به گزارش اکوایران، محسن دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام انتشار اسامی منتشرشده از موافقان و مخالفان FATF را تکذیب و تاکید کرد: مجمع در بررسی لوایح مربوط به FATF تحت تأثیر جریان‌سازی‌ها و فشارهای سیاسی قرار نمی‌گیرد.

دهنوی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«اسامی منتشرشده از مخالفان و موافقان FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گمانه‌زنی کذب و در راستای فشارهای سیاسی به مجمع است، زیرا موضوع هنوز در صحن مجمع مطرح نشده که مخالفان و موافقان بتوانند درباره آن صحبت کنند.

‌کسانی که به دنبال جنجال و فشار به مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند، خیر و صلاح کشور را نمی‌خواهند.

مجمع در بررسی لوایح مربوط به FATF تحت تأثیر جریان‌سازی‌ها و فشارهای سیاسی قرار نمی‌گیرد و صرفاً بر اساس بررسی‌های فنی و تخصصی و رعایت مصالح کشور و منافع ملی، تصمیم‌گیری می‌کند.»

.126354

منتقدان FATF معتقدند که در حالی که ایران درگیر تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده است، پذیرش این معاهده به معنای کاهش توانایی کشور در دور زدن تحریم‌ها و تسلیم شدن به فشارهای خارجی است. به گفته آن‌ها، در شرایطی که تحریم‌های آمریکا و فشارهای جهانی همچنان پابرجا هستند، پذیرش بندهای FATF عملاً نمی‌تواند مشکلات بانکی و اقتصادی ایران را حل کند. حتی اگر ایران از لیست سیاه خارج شود، همچنان به دلیل تحریم‌های آمریکا، بانک‌ها و مؤسسات مالی بین‌المللی از همکاری با ایران خودداری خواهند کرد.

بنا به گزارش مهر، در کنار این، منتقدان همچنین به عدم شفافیت در عملکرد گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اشاره می‌کنند و معتقدند که پذیرش این معاهده باعث می‌شود ایران اطلاعات حساس مالی خود را در اختیار گروه‌هایی قرار دهد که برخی از اعضای آن به‌عنوان دشمنان سرسخت ایران در عرصه بین‌المللی شناخته می‌شوند.

موافقان پیوستن به FATF، از طرفی بهبود اعتبار بین‌المللی، دسترسی به بازارهای مالی جهانی، و جلوگیری از تحریم‌های بیشتر را دلایل خود می‌دانند؛ اما مخالفان این استدلال‌ها را در شرایط فعلی ایران غیرمنطقی می‌خوانند و هشدار می‌دهند که این معاهده نه تنها کمکی به حل مشکلات اقتصادی نمی‌کند، بلکه می‌تواند تأثیرات منفی بر استقلال مالی و امنیتی کشور داشته باشد.