به گزارش اکوایران، عربستان سعودی قصد دارد بدهی‌های سوریه به بانک جهانی را پرداخت کند.

سه منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که عربستان سعودی قصد دارد بدهی‌های سوریه به بانک جهانی را پرداخت کند و راه را برای تصویب میلیون‌ها دلار کمک مالی برای بازسازی و حمایت از بخش دولتی فلج شده این کشور هموار کند.

این طرح‌ها -که برای اولین گزارش می‌شود- اولین نمونه از کمک مالی عربستان سعودی به دولت سوریه، از زمان سرنگونی بشار اسد، شناخته می‌شود.این موضوع هم‌چنین ممکن است نشانه‌ای باشد از حمایت مهم کشورهای عربی خلیج فارس از سوریه باشد؛ آن هم پس از اینکه برنامه‌های قبلی -از جمله ابتکار دوحه برای تامین بودجه حقوق‌ها- به دلیل عدم اطمینان در مورد تحریم‌های ایالات متحده متوقف شد.

ماه گذشته، قطر طرحی را برای تامین گاز سوریه از طریق اردن برای بهبود تامین برق ناچیز این کشور اعلام کرد؛ اقدامی که منابع به رویترز گفتند با تایید واشنگتن همراه بود.

سوریه حدود 15 میلیون دلار بدهی معوقه به بانک جهانی دارد که باید پیش از این‌که این نهاد مالی بین‌المللی بتواند کمک‌های جدید را تأیید و سایر اشکال کمک را ارائه کند، بازپرداخت شود. با این حال، دمشق با کمبود ارز خارجی مواجه است و طرح قبلی برای پرداخت بدهی‌ها با استفاده از دارایی‌های مسدود شده در خارج از کشور تاکنون محقق نشده است.

 

تحریم‌های سخت‌گیرانه ایالات متحده علیه سوریه که در دوران حکومت اسد اعمال شده بود، هم‌چنان پابرجاست. در ماه ژانویه، ایالات متحده برای تشویق کمک‌های بشردوستانه به این کشور برای برخی تحریم‌ها معافیت شش ماهه صادر کرد، اما این ماجرا تأثیر محدودی داشته است.

ماه گذشته، ایالات متحده برای لغو بخشی از تحریم‌ها، فهرستی از شروط را به سوریه ارائه کرد، اما دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، با حاکمان جدید این کشور تعامل چندانی نداشته است. این موضوع تا حدی به دلیل دیدگاه‌های متفاوت واشنگتن در مورد نحوه برخورد با سوریه است. به گفته دیپلمات‌ها و منابع آمریکایی، برخی از مقامات کاخ سفید مایل به اتخاذ مواضع سخت‌گیرانه‌تری هستند و به روابط سابق رهبری جدید سوریه با القاعده به عنوان دلیلی برای به حداقل رساندن تعامل اشاره ‌کردند.