جنگ نفتی آمریکا علیه روسیه؛ در انتظار تصمیم کلیدی ترامپ علیه تهران و مسکو
اکوایران: همزمان با بازگشت ترامپ بازار نفت نفسهایش به شماره افتاده است؛ چرا که تصمیم رئیس جمهوری در ارتباط با نفت ایران و روسیه میتواند پویایی حاکم بر بازارهای نفت را تحت تاثیر قرار داده و کشورهای صادر کننده را به اشکال مثبت و منفی تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش اکوایران، نشنال اینترست با انتشار یادداشتی نوشت: دولت بایدن در واپسین روزهای ریاست، تحریمها علیه روسیه را تشدید کرد و با توسل به این سیاست بازار نفت را غافلگیر و روند نزولی حاکم بر بازار را تغییر داد.
قیمت نفت برنت در هر دو جلسه معاملاتی 10 ژانویه و 13 ژانویه به شدت افزایش یافت و در روز آخر به 81.01 دلار رسید که بیش از 5 درصد افزایش داشت و در بالاترین سطح خود از اوت گذشته قرار گرفت.
به گزارش اقتصادنیوز، با این حال، باید دید که آیا این روند پایدار خواهد بود یا خیر، چرا که عوامل متعددی میتوانند هر گونه افزایش قیمت نفت را محدود کنند.
جنگ نفتی بایدن علیه روسیه
به ادعای این نشریه، تحریمهای جدید بخشهای مختلف انرژی روسیه از جمله گازپروم نفت و سورگوت نفت گاز را هدف قرار داد، اما مهمتر از همه، «ناوگان ارواح» نفتکشهای فرسوده است که صادرات نفت روسیه را تسهیل کرده و به بخش عمدهای از حجم نفت اجازه میدهد تا سقف قیمتی 60 دلار به ازای هر بشکه را دور بزند.
تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا همچنین برخی از معافیتهایی را که به بانکها اجازه میدهد به تراکنش برای صادرات انرژی روسیه ادامه دهند، محدود کرد. چارچوب تحریمهای ایالات متحده و متحدانش که از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022 برقرار است، هرگز با هدف قطع صادرات نفت این کشور اجرایی نشده است.
نگرانیها در مورد انقباض بیش از حد بازار از سال 2022 کاهش یافته است، زیرا تولید نفت ایالات متحده و سایر کشورهای غیراوپک رشد کرده است و رشد تقاضای جهانی انتظارات اجماع را برآورده نکرده است. این امر اوپک پلاس را مجبور کرده که کاهش تولید را به شکل عمیقتری اجرایی کرده و برای مدت طولانیتر از آنچه در ابتدا در نظر گرفته شده بود چنین سیاستی را حفظ کند.
گلدمن ساکس تخمین میزند که کشتیهای تحریمشده روزانه حدود 1.7 میلیون بشکه نفت خام روسیه، حدود 25 درصد از کل صادرات و 42 درصد از صادرات دریایی را جابهجا میکنند که در صورت یافتن نفتکشهای جایگزین، ممکن است از بازار خارج شوند.
این امر به سرعت منجر به واکنش اپراتورهای بندری در چین و هند، دو بازار اصلی صادرات نفت روسیه شد؛ این بنادر اعلام کردند که کشتیهای تحریم شده اجازه تخلیه بار خود را در این دو گذرگاه ندارند. همچنین با توجه به عدم کشش نسبی بازار نفتکشها، نرخ روزانه نفتکشهای غیر تحریمی افزایش یافت.
این در حالی است که بازار نفت به واسطه تصمیم احتمالی ترامپ در ارتباط با بازار نفت ایران ملتهب است و تصمیم احتمالی رئیس جمهوری آمریکا به نحوی میتواند حجم صادرات ایران را تحت تاثیر قرار داده و پویایی بازار را متاثر کند.
حال باید دید که دولت آینده ترامپ در باب بازار نفت از چه استراتژی پیروی خواهد کرد، واقعیتی که در کاهش اندک قیمتها در جلسه معاملاتی 14 ژانویه منعکس شد. تجربه در سالهای اخیر نشان میدهد که بازار نفت معمولاً راهی برای حفظ حجم، به مقصدهای مختلف با قیمتهای تخفیفخورده پیدا میکند. اما اگر اجرای قانونهای محدود کننده، حجم صادرات نفت روسیه و ایران را در سال 2025 تشدید کرد، این خبر خوشایند برای سایر تولیدکنندگان اوپک پلاس خواهد بود، زیرا ممکن است در نهایت راهی برای افزایش صادرات خود بدون بالا بردن قیمتها پیدا شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
روایت جدید درباره قاتل ۲ قاضی دیوان عالی کشور/ ماجرای عمل جراحی که پسر قاضی مقیسه افشا کرد
-
رونمایی حماس از جانشین سنوار
-
انگشت ترامپ روی ماشه؛ شرط مهم برای پوتین/ روسیه تهدید شد
-
فردا آخرین مهلت ثبتنام ایران خودرو / وجوه بلوکهشده چه زمانی قابل برداشت است؟
-
درخواست قطر برای بازگشت آمریکا به میز مذاکره؛ دیپلماسی با ایران بهترین راه است
-
آمادهباش اروپا برای تحریمهای احتمالی آمریکا/ ترامپ قاره سبز را ترساند؟
-
درخواست گروسی از ایران و ترامپ
-
رئیس سابق بانک مرکزی: با پذیرش FATF اموال سپاه پاسداران مصادره نمیشود
-
وزیر خارجه سعودی: ترامپ خطر جنگ ایران و اسرائیل را افزایش نمیدهد