به گزارش اکوایران، محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در چهارمین سفر استانی دولت به خوزستان از تصویب بیش از ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار و سرمایه‌گذاری برای پروژه‌های مختلف این استان خبر داد.

او افزود: «این مصوبات شامل ۵۶ طرح کلیدی در حوزه‌های زیرساختی، رفاه اجتماعی و محیط‌زیست است که گامی مهم در جهت حل معضلات اساسی خوزستان به شمار می‌رود.»

قائم‌پناه در جلسه شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان خوزستان، این استان را یکی از مهم‌ترین مناطق کشور به دلیل منابع نفت و گاز، صنایع پتروشیمی و نقش استراتژیک آن معرفی کرد و افزود: «با وجود این ظرفیت‌ها، خوزستان با مشکلاتی در حوزه زیرساخت‌ها، رفاه اجتماعی و محیط‌زیست مواجه است.»

به گفته او، خوزستان با جمعیتی بالغ بر پنج میلیون نفر و سهم ۱۰ درصدی از مساحت کشور، همچنان از شاخص‌های کلان اقتصادی و اجتماعی مطلوب فاصله دارد. قائم‌پناه تأکید کرد: «نرخ بیکاری در این استان ۱۱ درصد است که پنجمین نرخ بالای کشور محسوب می‌شود. همچنین درآمد سالانه خانوارهای شهری و روستایی خوزستان از میانگین کشوری پایین‌تر است.»

جزئیات مصوبات دولت برای خوزستان

قائم‌پناه اعلام کرد که ۲۹ هزار و ۶۲۵ میلیارد تومان از این اعتبارات از محل بودجه عمومی کشور و ۱۱ هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی تأمین خواهد شد. او افزود: «۴۰ میلیون دلار اعتبار ارزی برای پروژه‌های کلیدی مانند احداث راه‌آهن شلمچه و تکمیل باند دوم جاده‌های استراتژیک اختصاص یافته است.»

از دیگر پروژه‌های اولویت‌دار، تکمیل تأسیسات فاضلاب اهواز و احداث بیمارستان‌های بزرگ در شهرهای دزفول، بهبهان و خرمشهر عنوان شده است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور به نتایج نظرسنجی پیش از این سفر اشاره کرد و گفت: «۷۰ درصد مردم، بهبود شبکه حمل‌ونقل جاده‌ای را مهم‌ترین اولویت خود می‌دانند. همچنین ۵۸ درصد از وضعیت بهداشت و درمان ناراضی‌اند و ۵۹ درصد مشکلات برق‌رسانی را مطرح کرده‌اند.»

او خاطرنشان کرد که ۹۱ درصد مردم خوزستان به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند و ۷۰ درصد تمایلی به مهاجرت به خارج از کشور ندارند.