به گزارش اکوایران، سرویس اطلاعات دولتی مصر اعلام کرد که طرف‌های مرتبط مذاکرات فشرده‌ای را برای بررسی مراحل بعدی توافق آتش‌بس در غزه آغاز کرده‌اند. این گفتگوها در ادامه تلاش‌های مستمر برای اجرای صحیح تفاهم‌های قبلی برگزار می‌شود.

این نهاد مصری توضیح داد که میانجیگران همچنین در حال مذاکره برای تقویت ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه هستند تا به کاهش رنج ساکنان این منطقه کمک کنند و از ثبات منطقه نیز حمایت شود.

پیشتر دفتر «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرده بود که او به هیئت مذاکره‌کننده دستور داده است برای ادامه مذاکرات به قاهره سفر کنند، اما جزئیات بیشتری از محتوای این مذاکرات ارائه نشده است.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش کردند که هدف از سفر هیئت مذاکره‌کننده، تمدید مرحله نخست توافق و بازگشت تعداد بیشتری از اسرای اسرائیلی است.

در همین راستا، نتانیاهو در حساب توییتر خود نوشت: «تا زمانی که همه ربوده‌شدگان به خانه‌هایشان برنگردند، به اقدامات خود ادامه خواهیم داد.»

طبق گزارش المیادین، تصمیم نتانیاهو برای اعزام هیئت مذاکره‌کننده به قاهره پس از اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا اتخاذ شد. ترامپ گفته بود که تصمیم درباره آتش‌بس باید از سوی اسرائیل گرفته شود و نتانیاهو باید درباره ورود به مذاکرات مرحله دوم توافق تصمیم بگیرد.

حماس پیش از این اعلام کرده بود که دیگر برای توجیهات دشمن راهی ندارد و تنها گزینه باقی‌مانده، آغاز مذاکرات برای مرحله دوم است.

حماس همچنین تاکید کرد که تلاش‌های کابینه اسرائیل برای مانع‌تراشی در توافق، فقط باعث افزایش رنج اسرای اسرائیلی و خانواده‌هایشان خواهد شد و تنها راه برای آزادی اسرای اسرائیلی در نوار غزه، ادامه مذاکرات و پایبندی به توافق است.

حماس در بیانیه‌ای بر پایبندی کامل خود به مفاد توافق آتش‌بس و آمادگی برای ورود به مذاکرات مرحله دوم تاکید کرد.

مرحله نخست توافق آتش‌بس که در ۱۹ ژانویه پس از ۱۵ ماه جنگ علیه نوار غزه آغاز شد، روز شنبه آینده به پایان خواهد رسید. قرار بود مذاکرات مرحله دوم، که شامل پایان نهایی جنگ و آزادی تمامی اسرای فلسطینی است، در ۶ هفته اول مرحله اول تکمیل شود، اما این امر محقق نشد.

توافق تا این لحظه منجر به بازگشت ۳۳ اسیر اسرائیلی به اراضی اشغالی، از جمله ۸ جسد، در ازای آزادی حدود ۱۷۰۰ اسیر فلسطینی از زندان‌های اسرائیل شده است.