ایران، چین، اوکراین و ناتو؛ ترامپ نیامده آستینها را بالا زد!
اکوایران: ترامپ از رئیسجمهور چین، شی جینپینگ، دعوت کرده است تا در مراسم تحلیف او در ماه آینده شرکت کند—که یک اقدام بیسابقه برای یک رهبر رقیب است.
به گزارش اکوایران، چهار خبر در روزنامههای جمعه، یک واقعیت در حال ظهور را نشان میدهند: رئیسجمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، به یکی از مصممترین و فعالترین رهبرانی تبدیل شده است که منتظر رسیدن به کاخ سفید هستند، حتی در مقایسه با دوره اول ریاستجمهوریاش. بنابراین، حالا که او در حال بیان اهدافش است، بررسی «اثر ترامپ» در سطح جهانی و واکنش جهان به آنها، اهمیت دارد.
به نوشته شورای آتلانتیک، اولین بخش از این بررسی شامل چین، ایران، اوکراین و ناتو است. تغییرات مثبت در هر یک از این زمینهها خوشایند خواهد بود، زیرا همه آنها موضوعاتی هستند که اصول و بازیگران صحنه آینده جهانی را شکل خواهند داد.
بیایید با چین شروع کنیم. ترامپ از رئیسجمهور چین، شی جینپینگ، دعوت کرده است تا در مراسم تحلیف او در ماه آینده شرکت کند—که یک اقدام بیسابقه برای یک رهبر رقیب است. کارولین لوویت، سخنگوی مطبوعاتی آینده کاخ سفید، روز پنجشنبه به فاکس نیوز گفت که ترامپ به طور شخصی با مخالفان و متحدان تعامل خواهد داشت، همانطور که در دوره اول ریاستجمهوریاش نیز این کار را کرد. او گفت: «او آماده است با هر کسی صحبت کند و همیشه منافع آمریکا را در اولویت قرار خواهد داد.»
در مورد ایران، روزنامه وال استریت ژورنال گزارش میدهد که اعضای تیم انتقالی ترامپ در حال بررسی جدی گزینه حمله نظامی به سه تأسیسات هستهای بزرگ این کشور هستند. اسرائیل تلاش کرده با حمله به گروههای متحد و هدف قرار دادن تجهیزات دفاع هوایی شرایط این اقدام را فراهم کند. سقوط بشار اسد در سوریه در هفته گذشته نیز مشکلات تهران را بیشتر کرده است. یک مقام ارشد آمریکایی گفت که به دلیل این تحولات، خطر این وجود دارد که ایران به این نتیجه برسد که برای بازگرداندن اعتبار خود نیاز به دستیابی به توانایی هستهای دارد، بنابراین بحثهای تیم ترامپ منطقی به نظر میرسد.
در مورد اوکراین، ترامپ در سفر اخیر خود به فرانسه، جایی که با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین و امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه دیدار کرد، نشان داد که میخواهد اروپا نقش بیشتری در دفاع از اوکراین ایفا کند. مقامات مطلع از این دیدار تأکید کردند که هرچند او دوستدار عضویت اوکراین در ناتو نیست، ترامپ خواهان این است که این کشور پس از جنگ تجهیز و تقویت شود.
در این زمینه، شاید تعجبآور نباشد که مارک روته، دبیرکل ناتو، اولین رهبر اروپایی است که پس از انتخاب ترامپ به دیدار او در عمارت مار-آ-لاگو رفته است و میخواهد کشورهای اروپایی در نشست تابستانی آینده ناتو در لاهه، برای هزینههای دفاعی بیشتر متعهد شوند. همانطور که فایننشیال تایمز گزارش داد، مذاکرات محرمانهای که هفته گذشته با وزرای امور خارجه در بروکسل آغاز شد، پیشنهاد میکند که اعضای ناتو به طور موقت متعهد شوند که ۲.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای دفاع هزینه کنند، با این احتمال که تا سال ۲۰۳۰ هدف ۳ درصدی تعیین شود. روته در مورد اعداد خاص صحبت نکرد، اما موافقت کرد که این میزان باید «بسیار بیشتر» از هدف فعلی ۲ درصد تولید ناخالص داخلی باشد که بیست و سه کشور از سی و دو کشور ناتو امسال به آن خواهند رسید.
کسانی که دوره اول ترامپ را به خاطر دارند، به یاد میآورند که او در جلب توجه رسانهها در چرخههای خبری تبحر داشت. تعداد کمی از روسای جمهور توانستهاند این کار را پیش از مراسم تحلیف خود انجام دهند. پیگیری این نقاط عطف نشان خواهد داد که رویکرد منحصر به فرد رئیسجمهور منتخب در طول زمان چه تأثیری خواهد داشت. هیچ شکی نیست که چین، ایران، اوکراین و ناتو مکانهای عالی برای این پیگیری هستند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سفر غیرمنتظره بلینکن به بغداد؛ پای تهران در میان است؟
-
آخرین مهلت برای مشمولان جامانده از سهام عدالت/ سهامداران عدالت مراقب کلاهبرداران باشند
-
پیش بینی بورس فردا 25 آذر ماه 1403/ از یکشنبه سیاه تا شنبه سبز در بازار بورس اوراق بهادار تهران
-
ایران خودرو اتفاق پیکان را برای «ری را» تکرار کرد / متقاضیان «ری را» سوپرایز شدند
-
بزرگترین مداخله خارجی آنکارا از زمان امپراتوری عثمانی؛ ترامپ رویای منطقهای اردوغان را محقق میکند؟
-
مصر، ششمین مقصد رئیسجمهوری/ دیدار قریبالوقوع پزشکیان و اردوغان
-
کدام استانها فردا تعطیل شدند؟/ تعطیلی تهران در دقیقه ۹۰
-
درسهای اسپانیا برای بقیه اروپا / ماتادورها چگونه بهترین اقتصاد 2024 جهان شدند؟
-
آلودگی هوای تهران، از بحران تا بیعملی