به گزارش اکوایران، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، امروز -۹ دی با سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران آزادراه‌های کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. در این جلسه، دبیر هیات دولت، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و رئیس کل بانک مرکزی نیز حضور داشتند.

معاون اول رئیس‌جمهور پس از استماع گزارش‌ها و پیشنهادهای فعالان بخش آزادراهی، گفت: در سه دهه گذشته، در بخش زیربنایی راه‌ها کارهای بسیار ارزشمندی انجام شده است که وضعیت کنونی را نسبت به ۳۰ سال گذشته قابل مقایسه نمی‌سازد. به‌ویژه آزادراه تهران-شمال، با تونل‌ها و جاده‌های ساخته شده، نمونه‌ای از افتخار ملی است.

عارف افزود: دولت‌ها همیشه نقش حمایتی در بخش راه‌ها داشته‌اند و شخصاً به یاد ندارم که در ملاقات‌های بین‌المللی با مقامات کشورهای مختلف، صحبت از سدسازی، پل‌سازی و راه‌سازی نشده باشد.

وی همچنین در ادامه به ذکر خاطراتی از فعالیت‌های بخش خصوصی در ساخت آزادراه‌ها پرداخت و گفت: در زمان بازدید از یک پروژه، متوجه شدم که یک پیمانکار با وجود طلب مالی از دولت، همچنان به‌طور داوطلبانه مشغول به کار بود. این نگاه عاشقانه به وطن بود که باعث پیشرفت پروژه‌ها می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: دولت تمام توان خود را برای حمایت از بخش خصوصی در این حوزه به کار خواهد گرفت و در صورتی که رقابتی بین بخش دولتی و خصوصی وجود داشته باشد، حتماً از بخش خصوصی حمایت خواهد کرد.

تکمیل آزادراه تهران-شمال از اولویت‌های اصلی دولت

عارف همچنین به اهمیت پروژه‌های آزادراهی برای کاهش تلفات انسانی، کاهش مصرف سوخت، حفاظت از محیط‌زیست و صرفه‌جویی در وقت و هزینه شهروندان اشاره کرد و افزود: با وجود محدودیت منابع، ساخت آزادراه‌ها اولویت دولت است.

وی تصریح کرد: تکمیل آزادراه تهران-شمال یکی از اولویت‌های اصلی دولت است و ما قصد داریم این پروژه که ۳۰ سال طول کشیده است را در این دولت به پایان برسانیم.

در این جلسه، یکی از پیمانکاران آزادراهی با بیان گلایه‌هایی از مشکلات تکراری در این صنعت گفت: خوشبختانه در جلسه‌ای که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم، برخی از مشکلات حل شده و امیدواریم که در دولت فعلی، مشکلات دیگر نیز رفع شود.

تاکید دولت چهاردهم بر مشارکت بخش خصوصی

دولت چهاردهم پس از روی کار آمدن همواره با تاکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی در توسعه اقتصادی کشور، برنامه‌هایی را برای تقویت این بخش در نظر گرفته است. 

امروز -نهم دی- رئیس‌جمهوری در جلسه توسعه اقتصاد دریامحور بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در این صنایع تأکید کرد و افزود: برای جذب بخش خصوصی باید چارچوب‌های اقتصادی و پیوست‌های تجاری برنامه‌های توسعه اقتصاد دریامحور تدوین شود.

خبر مرتبط
دستور ویژه پزشکیان؛ برنامه‌های برای توسعه اقتصاد دریامحور تدوین شود

دولت چهاردهم با تأکید بر اهمیت توسعه صنایع دریامحور، به ویژه صنعت کشتی‌سازی، تلاش دارد تا برنامه‌ریزی‌های استراتژیک و همکاری با بخش خصوصی را در این حوزه تسریع کند. در این راستا، رئیس‌جمهوری و مقامات مربوطه بر لزوم تدوین استراتژی‌های جامع و بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی دریا برای رشد پایدار تأکید کرده‌اند.

 معصومه آقاپور، مشاور رئیس‌جمهور در امور همکاری‌های اقتصادی، نیز در دوم دی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، تأکید کرد: «دولت چهاردهم، بخش خصوصی را فرمانده مدیریت ناترازی می‌داند.»

پزشکیان همچنین در دیدار با فعالان اقتصادی بخش خصوصی که 30 تیر در اتاق ایران برگزار شد، عنوان کرد که برای تدوین طرح کارشناسی در حوزه اقتصاد، کمیته‌ای با حضور نمایندگان بخش خصوصی، دانشگاه، صنعت، سازمان‌های مرتبط دولتی و وزارت امور خارجه تشکیل شود.

این اظهارات نشان‌دهنده عزم دولت چهاردهم برای تقویت نقش بخش خصوصی در فرآیندهای اقتصادی و مدیریتی کشور است. باید دید در ادامه راه دولت چهاردهم چه اندازه در تحقق این تصمیم موفق ظاهر می‌شود.