به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری امروز -دوم اسفند- در نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با مشارکت مردم در شهرستان ملارد استان البرز، با تاکید بر اینکه برای ساخت مدرسه باید طور دیگری کار کنیم، افزود: اقداماتی که تا کنون در نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی انجام شده، بارقه‌های امیدی ایجاد کرده است ولی مولی علی (ع) می‌فرماید کسی که در دل جنگ است باید آخر صف را ببیند، باید خود را به خدا بسپارد و به دل دشمن بزند.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری تاکید کرد: نباید قبول کنیم که فرزندان ایران در شهر و کشور خود جای مناسبی برای درس خواندن نداشته باشند، اگر این را نپذیریم راه آنرا پیدا خواهیم کرد.

پزشکیان با تاکید بر اینکه فرزندان ایران فردای مملکت هستند، اظهار داشت: اگر بخواهیم مملکت درست شود و به عنوان الگو مطرح شویم و به چشم انداز مورد نظر رهبر انقلاب برسیم، از همینجا شروع می‌شود. نمی‌شود که به بچه‌ها نرسیم و توقع داشته باشیم که به نتیجه برسیم.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: ساختمان و دستگاه و ابزار، سرمایه نیست بلکه سرمایه بچه‌های ما هستند، اینها هستند که فردای ما را می‌سازند، همه بچه‌های این مملکت بچه‌های ما هستند، یک عده پول و امکانات دارند، اما بقیه بچه‌های ما چه می‌شوند؟ آیا می‌شود که بچه‌های مناطق محروم را نبینیم؟ می‌شود که ما باشیم و اینها آموزش درست نبینند و هنگامی که مشکل ایجاد شد نیروی نظامی و امنیتی درست کنیم که اینها را از خیابان جمع کنند؟ مقصر ما هستیم، ما باید کاری کنیم که اینها آموزش درست ببینید، رفتار و باور و اعتقاد به ساختن مملکت داشته باشند.

او افزود: اگر این وضعیت را نپذیریم، برای رسیدن به مسیر درست راه پیدا خواهیم کرد. مدارس ما باید از این که هست بهتر باشد، نه اینکه پول بیشتر هزینه کنیم، بلکه باید قابلیت و انعطاف خود را افزایش دهیم.

خبر مرتبط
نسخه پزشکیان برای کاهش مهاجرت جوانان

اکوایران: رئیس‌جمهوری بر ضرورت تحول در نظام آموزشی کشور تأکید کرد. او با اشاره به اهمیت آموزش صحیح معلمان و تأثیر آن بر تربیت نسل آینده، از لزوم ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی برای دانش‌آموزان سخن گفت. پزشکیان همچنین تأکید کرد که اگر در سال‌های گذشته به نظام تعلیم و تربیت توجه بیشتری می‌شد، جوانان به‌جای اندیشیدن به مهاجرت، در مسیر حل مشکلات کشور گام برمی‌داشتند. دولت چهاردهم مصمم است تا با اجرای سیاست‌های جدید، عدالت آموزشی را در سراسر کشور برقرار کند و شکاف میان مدارس دولتی و غیردولتی را از بین ببرد.

انتقاد پزشکیان از مهاجرت نخبگان: چرا دانش‌آموزان تیزهوش آرزوی رفتن دارند؟

پزشکیان تصریح کرد: باید قله‌ها و بهترین‌ها را در چشم انداز خود داشته باشیم تا بتوانیم به بهترین‌ها دست پیدا کنیم. باید باور بهتر بودن را داشته باشیم، ممکن است نتوانیم به آن دست پیدا کنیم اما باید هدف ما رسیدن به آن بهترین‌ها باشد.

رئیس جمهوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، گفت: باید طوری کار کنیم که فرزندان ما، فردای مملکت را به صورت زیباتری بسازند، ما نتوانستیم اما آنها می‌توانند و این وظیفه ماست که بستر مناسب را برای آنان فراهم کنیم.

او افزود: امروز اگر علی رغم تمام تحریم‌ها به انرژی هسته‌ای خود می‌بالیم به برکت دانشجویان و نخبگان این مملکت است که ماندند و ساختند، باید باور می‌مانیم و می‌سازیم را در بچه‌های این مملکت ایجاد و تقویت کنیم.

پزشکیان ادامه داد: مدارس تیزهوشان درست کرده‌ایم اما 80 تا 90 درصد آنها هنوز درسشان تمام نشده به فکر رفتن به خارج هستند. چطور بچه‌ای که با آب و خاک و هوای این مملکت بزرگ شده است، آرزوی رفتن دارد؟ باید کاری کنیم که فرزندان ما بمانند و با سختی‌ها بسازند تا مدینه فاضله را درست کند.

او تصریح کرد: اگر نگاهمان را عوض کنیم دشمنان هیچ کاری نمی‌توانند با ما انجام دهند، نه اینکه همه به لرزه بیفتد که ما را تحریم کرده‌اند. اگر دست به دست هم دهیم و به نخبگان، دلسوزان و سرمایه‌داران و سرمایه‌گذاران احترام بگذاریم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و مملکت را با قدرت بسازیم.

