چهار مانع اصلی مذاکرات آتشبس جنگ غزه چیست؟
اکوایران: مذاکرات با هدف خاتمه دادن به جنگ 9 ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه با چهار مشکل کلیدی مواجه است.
به گزارش اکوایران، به گفته افراد مطلع، مذاکرات با هدف خاتمه دادن به جنگ 9 ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه با چهار مشکل کلیدی مواجه است، از جمله اینکه کدام اسرا باید آزاد شوند.
به گفته منابعی که خواستند نامشان فاش نشود، مسئله دیگر این است که آیا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به خواستههای خود مبنی بر ممنوعیت ورود حماس به شمال غزه پایبند است یا خیر.
به گزارش بلومبرگ، علاوه بر این، نتانیاهو از نیروهایش میخواهد که کنترل یک کریدور کلیدی مرزی جنوبی را حفظ کنند و میگوید نباید به آتش بس نامحدود محدود شود.
پس از 7 اکتبر، زمانی که هزاران نیروی حماس به اسرائیل حمله کردند و 1200 نفر را کشتند و حدود 250 نفر را به اسارت گرفتند، اسرائیل به غزه حمله کرد. این گروه 110 اسیر را بازگرداند و اسرائیل در جریان آتشبس هفت روزهای که در یکم دسامبر به پایان رسید، حدود سه برابر تعداد اسرای فلسطینی را آزاد کرد. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، از طرح آتشبس دیگری در 31 ماه مه رونمایی کرد، اما از آن زمان تاکنون گفتوگوها نتیجهای نداشته است.
اسرائیل میگوید 120 اسیر در غزه باقی ماندهاند که 32 نفر از آنها زن، کودک و سالخورده یا مرد ناتوان هستند که باید در طی 6 هفته تعلیق اولیه خصومتها بر اساس پیشنویس توافقنامه بایدن آزاد شوند. با این حال، دو نفر در جریان مذاکرات گفتند که حماس اصرار دارد که تنها 18 گروگان زنده در آن گروه دارد.
اسرائیل گفته است که حماس باید مردان در سن نظامی را بازگرداند تا به سهمیه 32 نفری نزدیک شود. حماس گفته است که آزادی اسرا در این گروه تنها در مرحله دوم هر توافق آتش بسی رخ خواهد داد.
نتانیاهو همچنین بر یک مکانیسم مستقل برای تضمین اینکه هیچ عاملی از حماس یا جهاد اسلامی فلسطین، یا تسلیحات آنها اجازه بازگشت به شمال نوار غزه را نداشته باشد، اصرار دارد. به نظر میرسد که این خواسته با پیشنهاد بایدن که به «غیر نظامیان» اجازه داده شود به خانههای خود بازگردند، همخوانی دارد.
با این حال، یکی از افرادی که در جریان گفتگوها قرار داشت، گفت که این شرایط ممکن است بیهوده باشد، زیرا نیروهای حماس به عنوان غیرنظامیان میتوانند به انبارهای تسلیحات کشف نشدهای که در شمال باقی مانده است دسترسی داشته باشند.
یکی دیگر از مشکلات احتمالی این است که اسرائیل نیروهای خود را از مناطق پرجمعیت غزه خارج کند. در حالی که حماس و مصر خواستار هرگونه عقبنشینی از شهر جنوبی رفح و یک کریدور مجاور آن در مرز با مصر شدهاند، نتانیاهو گفته است که ادامه حضور اسرائیل حیاتی است.
بر اساس پیشنهادات بایدن، در شانزدهمین روز از آتش بس اولیه، اسرائیل و حماس مذاکرات میانجیگری در مرحله دوم را آغاز خواهند کرد. به گفته رئیس جمهور ایالات متحده، اگر این مذاکرات طولانی شود، آتشبس اولیه که بیش از شش هفته تعیین شده، تمدید خواهد شد.
دولت نتانیاهو نگران است که حماس از این ماده برای تمدید آتشبس به طور نامحدود استفاده کند و به همین دلیل خواستار یک توقف شش هفتهای است که در آن زمان ممکن است درگیریها به طور بالقوه از سر گرفته شود.
مذاکرات آتشبس پس از آن که حماس مخالفت خود را با توافق پیشنهادی بایدن در 7 ژوئیه کنار گذاشت، شتاب بیشتری گرفت. ظرف چند روز، مذاکرهکنندگان در قطر و مصر که آخرین تلاشهای میانجیگری را رهبری میکنند، ملاقات کردند. به نظر میرسد مذاکرات از آخر هفته، زمانی که اسرائیل مرکز غزه را در تلاش برای کشتن محمد ضیف، فرمانده نظامی حماس، هدف قرار داد، کند شده است.
دیوید منسر، سخنگوی دولت اسرائیل روز سهشنبه به خبرنگاران گفت: «این گفتگوها ادامه دارد. ما میخواهیم مردم خود را به خانه و به خانوادههایشان بازگردانیم.»
باسم نعیم، یکی از مقامات حماس، از اظهار نظر خودداری کرد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، هفته گذشته گفت: «هنوز کیلومترها تا پایان مذاکرات باقی مانده است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم