ژست هستهای واشنگتن-سئول در برابر پیونگیانگ
اکوایران: رهبران آمریکا و کره جنوبی در حاشیه اجلاس سران ناتو و با هدف تقویت بازدارندگی علیه کره شمالی، یک توافقنامه امنیتی هستهای امضا کردند.

به گزارش اکوایران، جو بایدن در حاشیه اجلاس روز پنجشنبه ناتو به یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی اطمینان داد که تعهد ایالات متحده برای بازدارندگی علیه کره شمالی با تمام قابلیتهای آمریکا، از جمله توانایی هستهای آن پشتیبانی میشود.
به نوشته رویترز، دفتر رئیسجمهور کره جنوبی اعلام کرد که رهبران سئول و واشنگتن دستورالعملهایی را برای ایجاد یک سیستم یکپارچه بازدارندگی توسعهیافته برای مقابله با تهدیدات هستهای و نظامی کره شمالی در شبه جزیرهکره تأیید کردند.
کیم تائه هیو، معاون مشاور امنیت ملی کره جنوبی در نشست توجیهی در واشنگتن گفت که این دستورالعمل به استقرار داراییهای هستهای آمریکا در شبهجزیره کره و اطراف آن جهت بازدارندگی و پاسخ به حملات هستهای احتمالی کره شمالی رسمیت میبخشد.
کیم گفت: «این به معنای اختصاصدادن سلاحهای هستهای آمریکا به مأموریتهای خاص در شبهجزیره کره است».
عملیات هستهای در شبه جزیره کره
پیشتر بایدن و یون در بیانیهای مشترک، امضای «اصول بازدارندگی هستهای و عملیات هستهای در شبه جزیره کره» را اعلام کردند.
رؤسای جمهور دو کشور با تأیید تعهدات خود در این اعلامیه، خاطرنشان کردند که هرگونه حمله هستهای کره شمالی علیه کره جنوبی با پاسخی سریع، قاطع و کوبنده مواجه خواهد شد.
چانگ سئونگ چانگ، کارشناس استراتژی امنیتی در موسسه سجونگ و طرفدار سرسخت داشتن سلاح هستهای مستقل کره جنوبی گفت: «دستورالعمل هستهای جدید پیشرفت قابل توجهی است که اساساً نحوه واکنش متحدان به تهدید هستهای کره شمالی را تغییر میدهد».
چانگ افزود: «مشکل اینجاست تنها چیزی که به کره جنوبی اطمینان کامل میدهد، وعده ایالات متحده برای تلافی هستهای فوری در صورت حمله هستهای کره شمالی بوده، اما این مسئله به این سادگیها هم نیست». او توضیح داد: «بازدارندگی هستهای محدودیتهایی ذاتی دارد». چانگ همچنین در مورد پایداری این دستورالعمل هستهای با تغییر دولت آمریکا نیز ابراز تردید کرد.
دفتر یون گفت که محتوای این دستورالعمل طبقهبندی شده است.
کره شمالی با قانونیکردن استفاده از تسلیحات هستهای در صورت بروز تهدید علیه قلمروی این کشور و تثبیت پیشرفت برنامه هستهای نظامی در تغییرات قانون اساسی خود، آشکارا سیاست تسلیحات هستهایش را پیش برده است.
در اوایل سال جاری و در تغییری ۱۸۰ درجه نسبت به تفاهم صلح سال ۲۰۱۸، کره شمالی همسایه جنوبی خود را به عنوان «دشمن اصلی» پیونگیانگ معرفی کرد و متعهد شد که سئول را به دلیل تبانی با ایالات متحده نابود سازد.
سئول و واشنگتن هر گونه قصد تهاجم به پیونگیانگ را تکذیب می کنند، اما میگویند که کاملاً آماده مقابله با هرگونه تجاوز از سوی کره شمالی هستند و در ماههای اخیر نیز رزمایشهای نظامی مشترک را تشدید کردهاند.
دفتر یون همچنین تأیید حمایت کره جنوبی از اوکراین را اعلام کرد و قول داد که کمک خود به صندوق امانی ناتو را دو برابر کند. ناتو میگوید این صندوق کمکهای نظامی کوتاهمدت غیرکشنده و حمایت از توسعه توانمندی بلندمدت را امکانپذیر میسازد.
این بیانیه هیچ اشارهای به حمایت نظامی مستقیم از اوکراین نکرد. دفتر رئیسجمهور کره جنوبی گفته بود که در حال بررسی تأمین سلاح برای کییف بوده موجب تغییر سیاست قبلی سئول مبنی بر محدودکردن کمکهایش به ماهیت بشردوستانه خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تحریم جدید آمریکا علیه ایران در آستانه دور پنجم مذاکرات
-
دولت ترامپ: دانشگاه هاروارد مجاز به ثبت نام دانشجویان خارجی نیست
-
بحران برای خزر؛ هشدار جدی ایران: سطح آب دریای خزر تا ۲۰۵۰ به ۱۸ متر کاهش پیدا میکند
-
صندلی داغ دفتر بیضی کاخ سفید؛ قربانی بعدی کدام رهبر جهانی است؟
-
رئیس سازمان بورس: سرمایهگذاری بدون اعتماد ممکن نیست
-
عراقچی: برجام نمرده اما قابلیت احیا هم ندارد/ اگر آمریکا ایران را از انرژی صلحآمیز هستهای محروم کند، توافق نمیکنیم
-
توصیههای خاتمی به پزشکیان: مذاکره راهی برای عبور از تحریمهاست
-
خاموشی برق، بازار مسکن را شوکه کرد /افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت سیمان و بتن
-
معضل همیشگی هند؛ رقابت با چین یا گرفتار شدن در باتلاق جنگ با پاکستان؟