هنگامی که جرج اورول، نویسنده انگلیسی، در سال 1949 رمان معروف «1984» را می‌نوشت، شاید به مخلیه‌اش هم نمی‌رسید که دولت‌ها زمانی از فناوری نه‌تنها برای نظارت بر رفتار شهروندان، بلکه برای «پیشبینی» رفتارهای نامطلوب شهروندان نیز استفاده کنند.

این اما استفاده‌ای از فناوری‌های نوین است که دولت پکن قدم‌های جدی، هرچند هنوز ناتمامی، در راستای آن برداشته است و در این راه شرکت‌های بزرگ فناوری در این کشور به این دولت کمک می‌کنند. 

یکی از مهم‌ترین این شرکت‌ها شرکت جیج نتورکز (Geedge Networks) است که پیش‌تر به‌عنوان «پدر» پروژه موسوم به «دیوار آتش بزرگ چین» نیز شناخته می‌شد.

 در این برنامه چند مثال از استفاده دولت چین از فناوری برای اعمال نظارت هرچه بیشتر سیاسی بر شهروندان و نیز صدور این فناوری‌ها به دیگر نقاط جهان می‌پردازیم.