای رئیس‌جمهوری، هر هفته سه یا چهار جلسه برای بررسی مشکلات این منطقه و بررسی طرح‌ها برگزار می‌کند.

او تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین راهبردهای «دولت وفاق» در حوزه توسعه اقتصادی، توسعه دریامحور است.

در دهه‌های گذشته مزیت‌های نسبی کشور در این حوزه مورد بی‌توجهی‌ قرار گرفت و دیگران آن را به دست آوردند اما امیدواریم با ظرفیتی که در دولت چهاردهم ایجاد شده، مکران و کل سواحل جنوب و شمال کشور به جایگاه واقعی خود برسند و طبیعتاً توسعه اقتصاد دریامحور از مسیر کشتیرانی گذر می کند و این سازمان با ظرفیتی که دارد باید وارد عمل شود.

خبر مرتبط
عارف: برنامه توسعه دریامحور در سواحل جنوبی را طراحی کردیم

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه بحث سواحل مکران یکی از موضوعات اساسی در دولت چهاردهم است، گفت: این منطقه برای ما به حدی اهمیت دارد که آقای رئیس‌جمهوری، هر هفته سه یا چهار جلسه برای بررسی مشکلات این منطقه و بررسی طرح‌ها برگزار می‌کند.