خبر مرتبط
زنگ خطر مهاجرت نخبگان: دانشجویان ایرانی در جستجوی آینده در خارج از کشور

اکوایران: مهاجرت دانشجویان و نخبگان از ایران به پدیده‌ای فراگیر بدل شده که نه‌تنها نظام آموزشی، بلکه جامعه و اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده است. در حالی که کشورهایی مانند بریتانیا، کانادا و آلمان با برنامه‌های هدفمند، به دنبال جذب این استعدادها هستند، ایران همچنان با چالش‌هایی مانند کیفیت پایین آموزش عالی، نبود فرصت‌های شغلی و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند. در این گزارش به بررسی دلایل و پیامدهای مهاجرت دانشجویان ایرانی باتوجه به آمارهای موجود و گفت‌وگو با برخی از دانشجویان پرداخته‌ایم.

وظیفه معلمان ایجاد باور در فرزندانمان است تا برای کشور و ایمان خود بجنگند

او تصریح کرد: ممکن است من نتوانم ولی باید در این راه و در رفتن به سوی آن بمیرم. این وظیفه معلمان و مسئولان است که بستر را برای فرزندان‌مان طوری فراهم کنیم که آنان با قدرت و ایمان و باور برای مملکت و کشور و ایمان خود بجنگند.

پزشکیان تاکید کرد: این چیزی است که باید به فرزندان خود بیاموزیم، نه اینکه در مدارس آرزوی‌شان این باشد که از این خاک بروند و تصور کنند اگر فلانی ما را تهدید کرد ما خواهیم ترسید و تسلیم خواهیم شد. این چیزی است که باید به فرزندان خود از همان بچگی آموزش دهیم که می‌توانند کشور خود را بسازند و حتی قادرند با علم و دانش خود دنیا را هم عوض کنند.

رئیس‌جمهوری گفت: امیدوارم با همدلی و همراهی و همبستگی آن چشم‌اندازی که رهبری انقلاب ترسیم کرده‌اند را در عمل محقق کنیم نه در حرف. فرق است بین دانستن و توانستن و باور کردن. باور است که ما را می‌سازد اما این باور بدون علم ما را به جایی نمی‌رساند و دعوا درست می‌کند، عده‌ای را داعشی و عده‌ای را نام دیگر می‌گذارد و مسلمان، مسلمان را می‌کشد. یک میلیارد مسلمان در منطقه وجود دارد، دو تا سه میلیون اسرائیلی به آنها دستور می‌دهد، تهدید می‌کند و تحکم می‌کند، شرم‌آور نیست؟

می‌گویند مراکز هسته‌ای را می‌زنند، مراکز هسته‌ای در ذهن بچه‌های ماست

او با بیان اینکه مشکل قدرت نظامی نیست، مشکل اندیشه است و باید اندیشه بچه‌ها را درست کنیم، اظهار کرد: می‌گویند مراکز هسته‌ای را می‌زنند، مراکز هسته‌ای در ذهن بچه‌های ماست، روی زمین نیست، تو بزن، دوباره می‌سازیم. اگر این اندیشه را در جامعه درست کنیم مشکلمان را حل می‌کنیم.

پزشکیان با اشاره به اقدامات جامعه خیران مدرسه‌ساز، گفت: در هر محل هرکسی از دستش کاری برمی‌آید، در حد توان انجام دهد. آن مادر شهید که می‌خواهد خانه خود را برای ساخت مدرسه بدهد، این کار را با میلیاردها پول و با دنیا نمی‌شود عوض کرد. او همه‌چیز خود را می‌دهد اگر ما بخشی از پول ساخت یک مدرسه را می‌دهیم.

رئیس‌جمهوری خطاب به استاندار تهران گفت: شما زمین لازم برای ساخت مدرسه را شناسایی کنید، ما همه آن‌ها را خواهیم ساخت و با مشارکت مردم و سایر قوا در این مسیر قدم برمی‌داریم.

سفر پزشکیان به ملارد

مسعود پزشکیان بعدازظهر امروز در نخستین مرحله از سفر استانی دولت چهاردهم به شهرستان‌های استان تهران وارد شهرستان ملارد شد.

رئیس‌جمهوری در این سفر علاوه بر افتتاح برخی پروژه‌های زیربنایی و عمرانی شهرستان، در جلسه توسعه عدالت فضاهای آموزشی با مشارکت مردم نیز حضور خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، دیدار با فرهیختگان و نخبگان غرب استان تهران از جمله برنامه‌های مسعود پزشکیان است.

وزیران بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، آموزش و پرورش و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این سفر مسعود پزشکیان را همراهی می‌کنند.

خبر مرتبط
نخستین سفر دولت به شهرستان‌های تهران؛ پزشکیان وارد ملارد شد

اکوایران: مسعود پزشکیان در نخستین مرحله از سفر استانی دولت به شهرستان‌های استان تهران وارد شهرستان ملارد شد.