امین پرتو، پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت در این رابطه ابهام زیاد است اما به چند دلیل من امیدوار هستم که جنگ داخلی خاتمه پیدا می‌کند و سوریه به سمت بازسازی خواهد رفت. وى ادامه داد دلیل نخست اینکه بازیگرانی که عامل جنگ داخلی بودند مانند نظام بعث دیگر وجود ندارند؛ بحث دیگر اینکه بازیگرانی مانند داعش در ضعف هستند و زمینه برای اقدام خاصی از سوی آنها وجود ندارد.

به گفته این کارشناس بازیگر دیگری که می‌توانست موثر باشد ایران است و امروز بعید است ایران و محور مقاومت بتوانند در سوریه حضور دوباره داشته باشند و همین مسئله باعث مى شود رقبای منطقه‌ای آنها که باعث ادامه جنگ در سوریه می‌شدند هم از میدان حذف شوند.

وى تاکید کرد:همچنین کشورى مانند عربستان که تا سال ۲۰۱۸ از گروه‌هایی مثل جیش الاسلام حمایت می‌کرد دیگر این سیاست را دنبال نمی‌کند.

به گفته این پژوهشگر تنها خطری که شاید امروز وجود داشته باشد، بازیگری مانند امارات است.

این کارشناس در این رابطه توضیح داد: هم مردم سوریه، هم همسایگان و هم بازیگران بین المللی از جنگ داخلی در این کشور خسته شده‌اند اما برخی بازیگران ممکن است به دلایلی بخواهند معادله را به هم بریزند و در راس این بازیگران امارات متحده عربی قرار دارد. زیرا در هر کجا که ترکیه و قطر دوستانی پیدا کنند، ابوظبی به سمت حمایت از بازیگرانی علیه آنها گام برمى‌دارد و منجر به ایجاد جنگ داخلی مى‌شود.

هرچند پرتو معتقد است امارات بعید است نیروها و ابزار لازم برای دخالت در سوریه را پیدا کند؛ ضمن اینکه اجماع کلی در سوریه بر بازگشت آوارگان، بازسازی کشور و پایان گذاشتن بر دوره ۱۴ ساله سیاه جنگ داخلی در آنجا متمرکز است.

نسخه کامل در سایت:

خبر مرتبط
سناریوهای «شام» بدون «اسد»

تحولات در سوریه، دلایل پیشروی سریع نیروهای مخالف بشار اسد و سناریوهای پیش‌روی این کشور همچنان محل بحث تحلیلگران، پژوهشکده‌ها و رسانه‌هاست.