اولین پرتاب آزمایشی موشک بالستیک قارهپیما توسط پکن
اکوایران: چین برای اولین بار علناً اذعان کرده که با موفقیت یک موشک بالستیک قارهپیما را به سمت اقیانوس آرام پرتاب کرده است، اقدامی که احتمالاً نگرانیهای بین المللی را در مورد توانایی هستهای این کشور افزایش میدهد.
به گزارش اکوایران، چین برای اولین بار علناً اذعان کرده که با موفقیت یک موشک بالستیک قارهپیما را به سمت اقیانوس آرام پرتاب کرده است، اقدامی که احتمالاً نگرانیهای بین المللی را در مورد توانایی هستهای این کشور افزایش میدهد.
وزارت دفاع چین در بیانیهای اعلام کرد آیسیبیام که حامل یک کلاهک ساختگی است، توسط نیروی راکتی ارتش آزادیبخش خلق در ساعت 8:44 صبح روز چهارشنبه به وقت پکن به فضا پرتاب شد و «در مناطق دریایی مورد انتظار سقوط کرد.» و افزود «این پرتاب در برنامه آموزشی سالانه ما» بود و به هیچ کشور یا هدفی هدایت نشده است.
به گزارش گاردین، شینهوا در گزارش جداگانه بدون مشخص کردن مسیر موشک و یا اینکه دقیقاً در کجای «دریای آزاد اقیانوس آرام» سقوط کرده است، اعلام کرد چین «از قبل به کشورهای مربوطه اطلاع داده است.»
شینهوا گزارش داد که این پرتاب «به طور موثر عملکرد تسلیحات و تجهیزات و سطح آموزشی نیروها را آزمایش کرد و به هدف مورد انتظار دست یافت.»
یک تحلیلگر به خبرگزاری فرانسه گفت که چین معمولاً چنین آزمایشاتی را در حریم هوایی خود انجام داده است.
آنکیت پاندا، عضو ارشد استنتون در بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی، گفت: «این بسیار غیرعادی است و احتمالاً اولین بار در دههها است که آزمایشی مانند این را میبینیم.»
نیروی موشکی ارتش چین که بر موشکهای متعارف و هستهای این کشور نظارت میکند، وظیفه دارد نیروهای هستهای چین را مدرنسازی کند تا از پیشرفتهایی مانند بهبود دفاع موشکی ایالات متحده، قابلیتهای نظارتی بهتر و تقویت اتحادها جلوگیری کند.
با این حال، برخی از تحلیلگران استدلال میکنند که سرعت ساخت هستهای چین فراتر از یک حداقل بازدارندگی معتبر است. پکن میگوید به سیاست «عدم استفاده اولیه» پایبند است.
چین که بارها از سوی ایالات متحده به دلیل عدم شفافیت هستهای خود مورد انتقاد قرار گرفته است، در ماه ژوئیه مذاکرات هستهای با واشنگتن را بر سر فروش تسلیحات آمریکا به تایوان لغو کرد.
پنتاگون در سال گذشته تخمین زد که چین بیش از 500 کلاهک هستهای عملیاتی در زرادخانه خود دارد که تقریباً 350 کلاهک ICBM هستند و احتمالاً تا سال 2030 بیش از 1000 کلاهک هستهای خواهد داشت. پنتاگون در این گزارش گفت که ارتش چین در حال ساخت صدها سیلوی مخفی برای موشکهای ICBM مستقر در زمین است.
این در مقایسه با 1770 و 1710 کلاهک عملیاتی مستقر شده توسط ایالات متحده و روسیه است. پنتاگون اعلام کرد که تا سال 2030، بسیاری از تسلیحات پکن احتمالاً در سطوح بالاتر آمادگی نگهداری خواهند شد.
این پرتاب در حالی انجام میشود که تایوان با حکومت دموکراتیک، که چین آن را قلمرو خود می داند، از افزایش فعالیتهای نظامی چین در اطراف جزیره در پنج سال گذشته شکایت کرده است.
وزارت دفاع تایوان روز چهارشنبه اعلام کرد که 23 هواپیمای نظامی چینی از جمله جنگندهها و پهپادهای J-16 را شناسایی کرده است که در اطراف تایوان در حال انجام ماموریتهای دوربرد در جنوب شرقی و شرق جزیره بودند.
این وزارتخانه افزود که اخیراً شلیک موشکهای چینی «قویتر » و سایر رزمایشها را نیز شناسایی کرده است، هرچند جزئیاتی درباره محل وقوع آن ارائه نکرد.
این وزارتخانه گفت تایوان نیروهای هوایی و دریایی خود را برای نظارت اعزام کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم