به گزارش اکوایران، این اظهار نظر هنگام ورود او به عربستان سعودی، اولین سفر خارجی برای حاکمان جدید سوریه، صورت گرفت. این سفر که اواخر روز چهارشنبه آغاز شد، کمتر از یک ماه پس از سرنگونی بشار اسد، رئیس‌جمهوری پیشین سوریه توسط نیروهای مسلح در ۸ دسامبر انجام شد.

به گزارش الجزیره، اسعد الشیبانی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من به‌تازگی به پادشاهی برادر عربستان سعودی، همراه با وزیر دفاع، مرحف ابو قسره، و رئیس سرویس اطلاعات عمومی، انس خطاب، وارد شده‌ام.»

او افزود: «از طریق این نخستین بازدید در تاریخ سوریه آزاد، امیدواریم صفحه‌ای جدید و روشن در روابط سوری-سعودی بگشاییم که شایسته تاریخ مشترک طولانی بین دو کشور باشد.»

الشیبانی در ۲۱ دسامبر به‌عنوان وزیر خارجه توسط دولت موقت سوریه منصوب شد و اولین دیپلمات ارشد کشور پس از سرنگونی اسد شد. اوایل روز چهارشنبه، رسانه‌های دولتی سوریه اعلام کردند که این هیئت به دعوت وزیر خارجه عربستان سعودی به این کشور سفر کرده است.

سوریه عربستان

در بیانیه‌ای که توسط وزارت خارجه سوریه منتشر شد، آمده است که ولید بن عبدالکریم الخریجی، معاون وزیر امور خارجه عربستان سعودی، هیئت سوری را در فرودگاه بین‌المللی ریاض پذیرفت. هیئت سوری شامل وزیر دفاع، مرحف ابو قسره، و رئیس اطلاعات عمومی، انس خطاب، بود که بر اهمیت دیپلماتیک و استراتژیک این بازدید تأکید دارد.

در مصاحبه‌ای اختصاصی با الجزیره که روز سه‌شنبه پخش شد، الشیبانی خواستار رفع تمامی تحریم‌های غربی علیه سوریه شد و جزئیاتی از برنامه‌های دولت جدید برای آینده کشور ارائه کرد.

آدام کلمنتس، دیپلمات سابق ایالات متحده و مقام پنتاگون، در این‌باره مدعی شد: عربستان سعودی در حال تلاش برای برقراری روابط قوی با سوریه است، در حالی که نفوذ جمهوری اسلامی بر این کشور کاهش یافته است.

او روز پنج‌شنبه به الجزیره گفت: «فکر می‌کنم این موضوع بسیار مهم است.» او افزود که از نظر «دیپلماتیک»، ریاض می‌خواهد روابط قوی‌تری با دولت جدید سوریه برقرار کند.

او افزود: «عربستان سعودی در آغاز فرایند ساخت و بازسازی نیز نقش بزرگی خواهد داشت. سوریه به‌شدت به جمهوری اسلامی ایران برای نفت و سوخت وابسته بود، و بنابراین کشورهای خلیج‌فارس می‌توانند در این زمینه نیز حمایت کنند.»

در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی العربیه، متعلق به عربستان، که روز یکشنبه پخش شد، احمد الشرع، رهبر غیررسمی سوریه که همچنین به‌عنوان ابومحمد الجولانی شناخته می‌شود، نیز گفت که ریاض «قطعا نقش بزرگی در آینده سوریه خواهد داشت» و همچنین به «فرصت بزرگ سرمایه‌گذاری برای تمامی کشورهای همسایه» اشاره کرد.

الشرع رهبر گروه هیات تحریر الشام است که رهبری حمله گروه‌های مسلح برای سرنگونی اسد را بر عهده داشت.

اقتصاد و زیرساخت‌های سوریه پس از بیش از ۱۳ سال جنگ داخلی که با سرکوب اعتراضات دموکراسی‌خواهانه در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، ویران شده است. عربستان سعودی در سال ۲۰۱۲ روابط خود را با دولت اسد قطع کرد و در اوایل جنگ داخلی سوریه از شورشیان این کشور برای سرنگونی او حمایت کرد.