به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده در ازای آزادی معلم آمریکایی، مارک فوگل، که بیش از سه سال به دلیل محکومیت قاچاق مواد مخدر در روسیه زندانی بود، «چیز زیادی» به روسیه نداده، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

فوگل در سال ۲۰۲۱ در مسکو به دلیل حمل حشیش بازداشت شد. وکیلش گفت که این ماده برای درمان درد مزمن در ایالات متحده برای او تجویز شده بود. او در ژوئن ۲۰۲۲ به ۱۴ سال زندان در روسیه محکوم شد.

به گزارش نیوزویک، مایکل والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ، آزادی فوگل را یک «مبادله» توصیف کرد، اما جزئیات بیشتری ارائه نشد و مشخص نیست که آمریکا در ازای آزادی او چه امتیازی به روسیه داده است.

والتز روز سه‌شنبه در پستی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «امروز، رئیس‌جمهور دونالد ترامپ و فرستاده ویژه او، استیو ویتکاف، اعلام کردند که آقای ویتکاف با مارک فوگل، آمریکایی که در روسیه بازداشت شده بود، از حریم هوایی روسیه خارج شده است. رئیس‌جمهور ترامپ، استیو ویتکاف و مشاوران رئیس‌جمهور، مبادله‌ای را مذاکره کردند که نشان‌دهنده حسن نیت روسیه و نشانه‌ای از پیشرفت در مسیر پایان دادن به جنگ وحشیانه و وحشتناک در اوکراین است.»

والتز ادامه داد که از زمان آغاز به کار ترامپ، «او با موفقیت آزادی آمریکایی‌های بازداشت‌شده در سراسر جهان را تأمین کرده است و رئیس‌جمهور ترامپ تا زمانی که همه آمریکایی‌های بازداشت‌شده بازگردند، به این کار ادامه خواهد داد. امشب، مارک فوگل به خاک آمریکا خواهد رسید و با خانواده و عزیزانش دیدار خواهد کرد، همه به لطف رهبری رئیس‌جمهور ترامپ.»

پاسخ ترامپ درباره معامله با روسیه

در یک نشست خبری غیرمنتظره در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید، ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره جزئیات این مبادله و اینکه آیا آمریکا در ازای آزادی فوگل چیزی به روسیه داده است یا نه، گفت: «نه خیلی، نه. آن‌ها خیلی خوب بودند، در واقع ما رفتار خیلی خوبی از سوی روسیه دیدیم. امیدوارم این آغاز رابطه‌ای باشد که بتوانیم از طریق آن به این جنگ پایان دهیم و میلیون‌ها نفر دیگر کشته نشوند.»

ترامپ ادامه داد: «آن‌ها میلیون‌ها نفر را از دست داده‌اند. از نظر تعداد سربازان، احتمالاً ۱.۵ میلیون سرباز در مدت کوتاهی کشته شده‌اند.» او همچنین اعلام کرد که فوگل «امشب در کاخ سفید خواهد بود.»

فوگل حدود ساعت ۱۰ شب به وقت شرقی در آمریکا فرود آمد و مستقیماً به کاخ سفید رفت تا با ترامپ دیدار کند. او در حالی دیده شد که پرچم آمریکا را بر روی دوش خود انداخته بود.

در سخنرانی خود در کاخ سفید، فوگل از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به دلیل اعطای عفو قدردانی کرد و گفت که او «بسیار سخاوتمندانه» عمل کرده است.

در همین ارتباط کارولین لویت، سخنگوی مطبوعاتی ترامپ، در پستی در ایکس نوشت: «امشب، مارک فوگل از روسیه بازمی‌گردد و دوباره با خانواده‌اش در کنار هم خواهند بود. وعده‌ها داده شد. وعده‌ها عملی شد.»

تیم واکنش سریع ۴۷ ترامپ نیز روز سه‌شنبه در ایکس نوشت: «مالفین فوگل، مادری که پسرش، مارک، پس از بازداشت ناعادلانه از سال ۲۰۲۱، اکنون از زندان روسیه آزاد شده پیامی برای رئیس‌جمهور ایالات متحده دارد: من از او بی‌نهایت سپاسگزارم. او به من قول داد که پسرم را آزاد می‌کند و به قولش عمل کرد، و من نمی‌توانم به اندازه کافی از او تشکر کنم.»

جان فترمن، سناتور دموکرات از پنسیلوانیا، روز سه‌شنبه در ایکس نوشت: «بازگشت مارک فوگل به خانه مدت‌ها به تأخیر افتاده بود و می‌دانم که همه مردم پنسیلوانیا، به‌ویژه خانواده‌اش، او را با آغوش باز خواهند پذیرفت. می‌خواهم از رئیس‌جمهور و استیو ویتکاف برای تلاش‌هایشان در بازگرداندن مارک به خانه تشکر کنم.»

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه در تروث اعلام کرد که قصد دارد وزیر خزانه‌داری، اسکات بسنت، را به اوکراین بفرستد تا با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

ترامپ تأکید کرد که جنگ میان روسیه و اوکراین «باید» به زودی پایان یابد.