واشنگتن زیر میز توافق با کییف زد
اکوایران: وزیر خزانهداری آمریکا گفت در حال حاضر احتمال توافق اقتصادی با کییف مطرح نیست.

به گزارش اکوایران، وزیر خزانهداری آمریکا، اسکات بسنت، روز یکشنبه اعلام کرد که در حال حاضر، احتمال توافق اقتصادی با کییف مطرح نیست. این اظهارات پس از کنفرانس خبری در دفتر بیضی کاخ سفید در روز جمعه انجام شد.
بسنت در گفتوگو با شبکه CBS گفت: «ایده رئیسجمهور ترامپ از این توافق اقتصادی، تعمیق بیشتر روابط بین مردم آمریکا و اوکراین و نشان دادن اتحاد کامل بود.»
وی افزود: «این اقدام برای نشان دادن این موضوع به رهبران روسیه بود که هیچ اختلافی بین ما وجود ندارد، اما رئیسجمهور زلنسکی وارد دفتر بیضی شد و تلاش کرد بار دیگر در برابر چشم جهانیان از این توافق شکایت کند.»
به نوشته پولیتیکو، بسنت یکی از شخصیتهای کلیدی کاخ سفید در تلاش برای جلب رضایت اوکراین برای پیوستن به این توافق معدنی بوده است. وی شخصاً در اواسط فوریه به کییف سفر کرد تا اولین پیشنویس این توافق را به دولت زلنسکی ارائه دهد. وی در دیدار با خبرنگاران در کییف گفت که «تعهد اقتصادی یک سپر امنیتی بلندمدت برای تمامی اوکراینیها فراهم خواهد کرد.»
پس از هفتهها مذاکره، زلنسکی به کاخ سفید آمد تا این توافق را امضا کند. روز شنبه، وی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که همچنان آماده امضای این توافق است.
وی نوشت: «ما آمادهایم توافق مربوط به مواد معدنی را امضا کنیم و این اولین گام به سمت تضمینهای امنیتی خواهد بود. اما این کافی نیست و ما به چیزی بیش از این نیاز داریم. یک آتشبس بدون تضمینهای امنیتی برای اوکراین خطرناک است. ما سه سال است که میجنگیم و مردم اوکراین باید بدانند که آمریکا در کنار ما ایستاده است.»
اما پس از تنشهای روز جمعه در کاخ سفید، بسنت اعلام کرد که وضعیت این توافق نامشخص است.
او گفت: «فکر میکنم باید ببینیم که آیا رئیسجمهور زلنسکی مایل به ادامه این روند است یا خیر. اگر او میخواهد جنگ ادامه یابد چه فایدهای دارد که توافق اقتصادی داشته باشیم در حالی که قرار است بیاثر شود؟ رئیسجمهور ترامپ به دنبال یک توافق صلح است.»
در مورد تضمینهای امنیتی، بسنت تأکید را بر اروپا گذاشت.
او گفت: «به نظر من، برنامه این است که اتحادیه اروپا این امنیت را تأمین کند، نه ناتو، بلکه اتحادیه اروپا.»
در حالی که نگرانیها درباره نزدیکی ترامپ به روسیه افزایش یافته، تعدادی از رهبران اروپایی متعهد شدهاند که هزینههای دفاعی خود را افزایش دهند. فرانسه و بریتانیا در هفتههای اخیر روی طرحی برای اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین پس از پایان جنگ با روسیه کار کردهاند. اما نخستوزیر بریتانیا، کیر استارمر، روز یکشنبه تأکید کرد که برای تضمین امنیت واقعی، حمایت ایالات متحده ضروری است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین واکنش ترامپ به دور چهارم مذاکرات با ایران
-
سیگنالهای مشهود ترامپ به مذاکرات با تهران؛ تنها گزینهای که دریچه دیپلماسی را تا پایان تابستان باز نگه میدارد
-
اسامی 2 فرد ایرانی و شرکتی که توسط آمریکا تحریم شدند
-
رهن کامل آپارتمانهای ۵۰ تا ۶۰ متری در تهران؛ از ۴۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان
-
معامله با بنسلمان، مذاکره با تهران؛ ترامپ از خاورمیانه چه میخواهد؟
-
ورود ترامپ با خیل لشکر آنتروپرونرها به صحرا
-
توصیه قطر به ایران و آمریکا: هر چه سریعتر توافق را نهایی کنید
-
پاسخ سخنگوی دولت به انحلال بانک آینده
-
قالیباف: ادعای میرسلیم تشویش اذهان است، مجلس شکایت میکند