به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ روز سه‌شنبه در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در کاخ سفید، پیشنهاد کرد که ایالات متحده «کنترل غزه را به‌دست بگیرد» و پس از اسکان مجدد فلسطینی‌ها در جایی دیگر، آن را به «ریویرای خاورمیانه» تبدیل کند.

به گزارش رویترز، این پیشنهاد با محکومیت بین‌المللی و همچنین مخالفت برخی از جمهوری‌خواهان در کنگره مواجه شد؛ در حالی‌که اکثریت آن‌ها از سیاست‌های ترامپ مانند تعلیق کمک‌های خارجی و حذف هزاران کارمند فدرال حمایت کرده‌اند.

کنگره آمریکا

برخی از قانون‌گذاران که به این پیشنهاد با دیده تردید نگاه کردند، همچنان از راه‌حل دو کشوری برای اسرائیل و فلسطینیان حمایت کردند؛ راه‌حلی که سال‌ها یکی از اصول اساسی دیپلماسی آمریکا بوده است. برخی دیگر نیز با اختصاص مالیات شهروندان آمریکایی یا اعزام نیروهای نظامی آمریکا به منطقه‌ای که بیش از یک سال در جنگ و ویرانی بوده، مخالفت کردند.

رند پال، سناتور جمهوری‌خواه در شبکه ایکس نوشت: «فکر می‌کردم ما به نفع سیاست «نخست آمریکا» رأی داده‌ایم. اکنون هیچ دلیلی برای درگیر شدن در یک جنگ دیگر نداریم که ثروتمان را به باد دهد و خون سربازانمان را بریزد.»

این در حالی است که جمهوری‌خواهان اکثریتی شکننده در کنگره دارند و دموکرات‌ها هم این ایده را به‌طور کامل رد کردند. سناتور کریس ون هولن در شبکه MSNBC گفت: «این همان پاک‌سازی قومی است با نامی دیگر.» سناتور جمهوری‌خواه جری موران تأکید کرد که ایده راه‌حل دو کشوری نباید به‌سادگی کنار گذاشته شود. او به خبرنگاران گفت: «این چیزی نیست که بتوان یک‌طرفه درباره آن تصمیم گرفت.»

سناتور لیزا مورکوفسکی هم گفت که نمی‌خواهد درباره احتمال اعزام نیروهای آمریکایی به منطقه‌ای که «به اندازه کافی دچار آشوب بوده است» گمانه‌زنی کند. او افزود: «حتی نمی‌خواهم به چنین چیزی فکر کنم، زیرا واقعاً ترسناک است.»

با این‌حال اما مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، از این طرح به عنوان «اقدامی جسورانه و قاطع برای تأمین صلح در آن منطقه» تمجید کرد. او گفت «ما در کنار رئیس‌جمهوری خواهیم ایستاد.»

جانسون گفت که قصد دارد این موضوع را روز پنجشنبه در دیدار با نتانیاهو در کنگره آمریکا مورد بحث قرار دهد. او در یک کنفرانس خبری تاکید کرد: «فکر می‌کنم مردم ضرورت این اقدام را درک می‌کنند و ما در کنار اسرائیل خواهیم ایستاد تا به این هدف دست یابد. همچنین، در این ابتکار عمل از رئیس‌جمهوری حمایت خواهیم کرد.»

آمریکا اسراییل

وعده ترامپ برای پایان دادن به جنگ‌ها

ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که از درگیری‌های خارجی جدید و «جنگ‌های بی‌پایان» پرهیز خواهد کرد. نظرسنجی‌های رویترز/ایپسوس نشان می‌دهد که حتی میان رأی‌دهندگان جمهوری‌خواه نیز تمایل چندانی به این رویکرد توسعه‌طلبانه جدید وجود ندارد.

نظرسنجی رویترز/ایپسوس که در تاریخ ۲۰-۲۱ ژانویه، پس از مراسم تحلیف ترامپ اما پیش از سخنان اخیر او درباره غزه انجام شد، نشان داد که تنها ۱۵ درصد از جمهوری‌خواهان از استفاده آمریکا از نیروی نظامی برای به‌دست آوردن سرزمین‌های جدید حمایت می‌کنند.

در همین حال، تیم بورچت، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، از پیشنهاد ترامپ مبنی بر توسعه سواحل ارزشمند غزه حمایت کرد و به رویترز گفت: «فکر می‌کنم آمریکا و سرمایه‌داری فرصتی واقعی برای ایجاد تغییرات اساسی در جهان دارند، و این می‌تواند نمونه‌ای کامل از آن باشد.»

در همین حال، جان تون، رهبر اکثریت سنا نیز گفت که از «ایجاد صلح، ثبات و امنیت در آن منطقه» حمایت می‌کند، اما تأکید کرد که هر ایده‌ای باید به‌دقت بررسی شود.